BaumaX Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Znacie może jakieś sklepy internetowe z foxami ??? W miare dobre ceny do 1600zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 allegro.pl w tej cenie nowego foxa32 140mm w sklepie będzie bardzo ciężko dostać... może to Cię zainteresuje http://allegro.pl/fox-32-float-rl-140-evolution-2012-gwarancja-i2834768636.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Cult ma ostatnio promocje, ale w takim budżecie to raczej nie Sam kupiłem taki amor ostatnio i podobno (zasłyszane od cultu) w roczniku 2012 nie było Floata 140 FIT z osią 15qr. Najmniejszy wideł z tą osią to 150mm z możliwością skrócenia skoku do 140 i taki właśnie kupiłem sobie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 na stronie Cultu jak zwykle ceny nie rozpieszczają... http://www.cult-bikes.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 A propo rzeczonego szućca. Czy ktoś mi może powiedzieć do czego służy ta "gwiazdka" z gwintem i numerkami na prawej goleni? Bo zmiana jej położenia (w sensie obracanie ) nic chyba nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Luzując imbusem małą śrubkę wyciągasz blokadę tego mechanizmu - zmieniając położenie ponumerowanej tulei regulujesz siłę napięcia szybkozamykacza. Tuleja działa jak nakrętka klasycznego szybkozamykacza. W takiej samej co do idei działania osi rs siłę zamknięcia reguluje się imbusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 To siła zamknięcia nie będzie zależeć jedynie od tego jak mocno wkręcę oś? Próbowałem bez koła zamykać i nie zauważyłem różnicy, poza tym to ta nakrętka ma równą powierzchnię i nie spostrzegłem jakiejkolwiek zmiany po jej obróceniu na inną cyferkę i nie mogę sobie wyobrazić w jaki sposób to działa. Czy w związku z tym jest jakieś "uniwersalne" jej ustawienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Tutaj masz instrukcję, jak tego używać: http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/owners_manuals/012/index.html Zjedź w dół, do rozdziału "15QR Axle Lever Cam Tension Adjustment". Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Nakrętka jest po to żeby wyregulować położenie dźwigni szybkozamykacza w pozycji zamknięte przy pełnym dokręceniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Jak przejrzałem tą instrukcję Foxa i sobie to zobrazowałem to załapałem Także dzięki Auditore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 No problemo, do tego wszakże forum służyć powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.