jarabl Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Witam Mam mały problem z rozebraniem tej piasty i dostaniem się do łożysk! Poprzedni mój novatec był z jednaj strony na imbus 5 a z drugiej 17 płaska i po problemie natomiast tu z drugiej strony jest kółeczko. Pomoże ktoś? Pozdrawiam
Mod Team safian Napisano 8 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2012 Tak jak wyżej - 2 imbusy 5 mm, po odkręceniu jednej nakrętki do odkręcenia drugiej przyda się jeszcze imbus 10 mm i w zasadzie resztę ściągasz przy pomocy rąk
jarabl Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Napisano 3 Stycznia 2013 Ciąg dalszy problemów z rozebraniem , otóż od strony bębenka wejście na imbus jest wyrobione tzn. imbus się kręci... A wszystko przez zapieczenie i zbyt mocne próby odkręcenia. Jakiś patent żeby to ruszyło? Czy wobec tego uszkodzenia gwintu można gdzieś dostać tą nakrętkę?
Fenthin Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Klasycznie - wbij większego torxa, może wykrętak da radę, czy chwyć tę nakrętkę w żabę i odkręć byleby odkręcić. Skąd wziąć taką nakrętkę? Spróbuj przez dystrybutora, szukaj uszkodzonych piast na Allegro i forum, zajrzyj do serwisów w okolicy.
vanluke Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Wydaje mi się że - 2 imbusy - > 5 mm powinno wystaczyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.