Mlody2224 Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Hej, posiadam 600 zł i chciałbym kupić lub złożyć koła MTB 26 pod tarcze, obojętne czy to pod CL czy na 6 śrub ( tarczę dopiero kupię ) Chciałbym żeby całe koła były czarne ewentualnie jakaś fajna naklejka na rawce oraz stalowy bębenek. Ważę 95 kg wiec koła muszą być wytrzymałe głównie na rowerze poruszam się po mieście i po niedużych górkach. Wybór padł na dwa zestawy z bikestacji Koła shimano XT 756/Dt Swiss XR 4.1d w cenie 539 zł Koła Deore XT/Alexrims XD-lite w cenie 600 zl jak myślicie będą to dobre koła z których będę zadowolony dodam że w dwóch zestawach mogą mi wymienić szprychy na mosiężne.
Michauuu Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 A nie myślałeś o używkach? Z tych dwóch wybrałbym te na obreczach DT
Mlody2224 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Napisano 7 Grudnia 2012 Nie bawię się w używane rzeczy, nowe to nowe. A z używkami nigdy nic nie wiadomo. No właśnie też myślałem o tych z obręczami DT ale nigdzie nie ma informacji co to za obręcze czy są dobre itp.
Mod Team Puklus Napisano 8 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2012 XD lite to bardzo fajne obręcze a przede wszystkim lekkie 440g. Jednak na 95 kg faktycznie mogło by być za duzo choć nie mają żadnego limitu wagowego.
topol Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Nie bawię się w używane rzeczy, nowe to nowe. A z używkami nigdy nic nie wiadomo. No właśnie też myślałem o tych z obręczami DT ale nigdzie nie ma informacji co to za obręcze czy są dobre itp. Szkoda.Lecz kupować używki trzeba umieć.Autorowi widocznie się nie chce szukać,czekać na okazje. Ja osobiście mocno preferuje takie zakupy,nigdy sie nie wje*&^%$#@!
tobo Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Nie, może autor zwyczajnie lubi NOWE rzeczy, co jest najzupełniej zrozumiałe.
Mlody2224 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Napisano 8 Grudnia 2012 Dokładnie lubię nowe rzeczy a nie używane. Więc może ktoś mi w końcu pomoże z doborem tych kół
Mod Team durnykot Napisano 8 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2012 IMO w przypadku tych dwóch setów kupiłbym ... tańsze. Oba zestawy prezentują zbliżony jakościowo poziom, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?
Mlody2224 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Napisano 8 Grudnia 2012 Dostałem jeszcze propozycje u siebie w sklepie. Obręcze Alexrims Dp20 36 szprych Piasty SLX CL Szprychy DT champion black Złożenie Cena 499 zł Niby po cenach hurtowych. Co myślicie o tym piasty szprychy znam ale obręcze ? będą dobre pod moją wagę ?
Mod Team durnykot Napisano 8 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2012 IMO nie warto- za 40 pln więcej masz znacznie trwalsze koła ( głownie piasty).
Mlody2224 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Napisano 8 Grudnia 2012 No właśnie sam już nie wiem co zrobić miałem teraz piasty XT i powiem że tylna była jakaś felerna co chwile coś się w niej waliło... Boję się obręczy w tym tańszym modelu. Mało jest o niej informacji. Może nie miałbym takiego problemu gdybym nie ważył 95 kg .
Mod Team durnykot Napisano 8 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2012 Bo to starszy model jest. Wątpię,żebyś miał się czego obawiać- oczywiście zakładając,że koła są poprawnie złożone.
Mlody2224 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Napisano 9 Grudnia 2012 A które obręcze będa lepsze te DP20 czy DT 4.1 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.