Skocz do zawartości

[amortyzaror] rock shox reba race

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Według mnie jest to bardzo dobra oferta, jeśli faktycznie jest tak, jak sprzedawca twierdzi - amortyzator bez przebiegu.

Trzeba również wziąć pod uwagę to, że sprzedawca jest nowy, ma 0 komentarzy. Ale oferuje przesyłkę za pobraniem, można pewnie poprosić o wysłanie z możliwością sprawdzenia paczki - więc bym się już tak nie obawiał.

Za taką cenę nowa Reba to super okazja.

• Mod Team
Napisano

Na zdjęciu średnio cokolwiek widać, powinna być czapeczka aluminiowa ze znaczkiem "-" taka jak na wentyl w samochodzie tyle ze aluminiowa czarna.

Napisano

No to powodzenia, oby było wszystko tak jak w opisie :) Jeśli będzie, to powinieneś być bardzo zadowolony - Reba to świetny sprzęt, tylko trzeba poświęcić trochę czasu na dokładne ustawienie pod siebie (jest z tym wiele zabawy przez sprężynę Dual-Air).

• Mod Team
Napisano

Mam ta pompkę całkiem dobra :P ja ją sobie zepsułem co prawda ... ale naprawiłem :D manometr w miare precyzyjny idzie ustawić tyle ile sie chce. Przy pompowaniu negatywnej zawsze siknie ci olejem. Pamiętaj wtedy by wykręcić wężyk ( z tej beto sie da) i wymyć go w płynie co naczyń bo olej rozpuści gumowy wężyk ... mi sie zaczął rozpuszczać mimo że myłem węza ...

Napisano

Moim zdaniem jest to rysa. Wygląda jakby zrobiona nożem do papieru. Jeśli reba miała być w stanie idealnym to z taką rysą na pewno nie jest. Czy powinieś się martwić? - z punktu technicznego to raczej nie, ale skoro reba miała być w stanie idealnym to jest to niemiła niespodzianka.

Napisano

A przypadkiem sam jej nie zrobiłeś podczas rozpakowywania?

rozpakowując obchodziłem sie z paczką jak z jajkiem, nie ma możliwosci, zebym ja uszkodzil, tego zadrapania rzeklbym ze prawie pod poznokciem nie czuc, w oczy też nie rzuca się zbytnio.

mogę przebolec ten defekt, pytanie tylko czy nie zaszkodzi to uszczelce?

Napisano

Tak płytka ryska, w dodatku ułożona pionowo na ladzie na 99% nie będzie powodem niszczenia uszczelki. Skoro piszesz, że ledwo wyczuwalna pod paznokciem to jestem tego niemal pewien.

Napisano

Kupiłem rebe w podobnym stanie jak twoja i też mam takie 2 ryski. Z moich obserwacji wynika, że nic się z tym na razie nie dzieje. Tak więc śpij spokojnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...