jarek214 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Witajcie Szukałem roweru który by mnie zainteresował i był odpowiedni do mojego trybu jazdy czyli głównie asfalt i czasami las ale rekreacyjnie myślałem o jakimś mtb ale ten typ to chyba bardziej w las itp. Znalazłem Unibike Crossfire GTS: http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-crossfire-gts-2012.html#fragment-2 wydaje się ciekawy widziałem modele z wolnobiegiem i kasetą, opcja z kasetą podobno wytrzymalsza. -Czy podzespoły tego roweru są dobre i czy przy normalnym urzytkowaniu wytrzymają przynajmniej parę lat -Ważna sprawa obręcze czy są w miarę mocne są większe 28" a po najechaniu na krawężnik albo w dziurę nie chciałbym ich centrować co chwilę mam 190 i 80kg więc rozmiar dla mnie to raczej 21 Proszę o opinie Dziękuję i pozdrawiam
mateusz0595 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Osobiście uważam, że rower nie jest wart tej ceny. Marny osprzęt.
Michauuu Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Dokładnie. 29er byłby lepszy,bo ma wytrzymalsze koła
goncian Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 Ja uważam, że Unibike Crossfire może być odpowiednim rowerem dla zamierzonego zastosowania, pod warunkiem wyboru modelu z kasetą. Przyjrzyj się też Unibike Viper na już lepszym osprzęcie, a który też mieści się w budżecie. Ze względu na planowane zastosowanie i Twoją wagę, nie ma obaw, co do przekroczenia gwarantowanej przez producenta nośności roweru - 120kg. Kapslowane obręcze dają lepszą rękojmę, co do ich wytrzymałości, ale nie miej złudzeń, że zawsze wytrzymają najechanie z większą prędkością na wysoki krawężnik. Przy 190 cm wzrostu, to raczej powinieneś się rozglądać za 23" - poczytaj sobie więcej o doborze wielkości ramy rowerów trekking/cross (a nie MTB).
malutki Napisano 11 Grudnia 2012 Napisano 11 Grudnia 2012 ja od kilku sezonów używam Vipera i mogę szczerze polecić Mój wzrost to 203 cm (rama 23") a waga lekko ponad 130 i póki co tylko raz musiałem centrować koła (awaryjne hamowanie)
FigoiFago Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Jeszcze nie spotkałem modelu Crossfire z wolnobiegiem. Z tego co wiem to wolnobieg ma model Flash. Sam mam Crossfire'a z 2011 roku i nie narzekam. Przejechałem na nim do tej pory ponad 2300 km. i jestem jak najbardziej zadowolony. Teraz oddaję go do serwisowania bo w zeszłym roku tego nie zrobiłem.
jarek214 Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Napisano 13 Grudnia 2012 Jeszcze nie spotkałem modelu Crossfire z wolnobiegiem. Z tego co wiem to wolnobieg ma model Flash. Sam mam Crossfire'a z 2011 roku i nie narzekam. Przejechałem na nim do tej pory ponad 2300 km. i jestem jak najbardziej zadowolony. Teraz oddaję go do serwisowania bo w zeszłym roku tego nie zrobiłem. Na serwis oddajesz żeby nie stracić gwarancji?
FigoiFago Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Na serwis oddajesz żeby nie stracić gwarancji? Nie widzę sensu oddawać do serwisu bo kto mi udowodni czy regulacja była robiona czy nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.