Skocz do zawartości

[obręcz] Kamyk w obręczy, co robić?

sqr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam obręcze Rodi VR19, ale top w sumie nie ważne.

Przy zmianie opony, chyba wpadł mi jakiś kamyk do środka obręczy (może przez otwór wentyla), Macie jakieś sposoby aby wyciągnąć coś takiego?

Ja już machałem na wszystkie strony :) , próbowałem odkurzaczem :) i nic.

Pozdrawiam

Napisano

Metody raczej na to sprawdzonej nie ma z tego co mi wiadomo, raczej kwestia prób. Jakby udało ci się go jakoś zlokalizować w jakichś dziurkach, tych używanych do zaplatania kół, to jak się da to bym go rozłupał i wtedy probował.

Napisano

Wyjmij dętkę, zdejmij oponę wraz z opaską która jest na obręczy aby odetkać wszystkie otwory na nyple. Ciężko Ci będzie zlokoalizowąc na słuch tego śmiecia gdyż obręcz przenośi wszystkie drgania. Złap obręcz w obie ręce pionowo do ziemi zacznij je powoli obracać potrząsając przy tym całym kołem do przodu i do tył... trochę jak byś grał na dużym tamburynie tylko dwoma rękoma ;) podobnie jak przy uszczelianiu opony mleczkiem (możesz te "ruchy" zobaczyć YouTube) Innej metody jak wytrzęsienie obcego ciała z obręczy nie ma.

Napisano

Moize twoja wypowiedź jest tak konstruktywna i inteligentna że lepiej już się nie wypowiadaj, jak już było napisane zdejmij oponę,dętkę i taśmę osłaniającą i problem zniknie sam

Napisano

Faktycznie nie wiem dlaczego nie wpadłem na to żeby po prostu zdjąć taśmę xD... może faktycznie to pomoże, bo do teraz próbowałem wyjąć go przez otwór na wentyl. Dzięki za podpowiedzi, dam znać czy się udało :)

• Mod Team
Napisano

Musi pomoc, a dodatkowo otwory będą na dole a nie jak w przypadku wentyla na górze. Mi nie raz wpadła nakrętka, nypel, śrubka do obreczy ... trochę potermosiłem i wypadła. no tylko trzeba zdjąć oponę i dętkę niestety :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...