Skocz do zawartości

[Amortyzator]Pierwsza dwupółka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poniewarz Ponieważ bedzie to moja pierwsza dwupolka to mam pytania.

Czy na tej piescie piaście DA BOMB HEAD SPIN 32H BLACK zamontuje którąś z tych dwupolek ?? :

1) Rock Shox Boxxer WC 2009( fox, 888, Bomber) (2835236552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

2) Rock Shox BOXXER RC COIL 2010 (888,rs,marzocchi) (2838234737) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

3) http://tablica.pl/of...5c4b0752d;r:;s:

4) Marzocchi 888 RCV 07 po serwise! płaskie półki 66 (2828743414) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

I jeszcze jedno pytanie. Czy moge przez jakis czas jezdzic na zwyklym mostku takim jak NS Jump , czy musze kupic taki przykrecany do amortyzatora od razu ???

Z gory dziekuje za odpowiedz :thanks:.

jeżeli sterówka będzie wystarczająco długa to zwykły mostek podejdzie, chyba że będzie krótka i zwykły mostek się nie zmieści to wtedy musiał by być ten przykręcany.

Jeżeli twoja piasta jest pod oś QR20 to powinno pasować.

Ps. weź WC

Nie patrzyłbym na boxxery 2009 i starsze - mają one golenie górne o średnicy jedynie 32mm (tak jak np. Reba i Sid - widelce do XC) i sztywnością nie grzeszą. Sam mam 66 z 2005 roku - jest to jednopółka z goleniami o średnicy 35mm i jest wyraźnie sztywniejsza od dwupółki kumpla - właśnie takiego boxxera.

a ja jednak dalej polecił bym WC, jak na pierwszą dwupółkę myślę że kkSliwa5 nie odczuje braku sztywności, tak samo jak ja nie zauważyłem. Zauważyłem za to że jest za twardy i tu w przeciwieństwie do RC 2010, wystarczyło trochę powietrza spuścić. poza tym WC ma tłumik motion control (szybką i wolną kompresję) a RC nie.

Baumax jak kupilem rower to juz byla ta piasta a mam zamontowany z przodu Marzocchi Bomber Z1 Drop Off1. A co ?

Na necie pisze ze jest pod os QR20 czyli beda pasowac ???

To tylko powiedzcie mi ktory mam brac ???

A ten marzocchi sie oplaca brac ?

są zwolennicy trzech ósemek i są zwolennicy boxxerów, nie zależnie który kupisz, popytaj sprzedającycho długość sterówki, tak żeby Ci ten twój mostek się zmieścił i stery, jeżeli nie chcesz się bawić w zmianę sprężyny to, powietrzny czyli boxxer WC, albo 888 RCV jeżeli się nie mylę (jakie jeszcze są powietrze?), albo popytaj sprzedających jaką maja sprężynę. Chociaż jak kupowałem kiedyś amorka to była inna sprężyna niż w opisie i jednak musiałem zmieniać (koszt 180zł). popatrz też żeby był zadbany bez rys na goleniach, najlepiej po serwisie, i taki który jeździł po mieście. Wiem że są tacy co jeżdżą tylko po mieście ze skokiem 200mm, i wiem też jak amortyzator się męczy na ostrych zjazdach po kamienistych trasach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...