Bartez23 Napisano 12 Marca 2008 Napisano 12 Marca 2008 Rama waży 1510 g, kupiłem ją okazyjne na allegro i można ją również dostać u użytkownika dh_fun. W porównaniu do poprzedniej ramy jaką miałem "kelly's magnus" ta wypada zdecydowanie lepiej. Ma bardziej sportową geometrię i jest piekielnie sztywna. Przejeździłem cały ubiegły sezon maratony, wyścigi XC i nic się z nią nie działo. Jedynie podczas mycia wywróciłem rower na wiadro metalowe i do dziś pozostały delikatne wgnioty na rurce skośnej przedniego trójkąta. Z pewnością następną ramą będzie również Cube Reaction, być może w kolorze czerwonym pzdr
Nawrotek Napisano 21 Marca 2008 Napisano 21 Marca 2008 Snuffi jak tam fox? Fajny amorek? mój Cube aktualnie tak wygląda http://images34.fotosik.pl/187/a57b432bb85e04fc.jpg
Ravo XC Napisano 22 Marca 2008 Napisano 22 Marca 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...c35dfe410d.html To mój, już gotowy CUBE Niedługo wstawie go do projektów. Więcej fotek w podpisie. Czekam na komentarze
Ciastkorz Napisano 22 Marca 2008 Napisano 22 Marca 2008 Dobrze dobrany kolorystycznie... ładna waga na niezawodnym sprzęcie.. czego więcej chcieć?gratki :] Kolejna ładna maszyna CUBE'a na forum ;P
mx666 Napisano 8 Kwietnia 2008 Napisano 8 Kwietnia 2008 Nawrotek rozmiar ramy to 18" ?? Mam prośbę: czy mógłbys podać swoje rozmiary Interesuje mnie wysokość i długość od krocza do ziemi (metoda książkowa). Dzięki. Śliczny kolor ma ta ramka! Normalnie cud Pozdrawiam użytkowników Cubów.
Nawrotek Napisano 11 Kwietnia 2008 Napisano 11 Kwietnia 2008 tak rama to 18cali, kurczę zmierzę potem, ale mam 172cm wzrostu
qla Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 WItam! Jestem świeżym użytkownikiem Cuba Aim'a...Meride mi buchnęli i coś trza było kupic...a, że kasy niewiele starczyło na Aim'a tylko niestety. I tak na razie starczy mi ten rowerek Docelowo jakiś full Cuba mi sie marzy Aha..Cubem mi się jeździ dużo lepiej niż Meridą matts sport 300...w ogołe..jak za ta kasę jest nieźły ten rowerek... Jak się wyrobię dodam dzisiaj fotki...
Adik Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 http://www.skiteam.pl/rower/Cube/aim/ http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/AIM_id_20852_.htm Ten? Ładne bydle, jak zwykle piękny rowerek
qla Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Adik, no jasne, że czarny Nawet mam lepszą korbe niż w katalogu była:)(Była acera, mam alivio) Na jakiś czas ospręt starczy Oto fotka (rama - 22")
ScR Napisano 18 Kwietnia 2008 Napisano 18 Kwietnia 2008 Od dziś mam prawo ubiegać się o dopiskę do Klubu Dokładnie od godziny 14 jestem posiadaczem CUBE LTD Limited 2008 A tak cudeńko wygląda : Pozdrawiam wszystkich serdecznie
99tomcat Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Witam W piątek mija miesiąc od kupna CUBE AIM . Rower może nie do końca "Exclusive", ale i tak bardzo go lubię- dzięki niemu znowu zacząłem więcej jeździć- obecnie 440km na liczniku ;] http://www.bikeforum.pl/album.php?albumid=...p;pictureid=256 Swoją drogą jakaś kartę klubowa dostane? Jedyne co mi z nim przeszkadza to napęd z 8 rzędowa kaseta(przy jakichkolwiek próbach rozbudowy wymiana manetek, kasety, łańcucha, przydało by się też korby)- eh gdybym miał znowu kupować to pewni po miesiącu głodowania na analoga by starczyło(dobre i tak to co mam bo startowałem z pułapu 700-800 zł ). no nic - jeszcze swoją maszynkę podpakuje do poziomu ltd ;]
DC Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 właśnie zakupiłem rower Cube LTD CC 20" 2008 ze sklepu internetowego bike-center za 3699zł i nie żałuje... potem pstrykne fotki , a tak na przyszłość to mam w planach wymiane na lżejsze: sztyce,mostek,kierownice,siodełko,dętki... pozdr. DC
Kaczor Dodgers Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 A ja moji mili klubowicze zdradziłem... Kupiłem secik Felta Q900 i do tego Rebe SL z manetka. Rama jakieś 250 gram lżejsza od mojego Cube'a AIM'a i troche dłuższa. Ale mimo wszystko i tak Cube zostanie mi w pamieci jako mój pierwszy prawdziwy rower MTB, na którym brałem pierwszy raz udział w maratonach i wyscigach XC i pierwszy raz byłem z nim na rowerze w górach. Aż łezka się w oku kręci . Będe tu jeszcze zaglądał i podpatrywał rozwuj waszych rowerków .
kuras Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 Witajcie! Przymierzam się do CUBA LTD :-) jednak za nim kupię chciałbym się na takiej ramie (20" dowolny model LTD) najpierw przejechać... lecz w całej Warszawie ich nie ma Chyba że są i ktoś mnie oświeci gdzie aktualnie mogę zobaczyć LTD w rozmiarze 20" Albo ktoś z użytkowników będzie tak miły i da mi zrobić rundkę?
havok82 Napisano 2 Lipca 2008 Napisano 2 Lipca 2008 Witam również stałem się szczęśliwym posiadaczem CUBE LTD, jestem bardzo zadowolony z zakupu..pozdrawiam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a35b3044c0e22a9.html
browar Napisano 3 Lipca 2008 Napisano 3 Lipca 2008 Kuras-jak chcesz się przymierzyć i zrobić rundkę skontaktuj sie ze mną(moze na privie?).Mam Kubusia w takim rozmiarze.Może w piatek albo w sobote?
kuras Napisano 3 Lipca 2008 Napisano 3 Lipca 2008 Kuras-jak chcesz się przymierzyć i zrobić rundkę skontaktuj sie ze mną(moze na privie?).Mam Kubusia w takim rozmiarze.Może w piatek albo w sobote? Dzięki! Już troszkę nieaktualne, właśnie od 2 godzin cieszy moje oko Cube. Dzięki za chęci!!! A w sobotę będę już w górach go testował! Posikałem się! ;-)
DC Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 chciałem zaproponować to samo w takim razie miłej jazdy pozdro DC
qla Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Bardzo fajny W jednym z moich ulubionych kolorów:)(Mój AIM ma taki sam:P) pozazdrościc
Kubus18 Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Hmmm pierwszy raz widzę takiego Cube, nie wiedziałem że seria LTD ma ramy full. Gdzie kupiłeś? Btw. te błotniki...zdecydowanie na nie. Psują totalnie cały efekt wizualny, wyglądają jak do maszyny dh, nie xc(bo tu w ogóle nikt błotników nie zakłada ) Z czasem, dam sobie rękę uciąć, że ja ściągniesz Pozdrawiam P.S.Czy ktokolwiek orientuje się ile ta rama ma skoku? http://www.bikus.co.uk/products.php?plid=m1b0s1p86 Bo pisze że 165, ale raczej jest to pomyłka.
even Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 hehe, błotniki mają czysto praktyczny charakter:)). Nie służą do lansu; Jeżdżę często po błotach i nie zawsze lubię byc cały ubabrany, a te akurat są szerokie i spełniają swoje zadanie doskonale:). One zresztą raz są, a raz nie:). Model to CUBE LTD AMS - taki trochę kosmiczny twór - zakupiony w ski-team. Rowerek bardzo zwrotny i jak dotąd sprawia wrażenie niezniszczalnego, hehe, no ale zobaczymy za kilka tys. km. Jak dotąd nakulałem nim jakieś 2 tys i jest ok choć nie oszczędzam go w najmniejszym stopniu:)
Kubus18 Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Aleź błotko to jedna z największych atrakcji pedałowania Sam też kiedyś miałem błotniki, ale prędko się ich pozbyłem(chce ktoś kupić ? ). Przerobiłem dwie pary, skn(czy coś takiego) i Hummery. Jedne chlapały po tylnej części ud, drugie po łydkach. Zraziłem się nieco, poza tym bez maszyna wygląda sporo lepiej. No ale jak nie do lansu Ponawiam pytanie, ile ten Cube XMS może mieć skoku? Czy to cholera jasna możliwe, żeby nigdzie o tym nie pisano(na stronie producenta, dystrybutora Polskiego jak i Angielskiego) ?
kaamil Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Ja tydzień temu stałem sie sie posiadaczem radona ZR5 mozna go praktycznie porównac do Cube i chyba nie zaprzeczycie? Musiałem sie na niego naczekac ok miesiąca ale było warto bo mam go za 1700 . Jak myslicie ile moge za nniego wołac za niecały rok kwiecien-maj? W sklepie taki kosztuje 2500zł . I jeszcze jedno pytanko odnośnie matowej ramy sa one bardzo piekne ale jak z jego wytrzymałościa na rysy , czy moze nawet na wytarcie ??
kuras Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 chciałem zaproponować to samo w takim razie miłej jazdy pozdro DC Dzięki! I taka właśnie była! Kilka zdjęć jakby ktoś chciał zobaczyć - Słowacja okolice Zuberca Kupiłem w końcu ramę 18" a mam 182cm wzrostu, wydaje mi się że jak ktoś jest ciut wyższy to powinien wchodzić w rozmiar wyżej. Mam ramę Reaction więc lekko się różni do LTD geometrią ale nie na tyle aby była to znacząca różnica.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.