Skocz do zawartości

[rama] pęknięta rama Kross Deceiver 2009

dominx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Dzisiaj podczas rutynowego oglądania ramy, na górnej rurze w okolicy główki ramy, tuż przy spawach odkryłem coś podejrzanego - załączam zdjęcie. Rama podczas jazdy nie wydaje żadnych odgłosów, itp. Nie wiem jak Wam, ale mnie to wygląda na pęknięcie alu... :(

Rower jeżdżony głównie w mieście, trochę przebudowany (single speed, bycze rogi, etc). Dość intensywnie użytkowany - przez rok przelatał ponad 5 tys. km.Jak to właściwie jest z gwarancją Krossa? Niby na stronie Kross pisze o 24 miesiącach gwarancji, a w książce serwisowej 12 miesięcy. Rower kupiony w sierpniu 2011 i taka data widnieje na paragonie. Czy jest szansa na wymianę tej ramy u producenta?

Pozdro

post-120364-0-68503500-1354478129_thumb.jpg

Napisano

Jak masz możliwość to wsuń coś cienkiego aby się zmieściło w to niby pęknięcie i okaże się czy to jest to o czym napisałeś,ale jak dla mnie wygląda to na pęknięcie a bynajmniej tak jak byś uderzył w coś i nastąpiło wgniecenie z pęknięciem

Napisano

Ja bym próbował reklamować,

jak dla mnie bardziej to wyglada na uderzenie i pekniecie po jego wplywem.

Z tego zdjecia to wiele nie widac, jak sie troche pochylisz do przodu to jak peklo bedzie pewnie slychca;/,

Jak dla mnie to pękł lakier,a 5 tys. rocznie to nie jest dużo....

Generalnie własnie po 5 kkm zaczynaja sie najczesciej ujawniac takie wady jak pekniecia.

Napisano

Moim zdaniem to nie jest pęknięcie tyko zadrapanie na lakierze, pęknięcie poszło by wzdłuż spawu a to jest obok i tak dziwnie skręca stąd ta moja opinia.

Napisano

Nie masz tam u siebie w pobliżu jakiegos serwisu rowerowego? Fachowiec rzuci okiem i bedziesz wiedział. A tutaj na forum to wiesz jak jest. Jeden powie to, drugi tamto i tylko sami specjalisci.

Napisano

To praiwie na pewno nie jest pęknięcie. Z mojego doświadczenia powiedziałbym że przy źle wykonanym spawie pęknięcie byłoby na krawędzi spoiny; w przypadku gdyby miała odjechać główka ramy to pęknięcie pojawiłoby się raczej na grzbiecie górnej rury.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...