Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] XT ale jaki model

ammisiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To ja z łańcuchami siemano dałem juz sobie spokój po tym co tutaj wyczytałem. Łańcucha connexa też raczej nie kupie, choć kusisz bracie tymi 49 zl. i wszystko smiga elegancko. Ja zastanawialem sie na campem c9. Słyszałem o nim pozytywne opinie, jednak cena 115 zl. troche odstrasza :/.

Napisano

Dlatego biore 2 szt connexa 8 rzedowe, i latam tyle samo lub wiecej. Trzeba miec na uwadze to , że jezeli bedziemy jezdzili zbyt dlugo na jednej kasecie i lancuchu , to pozniej moze byc problem z przyjeciem nastepnego , dlatego jezeli chcemy z kasety wyciagnac jak najwiecej to musimy miec kilka lancuchow i stad wybor na 8 rzedowego connexa. Tez mialem obawy czy to bedzie dzialac , ale teraz jestem zadowolony.

Napisano

A jak w terenie z tym łańcuchem? Ładnie wrzuca, zrzuca?

W normalnym użytkowaniu czuć różnice w kulturze pracy między XTR a connexem?

• Mod Team
Napisano

Connex 800 dobrze chodzi w słońcu, deszczu, błocie, lodzie, śniegu, na sucho i na mokro i pewnie w kosmosie też by dobrze pracował, dobrze spisuje sie w 40* jak i - 20* jest pancerny jak t34 i równie tani. Mimo braku powłok nie specjalnie chce mu sie rdzewieć, jedyną jego wada jest brak porządnej spinki i pasuje dokupić np srebrnego srama.

• Mod Team
Napisano
No właśnie spinka w connexie 800 jest mega dziwna

można by pomyśleć ze sa tak pewni swojego łańcucha ze dali tak badziewną spinkę bo wiedzieli ze przez 5000 go ściągać nie trzeba :P Z drugiej strony podobnie można myśleć o shimano bo dają do swoich pin do skucia ale ci akurat mają zbyt wysokie mniemanie o sobie :D

Napisano

Ile ludzi tyle opinii, wedlug mnie spinka connexa jest duzo lepsza. Latwiej sie zabrudzona otwiera w stosunku do srama.

A wracajac do tego co pisalem ze wole shimano, to pewnie jakbym wyregulowal przerzutki po zmianie lancucha to bym obydwa ocenil tak samo pozytywnie :-)

Napisano

Hmmm to może rzeczywiście wezmę tak jak kolega GhOsTwrc connexa pod napęd 8 speed. Co o tym myślicie? Zmieści się w ogóle do wózka w tylnej przerzutce ?Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano
wedlug mnie spinka connexa jest duzo lepsza

Ja rozumiem ze connex xlink to dobra spinka jednakowoż ta do dobrych sie nie zalicza :P a juz na pewno nie łatwych w obsłudze :P

Wippermann-Connex-800-lancuch-rowerowy.jpg

Napisano

Mówisz, w ogóle to nie wiem czy jest coś takiego jak łańcuchy szosowe i mtb :). Na tym XTR jest napisane też dura ace więc nie wiem.

a jak nie ma:) a C9:)

• Mod Team
Napisano

Każdy podaje C9 jak jeden z lepszych łańcuchów ... a skoro to forum to głównie MTB, mało kto sie zastanawia ze campagnolo to ogólnie sprzęt szosowy a już na pewno record C9 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...