Skocz do zawartości

[rower] Unibike Crossfire GTS

jarek214

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Szukałem roweru który by mnie zainteresował i był odpowiedni do mojego trybu jazdy czyli głównie asfalt i czasami las ale rekreacyjnie myślałem o jakimś mtb ale ten typ to chyba bardziej w las itp.

Znalazłem Unibike Crossfire GTS: http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-crossfire-gts-2012.html#fragment-2

wydaje się ciekawy widziałem modele z wolnobiegiem i kasetą, opcja z kasetą podobno wytrzymalsza.

-Czy podzespoły tego roweru są dobre i czy przy normalnym urzytkowaniu wytrzymają przynajmniej parę lat

-Ważna sprawa obręcze czy są w miarę mocne są większe 28" a po najechaniu na krawężnik albo w dziurę nie chciałbym ich centrować co chwilę

mam 190 i 80kg więc rozmiar dla mnie to raczej 21

Proszę o opinie

Dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Ja uważam, że Unibike Crossfire może być odpowiednim rowerem dla zamierzonego zastosowania, pod warunkiem wyboru modelu z kasetą. Przyjrzyj się też Unibike Viper na już lepszym osprzęcie, a który też mieści się w budżecie. Ze względu na planowane zastosowanie i Twoją wagę, nie ma obaw, co do przekroczenia gwarantowanej przez producenta nośności roweru - 120kg. Kapslowane obręcze dają lepszą rękojmę, co do ich wytrzymałości, ale nie miej złudzeń, że zawsze wytrzymają najechanie z większą prędkością na wysoki krawężnik.

Przy 190 cm wzrostu, to raczej powinieneś się rozglądać za 23" - poczytaj sobie więcej o doborze wielkości ramy rowerów trekking/cross (a nie MTB).

Napisano

ja od kilku sezonów używam Vipera i mogę szczerze polecić :) Mój wzrost to 203 cm (rama 23") a waga lekko ponad 130 i póki co tylko raz musiałem centrować koła (awaryjne hamowanie)

Napisano

Jeszcze nie spotkałem modelu Crossfire z wolnobiegiem. Z tego co wiem to wolnobieg ma model Flash. Sam mam Crossfire'a z 2011 roku i nie narzekam. Przejechałem na nim do tej pory ponad 2300 km. i jestem jak najbardziej zadowolony. Teraz oddaję go do serwisowania bo w zeszłym roku tego nie zrobiłem.

Napisano

Jeszcze nie spotkałem modelu Crossfire z wolnobiegiem. Z tego co wiem to wolnobieg ma model Flash. Sam mam Crossfire'a z 2011 roku i nie narzekam. Przejechałem na nim do tej pory ponad 2300 km. i jestem jak najbardziej zadowolony. Teraz oddaję go do serwisowania bo w zeszłym roku tego nie zrobiłem.

Na serwis oddajesz żeby nie stracić gwarancji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...