ammisiek Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Napisano 13 Grudnia 2012 To ja z łańcuchami siemano dałem juz sobie spokój po tym co tutaj wyczytałem. Łańcucha connexa też raczej nie kupie, choć kusisz bracie tymi 49 zl. i wszystko smiga elegancko. Ja zastanawialem sie na campem c9. Słyszałem o nim pozytywne opinie, jednak cena 115 zl. troche odstrasza :/.
GhOsTwrc Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Dlatego biore 2 szt connexa 8 rzedowe, i latam tyle samo lub wiecej. Trzeba miec na uwadze to , że jezeli bedziemy jezdzili zbyt dlugo na jednej kasecie i lancuchu , to pozniej moze byc problem z przyjeciem nastepnego , dlatego jezeli chcemy z kasety wyciagnac jak najwiecej to musimy miec kilka lancuchow i stad wybor na 8 rzedowego connexa. Tez mialem obawy czy to bedzie dzialac , ale teraz jestem zadowolony.
Piszaman Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 A jak w terenie z tym łańcuchem? Ładnie wrzuca, zrzuca? W normalnym użytkowaniu czuć różnice w kulturze pracy między XTR a connexem?
GhOsTwrc Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 W terenie chodzi bardzo dobrze , bynajmniej u mnie Sram x9/x0. Z shimano XT /XTR chodzil tez dobrze ale tylko swierzo po regulacji.
Mod Team Puklus Napisano 14 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2012 Connex 800 dobrze chodzi w słońcu, deszczu, błocie, lodzie, śniegu, na sucho i na mokro i pewnie w kosmosie też by dobrze pracował, dobrze spisuje sie w 40* jak i - 20* jest pancerny jak t34 i równie tani. Mimo braku powłok nie specjalnie chce mu sie rdzewieć, jedyną jego wada jest brak porządnej spinki i pasuje dokupić np srebrnego srama.
GhOsTwrc Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 No właśnie spinka w connexie 800 jest mega dziwna , ja sie troszke musialem nameczyc zeby ja odpiac , ale za 2 razem juz bylo znacznie lepiej.
Mod Team Puklus Napisano 14 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2012 No właśnie spinka w connexie 800 jest mega dziwna można by pomyśleć ze sa tak pewni swojego łańcucha ze dali tak badziewną spinkę bo wiedzieli ze przez 5000 go ściągać nie trzeba Z drugiej strony podobnie można myśleć o shimano bo dają do swoich pin do skucia ale ci akurat mają zbyt wysokie mniemanie o sobie
tomke1 Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Ile ludzi tyle opinii, wedlug mnie spinka connexa jest duzo lepsza. Latwiej sie zabrudzona otwiera w stosunku do srama. A wracajac do tego co pisalem ze wole shimano, to pewnie jakbym wyregulowal przerzutki po zmianie lancucha to bym obydwa ocenil tak samo pozytywnie :-)
ammisiek Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Napisano 14 Grudnia 2012 Hmmm to może rzeczywiście wezmę tak jak kolega GhOsTwrc connexa pod napęd 8 speed. Co o tym myślicie? Zmieści się w ogóle do wózka w tylnej przerzutce ?Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 15 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2012 wedlug mnie spinka connexa jest duzo lepsza Ja rozumiem ze connex xlink to dobra spinka jednakowoż ta do dobrych sie nie zalicza a juz na pewno nie łatwych w obsłudze
swimfan Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 Mówisz, w ogóle to nie wiem czy jest coś takiego jak łańcuchy szosowe i mtb . Na tym XTR jest napisane też dura ace więc nie wiem. a jak nie ma:) a C9:)
Mod Team Puklus Napisano 15 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2012 Każdy podaje C9 jak jeden z lepszych łańcuchów ... a skoro to forum to głównie MTB, mało kto sie zastanawia ze campagnolo to ogólnie sprzęt szosowy a już na pewno record C9
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.