Skocz do zawartości

Cube Exclusive Club

jarus220

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ktos pytał o osłone tylnych widełek...to chyba ta bo też miałem taką kupić,a zapomniałem...

klik

co do hamulców to mi też piszczą ale to pewnie wina materiału z jakiego są zrobione klocki i regulacja pewnie tu nic nieda,

bo pewnie po kazdej regulacji tylko zmieniasz [główne]miejsce w jakim stykaja sie z tarcza do momentu az "dojdzie"[dotrą się] do tego miejsca w jakim piszcza

tak samo jest w samochodach tylko,że to akurat czesto przy jakis tanszych zamiennikach

oprocz wrazen audio ;) hamują takjak powinny

jest tego duzy plus jak jedziesz ,a przed toba ida ludzie to uciekaja na boki jak lekko przyhamujesz :P

co do lakieru to Ci wspolczuje :/ ...a mialem brac biało/niebieski a tu taki zonk

zalamalbym sie bo jeszcze raty place

Napisano

W swoim Marcoku jak spuszczę powietrze "ręcznie" to też coś wycieka jakiś płyn- to pewnie olej czy coś w tym stylu. Według mnie to normalne, o ile nie wycieka w ilości większej niż 1ml ;)

Napisano
W swoim Marcoku jak spuszczę powietrze "ręcznie" to też coś wycieka jakiś płyn- to pewnie olej czy coś w tym stylu. Według mnie to normalne, o ile nie wycieka w ilości większej niż 1ml smile.gif

To olej do smarowania komory, wszystko jest w porządku. :P

Napisano
- Pedały w komplecie z powodzeniem mogą zastąpić hantle ;)

te pedały wytrzymały mi jakieś 400km :]

dziś zaczął sie prawy rozlatywać :/ na szczęście już zamówiłem M520

Napisano
Ktos pytał o osłone tylnych widełek...

(...)

co do hamulców to mi też piszczą ale to pewnie wina materiału z jakiego są zrobione klocki i regulacja pewnie tu nic nieda,

bo pewnie po kazdej regulacji tylko zmieniasz [główne]miejsce w jakim stykaja sie z tarcza do momentu az "dojdzie"[dotrą się] do tego miejsca w jakim piszcza

tak samo jest w samochodach tylko,że to akurat czesto przy jakis tanszych zamiennikach

oprocz wrazen audio ;) hamują takjak powinny

jest tego duzy plus jak jedziesz ,a przed toba ida ludzie to uciekaja na boki jak lekko przyhamujesz B)

co do lakieru to Ci wspolczuje :/ ...a mialem brac biało/niebieski a tu taki zonk

Osłone przed łańcuchem mam od początku ale jestem ciekaw jakby wyglądały widełki bez niej.

Rama już maźnięta lakierem do paznokci - białym i na to przeźroczystym. Nie wygląda to super estetycznie ale nie razi po oczach gołe alu :)

Hample po regulacji serwisu nie grały. Niestety dzień wcześniej psiknąłem brunoxem amora i mi chyba po goleni musiało na hamulec lub tarczę ścieknąć. Efekt - po wyjeździe z serwisu miałem "bezpieczny" przedni hamulec :D Stracił siłę na tyle, że mocno trzeba było wciskać, żeby zaczął w miarę dobrze hamować. O katapulcie nie było mowy. Wczoraj przetarłem tarcze i klocki denaturatem. Jestem ciekaw czy coś pomoże. Jak nie to będzie trzeba trochę klocki zeszlifować pod warunkiem, że nie zapowietrzyłem hamulca wioząc rozłożony rower bez zaślepek w zaciskach hamulców. Oczywiście po wyjęciu koła i klocków podczas czyszczenia musiałem znowu regulować. Serwisant ze skiteamu, na moje pytania czy mają jakiś patent na tarcze, żeby raz ustawić i zapomnieć odpowiedział "Wie pan, ja najbardziej lubię rowery których nie trzeba regulować." To też nie ma roweru z tarczówkami :P

W swoim Marcoku jak spuszczę powietrze "ręcznie" to też coś wycieka jakiś płyn- to pewnie olej czy coś w tym stylu. Według mnie to normalne, o ile nie wycieka w ilości większej niż 1ml :)
To olej do smarowania komory, wszystko jest w porządku. :)

Właściwie tylko pompka i okolice wentyla są tłuste. Podczas pierwszego pompowania wyleciała jakaś piankowata substancja i się wystraszyłem. Ale amorek działa dobrze i nie upuszcza powietrze więc nie ma się czego obawiać. W serwisie mnie uspokoili, że nie ma powodów do obaw.

te pedały wytrzymały mi jakieś 400km :]

dziś zaczął sie prawy rozlatywać :/ na szczęście już zamówiłem M520

To nie za wiele jak na takie kowadła :P chyba, że im pomogłeś zakończyć swój żywot. Ja tam swoich nawet nie rozpakowałem...

Inna sprawa, że z serwisu wracałem w plastikowych nakładkach na spd, żeby można było jechać w normalnych butach. Powiem szczerze, że dziwnie się jezdzi bez zatrzasków... Na dłuższą metę nie potrafiłbym chyba ;)

Napisano
Ktos pytał o osłone tylnych widełek...to chyba ta bo też miałem taką kupić,a zapomniałem...

klik

Dzięki za info, ale w końcu dorwałem w sklepie stacjonarnym (konkretnie - Rybczyński, Miodowa, Pń)

Co do biało-niebieskiego Acida, po przejażdżce w kamienistym terenie zauważyłem mały odprysk na tym dynksie pod pivoty od v-brake'ów z tyłu. Więcej póki co się nie nabawiłem, a już trochę udało mi się pojeździć :) W zasadzie tyle, że powinienem wybrać się na przegląd gwarancyjny. Szczególnie bałem się obtłuczeń od łańcucha, gdy jeździłem po dziurach bez osłony, ale na tym odcinku lakier okazał się mocny.

Napisano

No proszę, jakie miłe towarzystwo ze świetnym gustem jeżeli chodzi o rowery :)

Ja i mój towarzysz chętnie przyłączymy się do klubu.

Towarzysz czyli zeszłoroczny Cube LTD Race, w jedynych słusznych (IMHO) szatańskich barwach.

Rower sprawuje się świetnie - dobrze się zbiera (mimo ciężkawej ramy i kół), jest stosunkowo zwinny i szybki. Formula K18 to hample o uznanej renomie, chociaż mają tendencję do dzwonienia przy ostrzejszych zakrętach. Ale liczy się przecież siła i modulacja, a do tych nie mam żadnych zastrzeżeń. Podobnie jeżeli chodzi o Rebę, aczkolwiek wymagała dłuższej dłubaniny przy ustawianiu. Standard.

Jedyne modyfikacje w zeszłym sezonie to siodło, gripy i pedały. Te ostatnie wybrałem nietypowe (Crank Bros Mallet 2), ale to wymóg życia w mieście i posiadania potomka. Góral, co oczywiste, nie jest stworzony do wożenia tego ostatniego, więc myszkuje, staje dęba i generalnie utrudnia życie na niskich prędkościach. Manewrowanie tym całym majdanem między samochodami i z wpiętymi butami to proszenie się o nieszczęście. Bez potomka natomiast nie ma różnicy w stosunku standardowych ubijaków, może poza masą i miłym poczuciem, że zawsze jakby co masz platformę.

Aktualne zmiany to kiera, mostek i sztyca. Generalnie jest to upgrade z EA30 do EC90, poza kierą, gdzie wybrałem EC70. To z uwagi na brak możliwości montażu rogów w EC90.

W planach są jeszcze koła i napęd, tyle że ten ostatni po zużyciu.

se8229_Dzungla.jpg

uq5925_Plener.jpg

Napisano

Witam. Jestem tu nowy na tym forum ale się trochę poznałem. Ok to ja też mam CUBE i jest bardzo dobry

mój sprzęt to:

-rama- Cube Attention Comp 18"

-amortyzator- Fox f80 RL

-stery- Ritchey zintegrowane

-mostek- Amoeba Borla

-kierownica- Amoeba Borla

-rogi- Amoeba Borla

-koła- Mavic Crossride 2008

-opony- Schwalbe Racing Ralph 2,1

-korby- Shimano Deore 2008

-suport- Shimano Hollowtech II

-przerzutka przód- Shimano Deore XT

-przerzutka tył- Shimano Deore XT

-kaseta- Shimano Deore XT

-łańcuch- Shimano Deore XTR

-pedały- Shimano 520 SPD i NS PANCACE świetnie trzymają buty!!!

-hamulce- Shimano Deore XTR (PRZÓT I TYŁ)

-tarcze hamulcowe- Avid 160mm

-manetki- Shimano Deore XT (PRZÓD I TYŁ)

Pozdrawiam wszystkich :)

Napisano

Witam ekipę

Heh no i stało się.. wczoraj odebrałem jeszcze cieplutkiego Cube LTD CC 09.. na razie wrażenia z jady bardzo pozytywne..

od razu czuje się wariata pod nogami.. :) Mam pytanie: dostałem model na Alexach.. z tego co widzę, fabrycznie montowane były ZX'y..

Ktoś jeszcze miał taki osprzęt?

Jestem strasznie zadowolony i nie śpię po nocach z podniecenia.. :)

Pzdr dla fanów

Napisano

mój amor RockShox Dart 3 złapał luz ;)

jest na to jakas rada ?

naciskam hamulec przedni i lekko nim bujam

palec wkladam jak na foto i czuje lekki luz

1-1,5mm

hn6578_fgdfg.JPG

• 2 tygodnie później...
Napisano

Si.. właśnie dzisiaj widziałem Team'a 08 na takich samych.. i tak sobie myślę, że albo stosują je zamiennie.. albo ktoś

mi zrobił z kół zero osiem.. ale generalnie narzekać to nie mogę.. wypass..

Twój też fajowy.. anodyzjak..chyba trafniejszy wybór w kwestii lakieru.. ja osobiście byłem mądry,

i poczytałem odrobinę przed użytkowaniem, stąd też biała izolacja w miejscach newralgicznych..

ale kto nie odrobił stosownego zadania.. pewnie dzisiaj smaruje po ramie pisakiem..

pzdr!

Napisano

Witam ! Dołączyłem do klubu z Moim Attentionem :) pierwsze wrażenia mogą wyrazić tylko emotikony tzn " :) " . Tylko hamulce coś słabe.. ale to chyba kwestia dotarcia... może jakieś sugestie albo porady dot. właśnie docierania ? A tak z innej beczki... może założyć by na jakimś serwisie (np. fora.pl <łatwa nazwa {cube.fora.pl na przykład :P}>) forum o naszych roweruch z prawdziwego zdazenia ? podział na dziaały usterki galerie etc.. Jeżeli nikt nie był by skłonny się tego podjąc ostatecznie moge to zrobić ja choć nie mam wiele doświadczenia ;) Myśle że propozycja godna przemyślenia.. abyśmy MY Cube-maniacy mieli swój mały świat wirtualny :)

Napisano
Tylko hamulce coś słabe.. ale to chyba kwestia dotarcia... może jakieś sugestie albo porady dot. właśnie docierania ?