bambus81 Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Witam, chciałbym w swoim crossie wymienić korby, na takie z blatem 52-53 zęby, tylko sęk w tym że takie tarcze mają zazwyczaj 2 blaty (a większosć przerzutek ma przełożenia na 3) i tu pojawia sie pytanie czy można znaleźć coś na 2 blaty w rozsądnej cenie, albo czy można przerobić już istniejące 3 blatowe r-f (pewnie można ale czy ktoś to robił?) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 wystarczy odpowiednio zablokowac czyli wyregulowac w sumie przednia przerzutke(dokupic nie razdluzsza srube)tak aby nie miala mozliwosci ruchu na "jedynke"a na manetce bedzie dzialac tylko 1 i 2 albo 2 i 3.Inna sprawa jest to ze do tarczy 52-53 pewnei bedzie druga na tyle mniejsza ze gorska przerzutka moze miec problemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 przerzutke już zakupiłem pod szosę, tylko zastanawiam sie czy mozna jakoś zablokować skok na manetce, żeby było 1-2 albo 2-3? dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Można. Ja mam 2 tarcze z przodu i manetkę Alivio i działa. Pobaw się regulacją przerzutki tak, żeby biegi wchodziły ci na pozycji 1 i 2, a na 3 po prostu nie będziesz wrzucał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Witam, chciałbym w swoim crossie wymienić korby, na takie z blatem 52-53 zęby, tylko sęk w tym że takie tarcze mają zazwyczaj 2 blaty (a większosć przerzutek ma przełożenia na 3) i tu pojawia sie pytanie czy można znaleźć coś na 2 blaty w rozsądnej cenie, albo czy można przerobić już istniejące 3 blatowe r-f (pewnie można ale czy ktoś to robił?) pozdrawiam Widziałem ostatnio korbę szosową trzyblatową i duza tarcza miała raczej ponad 50 zębów. Znajdziesz takie na stronie cykloturu. Najtańsza chyba 181zł, a potem 105 za jakąs horrendalną kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 zablokujesz i nie bedzie problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 dzięki za rady chyba na tym się skonczy że po prostu zablkuję przerzutkę, najprostsza i najbezpieczniejsza metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.