Skocz do zawartości

[Amortyzator] Fox Float 140 mm 15Qr

Rekomendowane odpowiedzi

Cult ma ostatnio promocje, ale w takim budżecie to raczej nie :) Sam kupiłem taki amor ostatnio i podobno (zasłyszane od cultu) w roczniku 2012 nie było Floata 140 FIT z osią 15qr. Najmniejszy wideł z tą osią to 150mm z możliwością skrócenia skoku do 140 i taki właśnie kupiłem sobie sam :)

Luzując imbusem małą śrubkę wyciągasz blokadę tego mechanizmu - zmieniając położenie ponumerowanej tulei regulujesz siłę napięcia szybkozamykacza. Tuleja działa jak nakrętka klasycznego szybkozamykacza.

W takiej samej co do idei działania osi rs siłę zamknięcia reguluje się imbusem.

To siła zamknięcia nie będzie zależeć jedynie od tego jak mocno wkręcę oś? Próbowałem bez koła zamykać i nie zauważyłem różnicy, poza tym to ta nakrętka ma równą powierzchnię i nie spostrzegłem jakiejkolwiek zmiany po jej obróceniu na inną cyferkę i nie mogę sobie wyobrazić w jaki sposób to działa. Czy w związku z tym jest jakieś "uniwersalne" jej ustawienie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...