Krezystof Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Cześć, Rozważam zakup tego roweru, chętnie jednak wcześniej posłucham Waszych opinii na ten temat! Rower, jak w temacie Trek X-Caliber (2013) X-Caliber - rower Trek Wiecie ile waży ta rama? Ciekawią mnie też same koła Bontragera! Czekam na Wasze opnie! Wzrost mój 180cm więc rozmiar 19" Chciałbym spróbować tego wielkiego koła, mam nadzieje, że za mały nie jestem:P
tobo Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Dopiero od przyszłego roku w kołach bonti będą piasty na maszynach w tym przedziale cenowym rowerów, piasta klasy bontrager race czyli na łożyskach maszynowych. Koła w 99 procentach wymagają centrowania po wyjęciu roweru z pudła. Stery kulkowe, średnio uszczelnione. Rower ma szeroką specyficzną kierownicę - bez wzniosu, dosyć mocnym gięciem do tyłu, 690 mm.
Rulez Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 <p> Wzrost mój 180cm więc rozmiar 19" Chciałbym spróbować tego wielkiego koła, mam nadzieje, że za mały nie jestem:P Biorąc pod uwagę Twój wzrost, długość ramy i rozstaw kół oraz średnicę koła 29" polecał bym raczej rozmiar 17,5"
Krezystof Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Napisano 11 Grudnia 2012 Patrzyłem na 19" i 17,5" i 19" było OK... Do tej pory jeździłem Garym (na 26) i rozmiar 19" był ok, i to tak, że trochę większy też mógłby być...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.