qla Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 A ja mam pytanko... http://www.cube-forum.pl Działa to w ogóle? bo raz się zarejestrowałem i żadnego potwierdzenia...
gumi11111 Napisano 30 Stycznia 2010 Napisano 30 Stycznia 2010 Tak, Pan z Krakowa godny polecenia. Zamawiałam swojego Reactiona telefonicznie/mailowo, odebrałam osobiście - naprawdę trzeba polecić tego sprzedawcę!!;)Troszkę w moim przypadku zakup trwał bo rama 16' jakoś trudno była dostępna w kolorze wybranym, ale skończyło się pomyślnie i rama w innym kolorze doradzona przez Pana - za co jestem mu bardzo wdzięczna, no i już prawie rok śmigam sobie:D I jest wybornie;D A przy okazji może zapytam - ma ktoś z Was buty Gaerne? - planuje zakup przez neta - no bo jak inaczej w Polsce naszej;P, i mam zgryza z rozmairówką bo nie mogę nigdzie znaleźć;/ Pozdrawiam wszystkich Cubowiczów:)
dubi1985 Napisano 30 Stycznia 2010 Napisano 30 Stycznia 2010 A ja mam pytanko... http://www.cube-forum.pl Działa to w ogóle? bo raz się zarejestrowałem i żadnego potwierdzenia... Tak, działa.Z tego co pamiętam dość długo trzeba czekac na link aktywacyjny.
biker91 Napisano 30 Stycznia 2010 Napisano 30 Stycznia 2010 no oficjalnej stronie Cube (niemieckiej) jest kolekcja ubran sygnowana logiem cube. nie chodzi mi o te białe stroje, tylko bardziej o te spodenki czy koszulki jednolite. ma ktos o nich jakies info? szukałem nawet na niemieckim ebay'u i nic nie ma.. tylko te białe ;/ jak cos to jestem zainteresowany. pozdr aha i jeszcze jedno. ma ktos na zbycie opaske neoprenowa cube? zal mi tej pieknej ramy..
Sol Napisano 30 Stycznia 2010 Napisano 30 Stycznia 2010 aha i jeszcze jedno. ma ktos na zbycie opaske neoprenowa cube? zal mi tej pieknej ramy.. OMG, przecież każda się nada - u mnie siedzi BBB i nie narzekam.
Limak85 Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 aha i jeszcze jedno. ma ktos na zbycie opaske neoprenowa cube? zal mi tej pieknej ramy.. Ja mam ochronkę Cube odblaskową, mogę Ci taką załatwić. Pozdro http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b9da513027b60f5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2da5293602ec8bcc.html
.PaVLo. Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Ja mam ochronkę Cube odblaskową, mogę Ci taką załatwić. Pozdro Jakbyś mógł załatwić jeszcze jedną to bym był bardzo zainteresowany
Paweel Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 Mam super pilną prośbę do kogoś kto ma Cuba AMS WLS (damska wersja AMS) w rozmierze 15". Muszę do jutra zdecydować jaki rower brać a dostawa Cube jeszcze nie dojechała i nie wiem czy ten nie będzie za wysoki. Czy ktoś kto ma rower w tym rozmiarze mógłby podać długości od ziemi do punktów które zaznaczyłem na zdjęciu. 1. Punkt nad mocowaniem dampera do ramy 2. Punkt w połowie odległości między pierwszym a główką ramy. A może chociaż ktoś przymierzał siebie, żonę czy kogokolwiek do takiej ramy w tym rozmiarze i wie ile tam było wysokości albo zna długość nogi tego kogoś i ile miał luzu? Rower ma pasować na osobę o długości nogi 72-73cm. Z góry dzięki. Proszę odpowiedzcie szybko bo sprawa bardzo pilna.
biker91 Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 propo tej opaski, to elegancka. o taka własnie mi chodziło. ile by mnie to uczynilo z przesyłka?
Paweel Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Do tego co napisałem wyżej potrzebowałbym jeszcze jeden wymiar w sumie najważniejszy. Odległość od wierzchu górnej rury do ziemi mierzona od punktu oddalonego o 30cm od rury podsiodłowej. Proszę o pomoc bo to dosyć pilne. Gdzie można dostać taką osłonę na ramę Cuba?
.PaVLo. Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 zobacz sobie geometrię dla 15 i 17" na stronie Cube i będziesz wiedział Co do długości nogi to mierzona od krocza ?, jeśli tak to 15" będzie dobre
Paweel Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Tego wymiaru Cube nie podaje w geometriach. Próbowałem cos z tego wyliczać teoretycznie ale nie wiem na ile to zgodne z rzeczywistością wyszło. Długość nogi mierzona po wewnętrznej od krocza. Dzisiaj mierzyliśmy ams wls 17" i mama stała całą stopą na ziemi ale dotykała górnej rury.
.PaVLo. Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Nie szkoda ci takiego sprzętu na zimę ? . Ja na szczęście złożyłem sobie "zimówkę" a mój główny "szczur" stoi spokojnie w pokoju
biker91 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Nie szkoda ci takiego sprzętu na zimę ? . Ja na szczęście złożyłem sobie "zimówkę" a mój główny "szczur" stoi spokojnie w pokoju dokladnie jak ja. ja teraz jesli juz sie wybiore rowerem to tylko strym! zal osprzetu..
qla Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Hmm.. osprzęt nie jest jakiś super (no korba SLX) więc nie żal, a po za tym jak jechałem chlapy nie było, zmrożone fest, a sam w sobie śnieg nie zaszkodzi Singla jeszce nie uruchomiłem , a było tak ładnie, że musiałem wyjśc na rower A jak się osprzęt skończy będzie powód, żeby na nowy wymienić Rower praktycznie sie nie pobrudził
szynski Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 W poprzednim rowerze jakoś nie zauważyłem zbyt negatywnego wpływu zimy... W tym obecnym jedynie ciut łańcuch pordzewiał Fakt, że za często zimą nie jeżdżę (ostatnio straszny brak czasu i dodatkowo ręce mi odmarzają, że po chwili czucie tracę). Po zimie dobrze przesmarować i będzie sii A jak już coś się zajedzie to przyjdzie pora wymiany... A na dwa rowery w domu to trochę ciasno się robi :] Qla - park sołacki? Dobrze widzę ;]
qla Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Dobrze widzisz Pojechałem nad rusałkę, ale tam są straszne dziury w sniegu...pewnie od biegaczy Generalnie to fociłem no i pomijając ścięzki to kupa śniegu na trawnikach powyżej kostek... więc tylko 10 km i do domu bo mi śniegu naleciało No ja też mam problem z czasem zimą iść na rower tj. jak jest ładna pogoda - to szkoła w weekend, a jak zimno i pada, to akurat mam wolne i tak przez cały rok ;]
szynski Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Dobrze widzisz Pojechałem nad rusałkę, ale tam są straszne dziury w sniegu...pewnie od biegaczy Generalnie to fociłem no i pomijając ścięzki to kupa śniegu na trawnikach powyżej kostek... więc tylko 10 km i do domu bo mi śniegu naleciało No ja też mam problem z czasem zimą iść na rower tj. jak jest ładna pogoda - to szkoła w weekend, a jak zimno i pada, to akurat mam wolne i tak przez cały rok ;] Ja mam podobnie... pewnie jak większość ludzi z forum, którzy rozpoczęli tzw. "dorosłe życie". Najważniejsze, że jest odskocznia od szarej codzienności właśnie na rowerze Ostatni wypad jak świeżo napadało daliśmy z kumplami za miasto to takie zaspy na drodze się usypały, że lepiej się jechało... polem 7km przejechane - co trwało jakieś 45 min - zmachany jak nie wiem, resztę czasu koledzy spędzili przypominając sobie jak to było za małolata, rzucając się w zaspy śniegu Do tej pory jedna zimowa gleba zaliczona - zjeżdżałem z górki przy stoku na malcie i pomyślałem, że przyczepność jest całkiem niezła - popuściłem hamulec jak tylko nabrałem prędkości lekko docisnąłem i sru, straciłem przyczepność i poleciałem ;] Na szczęście przewidywałem co się może stać i jedną nogą byłem wypięty. Klejona super-glutem lampka (po Polanicy) odeszła - wysłużona Futura Cosmic 9 - szkoda bo fajnie świeciła, tylko trochę awaryjna była (włącznik, zatrzask). Kilka km. dalej kumpel się wypieprzył, dokładnie taką samą lampkę, tylko, że nówkę uszkodził w podobny sposób SPD po tamtym wypadzie pozwoliłem sobie zdjąć bo w takich warunkach momentami robi się niebezpiecznie a śnieg zanosił się na dłużej... Ciekawe na jak długo jeszcze Mam nadzieję, że zaliczę jeszcze jakąś zimową wyprawę w tym roku bo lubię jak cholera (gdyby tylko nie te odmarzające ręce!!)... PS. Podsumowując sezon 2009 - chyba tylko jedną gumę złapałem W skrajnych przypadkach wcześniej bywało tak, że w ciągu tygodnia po trzy lub 2 podczas 1 wyjazdu szły do wulkanizacji... Ciekawe co przyniesie 2010
qla Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 Musisz kupic dobre rękawiczki Co do gleby zimowej, to ja miałem własnie nad rusałką, omijałem biegacza, a że było wąsko (tak na oko pół metra szeroka ściezka) to ciut się zagapiłem na niego i 10 cm zabrakło i jak wbiłem sie w snieg, tak poleciałem nad kierownicą ;] na szczęscie jechałem wolno to nic nie ucierpiało tu miałem szczęście, że SPD nie mam Co do dorosłego zycia... jakby nie studia miałbym ogromną ilość wolnego czasu żona nie narzeka i jest GIT.. tylko ta szkoła..;] A za oknem znowu sypie...
.PaVLo. Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 Ja mam ochronkę Cube odblaskową, mogę Ci taką załatwić. Pozdro http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b9da513027b60f5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2da5293602ec8bcc.html Właśnie przyszedł do mnie od Limak85 ten neopren, jest naprawdę solidnie zrobiony, śmiem twierdzić, że próżno szukać takich w naszych sklepach Ode mnie +1 za załatwienie, dobry kontakt i szybką wysyłkę
SilverXC Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Ja mam ochronkę Cube odblaskową, mogę Ci taką załatwić. Pozdro http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b9da513027b60f5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2da5293602ec8bcc.html Dziś odebrałem osłone, wygląda super i kryje cale tykne widelki. Aż szkoda będzie jej założyć Podsumowując, dziekuje za zalatwienie klubowej osłonki i expresową wysyłkę odemnie również "+" Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku!
dubi1985 Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 po długich namysłach (jeśli chodzi o konkretny model - nie firmę ) zdecydowałem się na model Cube Attention 2010. Chyba nie musze rozpisywać się jakie emocje obecnie we mnie tkwią,dopiero co odebrałem rowerek dodam tylko że rower zakupiłem w sklepie int. fun-sport.org.pl z Krakowa w bardzo przystępnej cenie i naprawde z ręką na sercu moge polecić ten sklep zainteresowanym. Poniżej kilka zdjęć,na szybko. Pozdrawiam,i ... byle do wiosny !
SilverXC Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 Naprawde fajna kolorystyka, na pewno będzie bardzo dobrze służył
simon26 Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 A ja u tego Pana z krakowa zamówilem to: http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/stereo-black_id_35855_.htm chciałem kupić rowerek w skiteamie ale nie mogli mi go sprowadzic. A z krakowa mam jeszcze 10% upustu, na razie wpłaciłem zaliczkę, rowerek na początku marca ma być, jak go dostanę to napiszę. Jak na razie to polecam sklepik z krakowa. aha aktualnie jeżdzę na cube LTD comp z 2009 (rama gwarancyjnie wymieniona na model 2010:)) pozdrawiam wszystkich Cubowiczów:) ps. jazda w zimie jest super. tydz. temu zjazd z kopy biskupiej, na ten weekednd również wypad w góry:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.