gixeer Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 witam, zamierzam kupic ten amortyzator: http://allegro.pl/rock-shox-reba-race-blokada-1-1-8-2012-nowa-i2856303449.html Co o nim myslicie wart ceny, faktycznie jest to tegoroczny model, sptzedawxa twierdzi, ze amor techniczniw i wizualnie jest jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Według mnie jest to bardzo dobra oferta, jeśli faktycznie jest tak, jak sprzedawca twierdzi - amortyzator bez przebiegu. Trzeba również wziąć pod uwagę to, że sprzedawca jest nowy, ma 0 komentarzy. Ale oferuje przesyłkę za pobraniem, można pewnie poprosić o wysłanie z możliwością sprawdzenia paczki - więc bym się już tak nie obawiał. Za taką cenę nowa Reba to super okazja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Jeżeli jego stan jest faktycznie nowy nie jeżdżony to nic tylko brać, zapytaj sie jak sprawa gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 http://zalacznik.wp.pl/07//DSC00066.JPG?o=436918&wid=7458&p=3&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0&no_ticaid=&no_ticket=4646388168648276amqQmYNll5dnCG2VsyxVxHaBBSuDP1tpd2Qs%2F%2B0kRLnvN6JrlqZXXhkOIVMy66d17geJjFdj4mrOWxY9iAnWdGnDOxsMoKwTLs1GrcfLAmJibyI%2FNjve6AyoyLoYD1rq&POD=1&zalf=Nowe&tsn=135513067762980687&sid=2794e235bd16b097e438ef3b07445af8&mpoczta=1&suid=62980687 czy na ladze od strony mocowania zacisku jest jakis zawor, nie brakuje tam zadnej zaslepki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Popraw link, tak tam powinien być zawór od komory negatywnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 https://lh3.googleusercontent.com/-PVaD8qsOFHk/UMW2ufW8fxI/AAAAAAAAACw/qhdw2_g64as/w480-h480/DSC00066.JPG ale czy tam ma byc jakas zaslepka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Na zdjęciu średnio cokolwiek widać, powinna być czapeczka aluminiowa ze znaczkiem "-" taka jak na wentyl w samochodzie tyle ze aluminiowa czarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maltan Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 na pewno nie jest to reba tegoroczna, co najwyżej rocznik 2010. Poza tym warta zainteresowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Tez mi to wygląda na ok 2010 jednak ja sie nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 amor zakupiony, reba ponoć idealna, zobaczymy co i jak po przyjściu przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 No to powodzenia, oby było wszystko tak jak w opisie Jeśli będzie, to powinieneś być bardzo zadowolony - Reba to świetny sprzęt, tylko trzeba poświęcić trochę czasu na dokładne ustawienie pod siebie (jest z tym wiele zabawy przez sprężynę Dual-Air). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Tez mi to wygląda na ok 2010 jednak ja sie nie znam Bo w 2012 była zdjęta z tego roweru,dlatego datę demontażu uznał sprzedawca za rok produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 przy okazji jaką pompkę polecacie do tego amora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Np taka. http://www.barabike.pl/pl/p/Pompka-BETO-MP-035-do-amortyzatorow/2014 Wiele osób z forum ją poleca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Mam ta pompkę całkiem dobra ja ją sobie zepsułem co prawda ... ale naprawiłem manometr w miare precyzyjny idzie ustawić tyle ile sie chce. Przy pompowaniu negatywnej zawsze siknie ci olejem. Pamiętaj wtedy by wykręcić wężyk ( z tej beto sie da) i wymyć go w płynie co naczyń bo olej rozpuści gumowy wężyk ... mi sie zaczął rozpuszczać mimo że myłem węza ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dzisiaj przyszła reba, faktycznie stan bdb, prawdopodobnie nie jezdzila, delikatne ryski na dolnych goleniach, ale i niestety jest cos co przypomina ryse, ewentualnie zadrapanie, jest sie czym przejmowac? rysa: https://lh5.googleusercontent.com/-CFkj3e5Ei8c/UMoQPJtO91I/AAAAAAAAAEg/LzwjISshVww/w480-h480/rysa1.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Moim zdaniem jest to rysa. Wygląda jakby zrobiona nożem do papieru. Jeśli reba miała być w stanie idealnym to z taką rysą na pewno nie jest. Czy powinieś się martwić? - z punktu technicznego to raczej nie, ale skoro reba miała być w stanie idealnym to jest to niemiła niespodzianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 A przypadkiem sam jej nie zrobiłeś podczas rozpakowywania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 A przypadkiem sam jej nie zrobiłeś podczas rozpakowywania? rozpakowując obchodziłem sie z paczką jak z jajkiem, nie ma możliwosci, zebym ja uszkodzil, tego zadrapania rzeklbym ze prawie pod poznokciem nie czuc, w oczy też nie rzuca się zbytnio. mogę przebolec ten defekt, pytanie tylko czy nie zaszkodzi to uszczelce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Jeżeli nie ma zadziorów, nie czuć pod paznokciem to nie powinno nic się dziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Tak płytka ryska, w dodatku ułożona pionowo na ladzie na 99% nie będzie powodem niszczenia uszczelki. Skoro piszesz, że ledwo wyczuwalna pod paznokciem to jestem tego niemal pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 trochę odetchnąłem, może ktoś się jeszcze wypowie, ktos, kto posiada takie znikome rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Tez miałem drobną rysę na goleni Reby i nic się nie działo. Spokojnie możesz przestać zwracać sobie tym głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Takie rysy powstają podczas normalnej eksploatacji, w moim sidzie też się takie znajdą, ale nie mają one na nic wpływu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Kupiłem rebe w podobnym stanie jak twoja i też mam takie 2 ryski. Z moich obserwacji wynika, że nic się z tym na razie nie dzieje. Tak więc śpij spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.