mrpawel Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Witam Niedawno wymieniłem cały napęd ( kaseta, łańcuch korba, i wkład suportu ). Po pierwszej przejażdżce pojawiło się następujące zjawisko. Wmonencie gdy lewą nogą cisne w dół, gdzieś w momencie gdy ramie korby jest równoległe do podłoża następuje coś w rodzaju uskoku, któremu towarzyszy delikatne pyknięcie. Myślałem że to niedokręcony suport, koba pedał, ale wszystko sprawdziłem, dokręciłem i jest dobrze. Pykanie pojawia się tylko w opisanym wyżej momencie. Podczas delikatnego pedałowania wszystko jest niby ok. Występuje to na każdym przełożeniu. co może być tego przyczyną? poratujcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ZonX Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Masz mozliwosc podmiany suportu? Ew zdejmij łancuch z korby rower do gory nogami i "recznie" pedałujac sprawcz czy pykanie rownież wystepuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 moge podmienić suport na za długil w sumie dobry pomysł, sprawdzę czy tez strzela. A samo kręcenie bez łancucha to nic nie da bo nie będzie oporu żadnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Po prostu łańcuch się jeszcze nie ułożył ,praktycznie po każdej jego zmianie występują takie ,trzaśnięcia i luzy-nic na tio nie poradzisz ,z biegiem czasu samo minie od jeżdżenia. powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 no ale czemu to występuje tylko przy lewej nodze? Jak własnie prawą mam mocniejszą I jakbym sie nie naprężał i depał prawą, to nie pyknie, tylko lewą Nic mnie nie wkurza tak jak jakieś pyki czy uskoki podczas mocnego pedałowania a tu jeszcze nie wiem jaka jest przyczyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Moze cos z lewym pedałem? Czesto zdarzają sie w nich wlasnie różne kliki, trzaski - sprawdz je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Mają luzy takie jak zawsze - nieduże. Ale w sumie sprawdzę - założe inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 wyrobil ci sie kwadrat w lewym ramieniu:D korba jest dokrecona ale przeskakuje.. wsadz jakas zyletke czy cos moze sie poprawi:D a jak nie to wymiana ramienia/korby:D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 korba i suport są nowe, wiec to raczej odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszekc Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Przyczyną może być również tylna piasta może być wyrobiona i dlatego występują te małe "pyknięcia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Spróbuj przełożyć korby o 90 stopni na osi... może zacznie strzelać w innym miejscu, może nie... a może przestanie... Zawsze to dodatkowa informacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 6 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Znalazłem przyczynę - suport jest za krótki, i przy mocniejszym 'depaniu' na lewy pedał, prawe ramie ugina się w stronę ramy i poprostu o nią zaczepia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.