Olin Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Witam. W swoim Krosie Trans Global mam taki widelec: SR Suntour NEX 4610 V4 MLO (skok 63mm). Nie wiem jaki w nim jest czynnik amortuzujący. Czy ktoś dysponuje taką informację, albo danymi producenta, chodzi mi zwłaszcza o instrukcję obsługi (serwisowania)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Forks/3193/NEX/SF12-NEX4610+V4+MLO+700C.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Elementu amortyzującego nie ma, jest najwyżej "amortyzujący" kawałek elastomeru. Zaś funkcję resorującą pełni stalowa sprężyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olin Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Elementu amortyzującego nie ma, jest najwyżej "amortyzujący" kawałek elastomeru. Zaś funkcję resorującą pełni stalowa sprężyna. Rozumiem. W związku z tym pytanie: czy taki widelec wymaga w ogóle jakiejś obługi ? Jeżeli tak, co należy do takich czynności obługowych (occywiście poza smarowaniem goleni) ? Jaki system amortyzacji jest lepszy-sprężyna, olej, powietrze ?Dziękuje za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.