jarek214 Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Zastanawiam się nad heksagonem x8 nie znam się dobrze na rowerach do tej pory jeździłem tandetą kupioną w supermarkecie i sporo części w nim musiałem wymienić. Chciałbym kupić nowy rower tylko zastanawiam się czy części, z jakich się składa są na tyle wytrzymałe, że mógłbym jeździć bezawaryjnie przez conajmniej parę lat szczególnie chodzi mi o: wytrzymałe obręcze żebym nie musiał ich centrować po wieździe w pierwszą lepszą dziurę, mocną zębatkę żeby zęby się nie ścierały, co miało miejsce w marketowym "rowerze" a hamulce to sprawa już nie tak ważna minęły czasy, kiedy bezmyślnie hamowałem tak dla samego hamowania, byle były w miarę dobre. Miejsca, po jakich bym jeździł to las i asfalt z lekką przewagą na to drugie. Mój wzrost 190, aha zastanawiam się tylko czy opony 26" w hexagonie będą odpowiednie do osiągnięcia w miarę zadowalającej średniej prędkości. Proszę o opinie tego sprzętu ewentualnie o propozycję innych rowerów Z góry dziękuję i pozdrawiam
nemo2009 Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 szczególnie chodzi mi o: wytrzymałe obręcze żebym nie musiał ich centrować po wieździe w pierwszą lepszą dziurę, Obręcze w tym modelu produkuje Kross,które nie są najlepszej jakości. Opony w X8 są tragiczne.Reszta komponentów do przyjęcia(X8 rok 2012). Tu masz model dla Ciebie.Myślę,że rama 20" będzie dobra. http://www.sportsales.pl/rowery/29ers/140-kona-mahuna
jarek214 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Napisano 7 Grudnia 2012 Obręcze w tym modelu produkuje Kross,które nie są najlepszej jakości. Opony w X8 są tragiczne.Reszta komponentów do przyjęcia(X8 rok 2012). Tu masz model dla Ciebie.Myślę,że rama 20" będzie dobra. Kona Mahuna - 29ers - Rowery Obejrzałem rower wydaje się ciekawy, ale rozejrze się jeszcze trochę żeby się upewnić Dzięki za opinię
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.