dlmtb Napisano 2 Grudnia 2012 Napisano 2 Grudnia 2012 Panowie a co powiecie o tym zestawie? KLARUS BK20 http://www.4i5mm.pl/...arus-BK-20-/611 Co prawda widziałem go w akcji i jestem pod wrażeniem, ale w związku z tym, że użytkuje go dwóch moich niezbyt często spotykanych kolegów, którzy cokolwiek kupią to oczywiście jest najlepsze , więc nie chcę polegać tylko na ich opinii. Zależy mi na takim porządnym a przede wszystkim długo świecącym zestawie. Podczas nocnej wyprawy po Kampinosie, która trwała ponad 8 godzin ich lampki nawet razu nie zostały wyłączone (jechali na trybie 370 lumenów), co dla mnie było wynikiem nie do osiągnięcia. Ja jechałem na zestawie SIGMA Mirage + i mimo korzystanie z ponadwymiarowego (dość ciężkiego) akumulatora i używania tylko mniejszej 5Watowej lampy prądu starczyło ledwie na 3, 5 godziny. Później została mi tylko czołówka. Zaletą tego Klarusa jest jeszcze to, że po przykręceniu do głowicy pojemnika na baterie i wyłącznika mamy do dyspozycji mocną latarkę taktyczną, co dla minie też ma znaczenie. Czy ktoś miał może do czynienia z tym zestawem i może coś więcej powiedzieć??
dlmtb Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Napisano 14 Grudnia 2012 Panowie a co powiecie o tym zestawie? KLARUS BK20 http://www.4i5mm.pl/...arus-BK-20-/611 Co prawda widziałem go w akcji i jestem pod wrażeniem, ale w związku z tym, że użytkuje go dwóch moich niezbyt często spotykanych kolegów, którzy cokolwiek kupią to oczywiście jest najlepsze , więc nie chcę polegać tylko na ich opinii. Zależy mi na takim porządnym a przede wszystkim długo świecącym zestawie. Podczas nocnej wyprawy po Kampinosie, która trwała ponad 8 godzin ich lampki nawet razu nie zostały wyłączone (jechali na trybie 370 lumenów), co dla mnie było wynikiem nie do osiągnięcia. Ja jechałem na zestawie SIGMA Mirage + i mimo korzystanie z ponadwymiarowego (dość ciężkiego) akumulatora i używania tylko mniejszej 5Watowej lampy prądu starczyło ledwie na 3, 5 godziny. Później została mi tylko czołówka. Zaletą tego Klarusa jest jeszcze to, że po przykręceniu do głowicy pojemnika na baterie i wyłącznika mamy do dyspozycji mocną latarkę taktyczną, co dla minie też ma znaczenie. Czy ktoś miał może do czynienia z tym zestawem i może coś więcej powiedzieć?? Kupiłem już ten zestaw i udało mi się skorzystać z 20% rabatu. Już kiedyś kupowałem w tym sklepieśrut do wiatrówki i w związku z tym załapałem się na świąteczną akcją rabatową. Sklep rozsyłał do swoich klientów kody rabatowe. Co ciekawe nie trzeba być ich klientem aby skorzystać z takiego kodu. Wystarczy że przy finalizacji zamówienia wpiszemy magiczne KLARUS-20% mamy upust na dowolny typ latarki tego producenta. Jak ktoś jest zainteresowany to niech się śpieszy bo kod jest ważny tylko do świąt. Zestaw robi bardzo przyjemne wrażenie a światło jakie generuje jest porównywalne z samochodowymi reflektorami ksenonowymi. Tyle na razie udało mi się stwierdzić bawiąc się lampą przed domem. Działanie zestawu opiszę jak go zamontuję i choć trochę się ociepli że by dało się po ciemaku pojeździć po lesie i spokojnie porobic zdjecia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.