Skocz do zawartości

[Koła] Wybór

Mlody2224

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, posiadam 600 zł i chciałbym kupić lub złożyć koła MTB 26 pod tarcze, obojętne czy to pod CL czy na 6 śrub ( tarczę dopiero kupię )

Chciałbym żeby całe koła były czarne ewentualnie jakaś fajna naklejka na rawce oraz stalowy bębenek. Ważę 95 kg wiec koła muszą być wytrzymałe głównie na rowerze poruszam się po mieście i po niedużych górkach. Wybór padł na dwa zestawy z bikestacji

Koła shimano XT 756/Dt Swiss XR 4.1d w cenie 539 zł

Koła Deore XT/Alexrims XD-lite w cenie 600 zl

jak myślicie będą to dobre koła z których będę zadowolony dodam że w dwóch zestawach mogą mi wymienić szprychy na mosiężne.

Napisano

Nie bawię się w używane rzeczy, nowe to nowe. A z używkami nigdy nic nie wiadomo. No właśnie też myślałem o tych z obręczami DT ale nigdzie nie ma informacji co to za obręcze czy są dobre itp.

• Mod Team
Napisano

XD lite to bardzo fajne obręcze a przede wszystkim lekkie 440g. Jednak na 95 kg faktycznie mogło by być za duzo choć nie mają żadnego limitu wagowego.

Napisano

Nie bawię się w używane rzeczy, nowe to nowe. A z używkami nigdy nic nie wiadomo. No właśnie też myślałem o tych z obręczami DT ale nigdzie nie ma informacji co to za obręcze czy są dobre itp.

Szkoda.Lecz kupować używki trzeba umieć.Autorowi widocznie się nie chce szukać,czekać na okazje.

Ja osobiście mocno preferuje takie zakupy,nigdy sie nie wje*&^%$#@!

• Mod Team
Napisano

IMO w przypadku tych dwóch setów kupiłbym ... tańsze.

Oba zestawy prezentują zbliżony jakościowo poziom, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?

Napisano

Dostałem jeszcze propozycje u siebie w sklepie.

Obręcze Alexrims Dp20 36 szprych

Piasty SLX CL

Szprychy DT champion black

Złożenie

Cena 499 zł

Niby po cenach hurtowych. Co myślicie o tym piasty szprychy znam ale obręcze ? będą dobre pod moją wagę ?

Napisano

No właśnie sam już nie wiem co zrobić miałem teraz piasty XT i powiem że tylna była jakaś felerna co chwile coś się w niej waliło...

Boję się obręczy w tym tańszym modelu. Mało jest o niej informacji. Może nie miałbym takiego problemu gdybym nie ważył 95 kg .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...