Skocz do zawartości

[zawody] Wyścig 6h na Dolomitach !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie ! Wiem że do sezonu jeszcze trochę czasu zostało i itp ale wpadłem na świetny pomysł z Markiem Piełką (Org zawodów na Dolomitach w tym roku) na zorganizowanie za rok wyścigu uwaga ! 6 godzinnego. Sam pomysł troszkę odgapiliśmy od Mazovi MTB tylko że tam są wyścigi 24h i 12h. Taka impreza polega na tym kto zrobi najwięcej okrążeń w określonym czasie wygrywa. My chcielibyśmy pierw spróbować z 6 godzinnym mordem, więc dlatego otwieram ankietę jakie zdanie macie na temat takiego wyścigu. Oczywiście kwestie trasy itp. są jeszcze do dogadania. Moim zdaniem jest to dobry pomysł, ponieważ nigdzie w pobliżu takich imprez nie ma i na pewno dla każdego zawodnika byłby to świetny test. Więc jeszcze raz bardzo serdecznie zapraszam do ankiety co na ten temat, ponieważ wasze zdanie jest bardzo potrzebne nam. Zapraszam też do dyskusji na forum ! Ankiete znajdziecie na moim blogu (Adres poniżej)

• Mod Team
Napisano

Byłaby to dobra namiastka Mazovii 12 czy 24h, tyle że z lepszą trasą (przynajmniej tak mi się wydaje). Każdy kto nie czuje się na siłach, by przejechać 12 godzin solo (nie wspominając o 24h), mógłby spróbować swoich sił w ciągu tych 6 godzin. Ja, jeśli tylko odpowiadałby mi termin, wpadłbym na pewno :)

Napisano

No, no o Tarnowskie Góry chodzi my też w Polsce mamy takie włoskie dolomity :P A co :D Co do terminu to jest wszystko do uzgodnienia jeszcze czasu zostało jak marasu tylko chodzi czy takie coś wam się by podobało :)

Napisano

@@Mlodziutki,

Pomysł wydaje się jak najbardziej dobry. Tylko czy poradzicie sobie z organizacją? Mlodziutki, masz 14 lat i myślę, że może być trochę ciężko.

Poza tym chcecie zrobić dużą imprezę, rozreklamowaną, czy wyścig dla przyjaciół i trochę szerszego grona?

Sam byłbym chętny na taki wyścig. W końcu jestem długodystansowcem.

I od razu sugestia, żeby pętla miała przynajmniej te 12-13km.

Jeśli chcecie to rzeczywiście zorganizować i mieć dużo ludzi to musicie już zacząć podawać konkrety. Ludzie teraz ustalają kalendarz imprez na następny sezon i wypadałoby kogoś poinformować.

Ogólnie fajna idea. Życzę powodzenia! ;)

Pozdrowejszyn

Tomek

Napisano

@@Mlodziutki,

Pomysł wydaje się jak najbardziej dobry. Tylko czy poradzicie sobie z organizacją? Mlodziutki, masz 14 lat i myślę, że może być trochę ciężko.

Poza tym chcecie zrobić dużą imprezę, rozreklamowaną, czy wyścig dla przyjaciół i trochę szerszego grona?

Sam byłbym chętny na taki wyścig. W końcu jestem długodystansowcem.

I od razu sugestia, żeby pętla miała przynajmniej te 12-13km.

Jeśli chcecie to rzeczywiście zorganizować i mieć dużo ludzi to musicie już zacząć podawać konkrety. Ludzie teraz ustalają kalendarz imprez na następny sezon i wypadałoby kogoś poinformować.

Ogólnie fajna idea. Życzę powodzenia! ;)

Pozdrowejszyn

Tomek

Tak tak mam 14 lat. Więc dla tego ja się będę zajmował tylko reklamą i oznaczeniem trasy :) Resztą będzie zajmował się główny organizator, który jest w odpowiednim wieku :D Więcej szczegółów myślę będę znał w okresie stycznia/lutego na pewno o wszystkim się dowiecie jako pierwsi ! :D Jeśli chodzi pętlę to będzie miała 9km będziemy się starać zrobić ją jeszcze wiekszą ale nie chcemy przekombinować na długość tylko na jej jakość :)

Napisano

Tylko wiecie, nie walcie jakiś hardcorowych i *#$#@#$& zjazdów/podjazdów. Trochę umiaru. I nie ma z tego wyjść XC, bo jechać przez 6h XC to z lekka ciężkie.

Oczywiście kat. wiekowe wypadałoby zrobić...

A reklama musi pójść szeroko, żeby trafiła do dużej liczby ludzi. Już startowałem na takim wyścigu gdzie było 10 osób, z tego dwie kobiety...

Tomek

Napisano

Nie nie robimy tego pierwszy raz :) W tam tym roku było XC i wystartowało 59 zawodników mimo że info o zawodach było miesiąc przed :D Teraz będzie lepsza reklama i więcej patronów medialnych :) Kategorie wiekowe to chyba oczywiste :D Co do nagród mogę powiedzieć ze np w tym roku każdy zawodnik dostał jakąś nagrodę nawet jeśli był ostatni. Z lepszych nagród były np 75% i 50% zniżki na kurs prawa jazdy lub kaski firmy pro tec warte ok 260zł, plany treningowe u cyclo trenera i wiele innych w tym sezonie będą podobne lub nawet lepsze. Oczywiście nic nie mogę obiecać bo może coś nie wypali tak jak mówię więcej będę wiedział w styczniu/lutym

Pozdrawiam :D

Napisano

Jakby wypaliło byłoby super.Pojawiłbym się tym bardziej, że do Tarnowskich gór mam blisko.Mam nadzieję tylko, że zadbacie o to, aby termin nie kolidował z większymi imprezami.

Napisano

Tak jak pisałem wszystko jeszcze jest do uzgodnienia myślę że około lutego będę wiedział czy się odbędzie a jak się odbędzie to kiedy :) Jak na razie proszę o głosy w ankiecie, ponieważ nie wszyscy są tak przekonani jak my :)

Napisano

RZezniol jest tu i tylko czyta ;) ... nie wiem co miałbym pochytać żeby było gicio ... :)

Co do samej idei to jest słuszna ... tylko że na takim dystansie jak już tu wspomniano należy rozsądnie poprowadzić trasę ... a w naszych "Dolomitach" o przegięcie nietrudno :).

Myślę ze ekipa z Markiem na czele da rade :) mam też nadzieje że wyciągną wnioski z sierpniowej imprezy i będzie lepiej ...

Nie brałem udziału w zawodach bo akurat kolidowały z urlopem ale z bezpośrednich relacji uczestników wiem że nie było idealnie.

Dobrze by było aby przynajmniej do końca roku była znana data imprezy detale można potem już dawkować stopniowo.

Wyścig 6h to nie mały dystans do przejechania i dla wielu może być ważnym punktem w rocznym kalendarzu startów.

Trzymam kciuki bo co jak co ale trzy imprezy MTB w jednym roku w taki mieście jak Tarnowskie Góry + dodatkowo impreza MTB w Radzionkowie (ten sam powiat) cieszą i to strasznie przynajmniej mnie ...

Pozdro

• Mod Team
Napisano

Ja byłbym jednak za dłuższą trasą, tak jak Ygrek pisał (12-13km). Zakładając, że przeciętny zawodnik ukończyłby wyścig ze średnią 20km/h, to przez 6h musiałby przejechać 120km, a więc zrobić 40 pętli na trasie 3 kilometrowej. Przy wydłużeniu trasy każdy pokona mniejszą ilość pętli, przez co zawodników nie będzie nudziło przejeżdżanie tej samej trasy kilkadziesiąt razy.

Napisano

Inna też sprawa, że orgowi będzie łatwiej policzyc kółka przejechane.

Trasa XC jak na mój gust to fatalny pomysł. Widziałeś kiedyś wyścig XC na 3h? A na 6? Też nie? Widzisz.

Wiadomo jakiś podjazd może być, ale bez przesady. 6h to jednak już trochę jest.

A... i fajnie byłoby, gdyby nie było super technicznych sekcji, jakiś hopek itp. Po kilku godzinach w takich miejscach nietrudno o groźne gleby... a myślę, że org chciałby tego uniknąć.

Napisano

Dłuższa pętla to większe problemy z zapleczem technicznym, a przy takiej długiej trasie na pewno coś się wydarzy. Potem będzie zapychanie 6 km z buta na start do technicznych

Napisano
Potem będzie zapychanie 6 km z buta na start do technicznych

A na maratonach to niby jak ??

Taki problem to nie problem ... bardziej obstawiam ze krótka będzie nudząca i będzie "usypiała czujność" ...

Długa pętla bez indywidualnego pomiaru elektronicznego ( a takiego w TG jeszcze nie widziałem) ułatwia zorganizowanie klasyfikacji końcowej :).

Okolice "Dolomitów" umożliwiają pociągnięcie fajnej długiej pętli ze znikomym udziałem dróg publicznych...

Co do terminu jeżeli można coś zasugerować ... przy wyścigu długodystansowym wykluczyłbym czerwiec, lipiec i sierpień ... tak profilaktycznie :).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...