Skocz do zawartości

Cube Exclusive Club

jarus220

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hehe, błotniki mają czysto praktyczny charakter:)). Nie służą do lansu; Jeżdżę często po błotach i nie zawsze lubię byc cały ubabrany, a te akurat są szerokie i spełniają swoje zadanie doskonale:). One zresztą raz są, a raz nie:). Model to CUBE LTD AMS - taki trochę kosmiczny twór - zakupiony w ski-team. Rowerek bardzo zwrotny i jak dotąd sprawia wrażenie niezniszczalnego, hehe, no ale zobaczymy za kilka tys. km. Jak dotąd nakulałem nim jakieś 2 tys i jest ok choć nie oszczędzam go w najmniejszym stopniu:)

tam nie jest napisane ze skok tyle wynosi - to dlugosc tlumika - 165 mm. skok 37 mm tloka skok zawiechy 100 mm.

Napisano

hyhy profesjonalnie polozony rower :) lepiej nim rzucac ale na 2. strone :(

mam takie pytanko do uzytkownikow reactiona: jaki minimalny wzrost do ramki 22"?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Niniejszym zgłaszam swoją kandydaturę do klubu Cube.

Dzisiaj przybył do mnie nowiutki Cube LTD Team.

Rowerek już przed kupnem został poddany zmianom, mianowicie:

- Recon został wymieniony na Rebę Race z U-turnem,

- korba Deore na XT

- siodełko i chwyty na całe czarne.

Jest po prostu piękny, aż mi się oczy świecą jak na niego patrzę. ;)

Oto i on:

cubewl6.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Faaaajny sprzecik:) Mi też sie marzy full....moze za jakies 5 lat se sprawie...na razie mam kupe innych wydatków:| na szczęscie moj aim daje rade;)

Napisano

Witam !

To i ja się zapiszę ze swoim Cube Reaction którego jestem szczęśliwym posiadaczem od tygodnia.

Przesiadłem się z crossa Kellysa i przyzwyczajam się bo to jednak trochę inny rowerek, geometria itp

Ale jest super. W terenie po prostu bajka, sam jedzie hehe, gorzejna asfalcie szczególnie na tych

oponkach NN i RR ale nie do asfaltów go przecież tworzono. Już nie mogę się doczekać

przyszłorocznych maratonów bo w tym roku praktycznie już po sezonie.

Na pewno będzie BM Wrocław a później się zobaczy. Szkoda, że 2 tygodnie temu w Karpaczu

go nie miałem. Pozdrówki dla wszystkich klubowiczów.

PS. Czy wszystkim przynajmniej na dotarciu dzwonią przednie tarcze przy określonej prędkości ?

Lekko to irytujące przy rowerku za taką kasę

Napisano

Dawno sie nie pojawiłem na forum.

A wiec witam was wszystich fanów rowerków CUBE.

Chcialem dodac ze nie tylko Polska pokazuje te rowerki ale duzo ludzi w Czechach tez na nich jeździ, no i oczywiscie JA :)

Te rowerki są poprostu piękne

Pozdrowionka :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy cubusiów. Jeżdżę już od jakiegoś czasu fullem cube xc, podeśle później kilka fotek. Mój bike był , co prawda w mocno nieaktualnej już konfiguracji w bikeabordzie jakiś czas temu w galerii czytelników, pozdrawiam!

Napisano

Witam, czas dopisać się do klubu. Od tygodnia jestem posiadaczem rowerku Cube Reaction K18 w kolorze Red Racing

W stosunku do serii zmieniłem kasetę i łańcuch na SRAM X-0

Napisano

Messer pamiętam tą galerię czytelników. Wtedy też jeszcze jeździłem na Cube'ie i podziwiałem Twój rowerek i myślałem sobie jak to super by było mieć takiego dyrektora szkoły... chyba codziennie lądował bym na dywaniku. Pozdro.

Napisano

Będę oryginalny i zapoznacie sie z cubą którego nie widać na zwykłych szlakach.Całkowicie inny niż sklepowe,składany samodzielnie.Jedyny taki-bo mój.

cube ltd team-niebieski

bomber mx comp

slx-hamulce

xt-manety

xt,prz tył

alivio,prz p

alexy ace 19

piasty xt

lx htII-korba

spdy 540

kiera mostek sztyca siodło w trakcie dopracowywania.

Całość mnie zadowala i waży az lub tylko 12,5

Fotki nie dodam specjalnie! niech was zżera!

Napisano

Witam.

Mozecie mnie uswiadomic jaka jest dlugosc gornej rury w ramie 18cali ltd pro?I czy warto zamieniac treka 4100 na ta ramke?Chodzi mi przede wszystkim o zwiekszenie sztywnosci.Zrobiona jest z alu 7005,a 6061 jest chyba sztywniejsze

Z moich wyszukiwan wyniklo ze przy 18 gorna rura ma 561mm, to troche malo.W treku mam 580mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...