bigos97 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Siemanko. Poszukuję dobrych tarczy do 200 zł ( komplet) do moich hamulców XT M765. Słyszałem że do hamulców shimano najlepsze są tarcze shimano ale w tym budżecie na xt chyba nie mogę się pokusić. Co myślicie na temat tarcz : Dartmoor Nano Unex Arrow Unex Windcutter Tarcze potrzebne to 180/160 na 6 śrub Oczywiście może być mniej za komplet , ale bariera to max 200 z wysyłkami link do hamulców ---> http://www.bikecenter.pl/index.php?p7003,shimano-deore-xt-br-m765-st-m765-dual-control-manetki-i-hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pw524 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Jakie mocowanie? Bo piszesz o XT a to jest z tego co wiem CL, z kolei pozostałe są na śruby. Dartmoora bym sobie dopuścił, co prawda lekki ale strasznie po nich jadą że szrpią wiotkie itd.... Nie wiem nie miałem. W tej kasie szukał bym coś od Avida. Tarcza hamulcowa AVID G3 160mm 6-bolt - KRK (2840759522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 pw524 Ja mam tarcze XT na 6 śrub. Jak to możliwe? Skoro są tylko pod CL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Są też pod IS. Są one bezproblemowo dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Takie tarcze to raczej do lansu, niż do jazdy. Shmiano SLX Avidy G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Oraz te Dartmoory i inne piłopodobne strasznie niszczą klocki. Przez to ich wycinanie także siła jest gorsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pw524 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 pw524 Ja mam tarcze XT na 6 śrub. Jak to możliwe? Skoro są tylko pod CL? Napisałem tam gdzieś "TYLKO" ? Chciałem rozwiać wątpliwości bo na CL jest jak by więcej ? Acha, poradziłeś coś konkretnego zamiast lapać mnie za słówka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Tak radziłem koledze Bigosowi Na gg jakiś tydzień temu co z tym fantem, zrobić. Teraz nie chcę drugi raz pisać swojej opinii tutaj, a posta napisałem może masz racje trochę zbyt agresywnym tonem za co cię tutaj przepraszam, ale chciałem rozwiać wszelkie wątpliwości. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pw524 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Ok, no problem Ja też mogłem to lepiej sprecyzować tylko nie chciałem pisać rozprawki Pozdrowionka. A tak jeszcze do tematu to miałem takie ażurowe tarcze w stylu tych Unex i kiepsko się na tym jezdziło. Pełne może cięższe ale zdecydowanie lepiej to spełnia swoją rolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Polecane sa jeszcze HS1 czyli najnowszy wynalazek avida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 hmm to pewnie kupię 180 na przód xt a na tył 160 slx/zee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.