Mlodziutki Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Witajcie, zwracam się do was z zapytaniem co do uszczelniacza Geax Pit Stop. Geax płyn antyprzebiciowy PIT STOP 50ml 2 szt (2843849731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Sporo razy widziałem go na sztycach wyższej klasy zawodników. I mam pytanie czy takie rozwiązanie godnie zastąpi mi pompkę i zapasową dętkę? Czy z dętką też se sobie poradzi, czy tylko no tubes? Czy to naprawdę działa? Za wszystkie odp. serdecznie dziękuje
mixchris Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Na pewno jest to dużo leprze rozwiązanie niż wożenie ze sobą dętki, łyżki i pompki, przede wszystkim naprawa jest szybsza a na wyścigu każda sekunda się liczy Niestety przy większych dziurach, rozcięciach może sobie nie dać rady a przy szerszych oponach bywa, że trzeba dopompować dętkę bo podczas łatania sporo gazu ucieka przez dziurę w dętce, więc lepiej zabrać ze sobą pompkę
KrisK Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 A czy dętka po takiej naprawie nadaje się do czegoś więcej jak wymiany w domu na nową czy można jej dale w spokoju ducha używać? To samo z oponami bezdętkowymi? Po użyciu opona jeszcze się do czegoś nadaje poza wymianą na nową? Miałem takie cudo lat temu z 15 przypięte do ramy ale nigdy nie musiałem użyć stąd moja niepewność.
rzezniol Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 Szybki research na stronie producenta ... Tak da sobie rade z dętką ... Płyn po zaaplikowaniu spełnia swoją role przez około 3 miesiące ("klei" kolejne dziury) Ale jak już koledzy wspomnieli nie licz na uszczelnienie rozcięcia opony na jakimś szkle blasze itp ... Z dużą dozą prawdopodobieństwa mogę stwierdzić że rozcięcia powyżej 4 mm są nie do uszczelnienia przez żadne mleczko ... Czy można używać ... można ... Z oponą bezdętkową nie ma problemu jak mała dziurka to możesz nic nie robić.... jak większa to demontujesz, czyścisz, podklejasz dziurę, montujesz zestaw ... jeżdzisz dalej. Z dętką w sumie podobnie ... z tym że nie ma opcji na wyczyszczenie dętki od środka. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.