Skocz do zawartości

[opona]Schwalbe Nobby Nic 26 x 2.25 UST

mular83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Zmieniłem wysłużoną oponę Schwalbe Nobby Nic 2.25 dętkową na Schwalbe Nobby Nic 2.25 UST czyli na oponę bezdętkową o tych samych parametrach (26x2.25 57-559). Moje obręcze to alexrims g2000 dętkowe. Po włożeniu dętki i napompowaniu zobaczyłem że różnią się wielkościami. Nowa opona jest niższa i węższa od starej i to sporo. Rower śmiesznie wygląda z większą oponą z przodu! O co tu chodzi??? To wina stopki opony czy obręczy??? Proszę o pomysły, dzięki!!! :(

• Mod Team
Napisano

Jeździłeś już z nową oponą? Pamiętam jak kupiłem nowa Gravitkę na tył i z przodu była stara to zaraz po załozeniu i napompowaniu nowa opona wyglądała na wyraźnie cieńszą. Po pojeżdżeniu nowa opona "rozbiła" się i już wyglądała jak stara.

Napisano

To jedna strona medalu ale z moich skromnych obserwacji wynika że zwijanki są jednak troszkę węższe od swoich tradycyjnych odpowiedników.

Napisano

Mogło być tak, że stara opona była już bardzo bardzo rozepchana (przez powietrze). Nowa jeszcze nie. Czy na pewno brzeg opony dobrze zaskoczył w obręczy? (domyślam się, że raczej tak, więc pytam na wszelki wypadek).

A w ogóle to w większości rowerów przednia opona powinna być szersza od tylnej:)

Napisano

Rozejdzie się czy nie rozejdzie kto wie, za parę tysięcy km. się okaże. Dzisiaj jeszcze raz zdjąłem oponę, założyłem i to samo. Umordowałem się przy tym strasznie i przy zdejmowaniu w ciepłym mieszkanku pomyślałem sobie że musiał bym się tak męczyć w terenie. Z drutową oponą nigdy tak się nie zamęczyłem jak z UST, twarda bestja. Oby szybko się nie przebiła!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...