Skocz do zawartości

[tarcze] dobre tarcze do 200 zł

bigos97

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko. Poszukuję dobrych tarczy do 200 zł ( komplet) do moich hamulców XT M765. Słyszałem że do hamulców shimano najlepsze są tarcze shimano ale w tym budżecie na xt chyba nie mogę się pokusić. Co myślicie na temat tarcz :

Dartmoor Nano

Unex Arrow

Unex Windcutter

Tarcze potrzebne to 180/160 na 6 śrub :) Oczywiście może być mniej za komplet , ale bariera to max 200 z wysyłkami

link do hamulców ---> http://www.bikecenter.pl/index.php?p7003,shimano-deore-xt-br-m765-st-m765-dual-control-manetki-i-hamulce

Jakie mocowanie?

Bo piszesz o XT a to jest z tego co wiem CL, z kolei pozostałe są na śruby.

Dartmoora bym sobie dopuścił, co prawda lekki ale strasznie po nich jadą że szrpią wiotkie itd.... Nie wiem nie miałem.

W tej kasie szukał bym coś od Avida.

Tarcza hamulcowa AVID G3 160mm 6-bolt - KRK (2840759522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

pw524 Ja mam tarcze XT na 6 śrub. Jak to możliwe? Skoro są tylko pod CL?

Napisałem tam gdzieś "TYLKO" ?

Chciałem rozwiać wątpliwości bo na CL jest jak by więcej ?

Acha, poradziłeś coś konkretnego zamiast lapać mnie za słówka ?

Tak radziłem koledze Bigosowi Na gg jakiś tydzień temu co z tym fantem, zrobić. Teraz nie chcę drugi raz pisać swojej opinii tutaj, a posta napisałem może masz racje trochę zbyt agresywnym tonem za co cię tutaj przepraszam, ale chciałem rozwiać wszelkie wątpliwości. Pzdr.

Ok, no problem :)

Ja też mogłem to lepiej sprecyzować tylko nie chciałem pisać rozprawki ;)

Pozdrowionka.

A tak jeszcze do tematu to miałem takie ażurowe tarcze w stylu tych Unex i kiepsko się na tym jezdziło. Pełne może cięższe ale zdecydowanie lepiej to spełnia swoją rolę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...