Skocz do zawartości

Cube Exclusive Club

jarus220

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak, Pan z Krakowa godny polecenia. Zamawiałam swojego Reactiona telefonicznie/mailowo, odebrałam osobiście - naprawdę trzeba polecić tego sprzedawcę!!;)Troszkę w moim przypadku zakup trwał bo rama 16' jakoś trudno była dostępna w kolorze wybranym, ale skończyło się pomyślnie i rama w innym kolorze doradzona przez Pana - za co jestem mu bardzo wdzięczna, no i już prawie rok śmigam sobie:D I jest wybornie;D

A przy okazji może zapytam - ma ktoś z Was buty Gaerne? - planuje zakup przez neta - no bo jak inaczej w Polsce naszej;P, i mam zgryza z rozmairówką bo nie mogę nigdzie znaleźć;/

Pozdrawiam wszystkich Cubowiczów:)

Napisano

no oficjalnej stronie Cube (niemieckiej) jest kolekcja ubran sygnowana logiem cube. nie chodzi mi o te białe stroje, tylko bardziej o te spodenki czy koszulki jednolite. ma ktos o nich jakies info? szukałem nawet na niemieckim ebay'u i nic nie ma.. tylko te białe ;/

jak cos to jestem zainteresowany.

pozdr

aha i jeszcze jedno. ma ktos na zbycie opaske neoprenowa cube? zal mi tej pieknej ramy..

Napisano

Mam super pilną prośbę do kogoś kto ma Cuba AMS WLS (damska wersja AMS) w rozmierze 15". Muszę do jutra zdecydować jaki rower brać a dostawa Cube jeszcze nie dojechała i nie wiem czy ten nie będzie za wysoki.

Czy ktoś kto ma rower w tym rozmiarze mógłby podać długości od ziemi do punktów które zaznaczyłem na zdjęciu.

1. Punkt nad mocowaniem dampera do ramy

2. Punkt w połowie odległości między pierwszym a główką ramy.

A może chociaż ktoś przymierzał siebie, żonę czy kogokolwiek do takiej ramy w tym rozmiarze i wie ile tam było wysokości albo zna długość nogi tego kogoś i ile miał luzu?

Rower ma pasować na osobę o długości nogi 72-73cm.

Z góry dzięki. Proszę odpowiedzcie szybko bo sprawa bardzo pilna.

amswlscomp.th.jpg

Napisano

Do tego co napisałem wyżej potrzebowałbym jeszcze jeden wymiar w sumie najważniejszy. Odległość od wierzchu górnej rury do ziemi mierzona od punktu oddalonego o 30cm od rury podsiodłowej. Proszę o pomoc bo to dosyć pilne.

amswlscomp2.th.jpg

Gdzie można dostać taką osłonę na ramę Cuba?

Napisano

zobacz sobie geometrię dla 15 i 17" na stronie Cube i będziesz wiedział

Co do długości nogi to mierzona od krocza ?, jeśli tak to 15" będzie dobre

Napisano

Tego wymiaru Cube nie podaje w geometriach. Próbowałem cos z tego wyliczać teoretycznie ale nie wiem na ile to zgodne z rzeczywistością wyszło.

Długość nogi mierzona po wewnętrznej od krocza. Dzisiaj mierzyliśmy ams wls 17" i mama stała całą stopą na ziemi ale dotykała górnej rury.

Napisano

Nie szkoda ci takiego sprzętu na zimę ? :) . Ja na szczęście złożyłem sobie "zimówkę" a mój główny "szczur" stoi spokojnie w pokoju :)

dokladnie jak ja. ja teraz jesli juz sie wybiore rowerem to tylko strym! zal osprzetu..

Napisano

Hmm.. osprzęt nie jest jakiś super (no korba SLX) więc nie żal, a po za tym jak jechałem chlapy nie było, zmrożone fest, a sam w sobie śnieg nie zaszkodzi :) Singla jeszce nie uruchomiłem , a było tak ładnie, że musiałem wyjśc na rower :P A jak się osprzęt skończy będzie powód, żeby na nowy wymienić :P

Rower praktycznie sie nie pobrudził :P

Napisano

W poprzednim rowerze jakoś nie zauważyłem zbyt negatywnego wpływu zimy...

W tym obecnym jedynie ciut łańcuch pordzewiał :icon_mrgreen: Fakt, że za często zimą nie jeżdżę (ostatnio straszny brak czasu i dodatkowo ręce mi odmarzają, że po chwili czucie tracę).

Po zimie dobrze przesmarować i będzie sii ;) A jak już coś się zajedzie to przyjdzie pora wymiany... A na dwa rowery w domu to trochę ciasno się robi :]

Qla - park sołacki? Dobrze widzę ;]

Napisano

Dobrze widzisz :D Pojechałem nad rusałkę, ale tam są straszne dziury w sniegu...pewnie od biegaczy ;) Generalnie to fociłem ;) no i pomijając ścięzki to kupa śniegu na trawnikach :D powyżej kostek... więc tylko 10 km i do domu bo mi śniegu naleciało :D No ja też mam problem z czasem zimą iść na rower tj. jak jest ładna pogoda - to szkoła w weekend, a jak zimno i pada, to akurat mam wolne i tak przez cały rok ;]

Napisano

Dobrze widzisz :D Pojechałem nad rusałkę, ale tam są straszne dziury w sniegu...pewnie od biegaczy :icon_wink: Generalnie to fociłem :) no i pomijając ścięzki to kupa śniegu na trawnikach :D powyżej kostek... więc tylko 10 km i do domu bo mi śniegu naleciało :D No ja też mam problem z czasem zimą iść na rower tj. jak jest ładna pogoda - to szkoła w weekend, a jak zimno i pada, to akurat mam wolne i tak przez cały rok ;]

Ja mam podobnie... pewnie jak większość ludzi z forum, którzy rozpoczęli tzw. "dorosłe życie". Najważniejsze, że jest odskocznia od szarej codzienności właśnie na rowerze :D

Ostatni wypad jak świeżo napadało daliśmy z kumplami za miasto to takie zaspy na drodze się usypały, że lepiej się jechało... polem :D 7km przejechane - co trwało jakieś 45 min - zmachany jak nie wiem, resztę czasu koledzy spędzili przypominając sobie jak to było za małolata, rzucając się w zaspy śniegu :P

Do tej pory jedna zimowa gleba zaliczona - zjeżdżałem z górki przy stoku na malcie i pomyślałem, że przyczepność jest całkiem niezła - popuściłem hamulec jak tylko nabrałem prędkości lekko docisnąłem i sru, straciłem przyczepność i poleciałem ;] Na szczęście przewidywałem co się może stać i jedną nogą byłem wypięty. Klejona super-glutem lampka (po Polanicy) odeszła - wysłużona Futura Cosmic 9 - szkoda bo fajnie świeciła, tylko trochę awaryjna była (włącznik, zatrzask). Kilka km. dalej kumpel się wypieprzył, dokładnie taką samą lampkę, tylko, że nówkę uszkodził w podobny sposób :D SPD po tamtym wypadzie pozwoliłem sobie zdjąć bo w takich warunkach momentami robi się niebezpiecznie a śnieg zanosił się na dłużej... Ciekawe na jak długo jeszcze :) Mam nadzieję, że zaliczę jeszcze jakąś zimową wyprawę w tym roku bo lubię jak cholera (gdyby tylko nie te odmarzające ręce!!)...

PS. Podsumowując sezon 2009 - chyba tylko jedną gumę złapałem :) W skrajnych przypadkach wcześniej bywało tak, że w ciągu tygodnia po trzy lub 2 podczas 1 wyjazdu szły do wulkanizacji... Ciekawe co przyniesie 2010 :)

Napisano

Musisz kupic dobre rękawiczki :)

Co do gleby zimowej, to ja miałem własnie nad rusałką, omijałem biegacza, a że było wąsko (tak na oko pół metra szeroka ściezka) to ciut się zagapiłem na niego i 10 cm zabrakło i jak wbiłem sie w snieg, tak poleciałem nad kierownicą ;] na szczęscie jechałem wolno to nic nie ucierpiało ;) tu miałem szczęście, że SPD nie mam :D

Co do dorosłego zycia... jakby nie studia miałbym ogromną ilość wolnego czasu :D żona nie narzeka i jest GIT.. tylko ta szkoła..;]

A za oknem znowu sypie...

Napisano

Ja mam ochronkę Cube odblaskową, mogę Ci taką załatwić. Pozdro

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b9da513027b60f5.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2da5293602ec8bcc.html

Właśnie przyszedł do mnie od Limak85 ten neopren, jest naprawdę solidnie zrobiony, śmiem twierdzić, że próżno szukać takich w naszych sklepach :)

Ode mnie +1 za załatwienie, dobry kontakt i szybką wysyłkę :)

Napisano

Ja mam ochronkę Cube odblaskową, mogę Ci taką załatwić. Pozdro

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b9da513027b60f5.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2da5293602ec8bcc.html

Dziś odebrałem osłone, wygląda super i kryje cale tykne widelki.

Aż szkoda będzie jej założyć ;)

Podsumowując, dziekuje za zalatwienie klubowej osłonki ;) i expresową wysyłkę odemnie również "+" :)

Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku!

Napisano

po długich namysłach (jeśli chodzi o konkretny model - nie firmę ;) ) zdecydowałem się na model Cube Attention 2010. Chyba nie musze rozpisywać się jakie emocje obecnie we mnie tkwią,dopiero co odebrałem rowerek ;)

dodam tylko że rower zakupiłem w sklepie int. fun-sport.org.pl z Krakowa w bardzo przystępnej cenie i naprawde z ręką na sercu moge polecić ten sklep zainteresowanym.

Poniżej kilka zdjęć,na szybko.

Pozdrawiam,i ... byle do wiosny ! ;)

wvqfg2qk3yif7080fyec_thumb.jpg

Napisano

A ja u tego Pana z krakowa zamówilem to: http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/stereo-black_id_35855_.htm

chciałem kupić rowerek w skiteamie ale nie mogli mi go sprowadzic. A z krakowa mam jeszcze 10% upustu, na razie wpłaciłem zaliczkę, rowerek na początku marca ma być, jak go dostanę to napiszę. Jak na razie to polecam sklepik z krakowa.:D

aha aktualnie jeżdzę na cube LTD comp z 2009 (rama gwarancyjnie wymieniona na model 2010:)) pozdrawiam wszystkich Cubowiczów:)

ps. jazda w zimie jest super. tydz. temu zjazd z kopy biskupiej, na ten weekednd również wypad w góry:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...