kazafaza Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Serwus Panie i Panowie! Rozmyślam nad nowym tuszem do ciała i tak sobie myślę że miło było by zaprojektować swoje własne "logo rowerowe". Chcę połączyć różne motywy z różnych firm w jakąś ciekawą i unikalną całość, co z tego wyjdzie...zobaczymy! Wrzucajcie proszę cokolwiek zdobi Wasze główki ram, plusy za oryginalność, kudosy za manufakturę! Oprócz swoistej galerii, może kogoś też to zainspiruje do ciekawego projektu... Ponizej kilka nudnych przykładów ode mnie jakie znalazłem nieopodal siebie: 1. Nasz poczciwy Romek: 2. Różne wersje Trek'a: 3. Pashley Cycles: 4. Genesis Bikes: 5. Surly: 6. Whyte: 7. Cove: 8. OnOne Inbred: 9. słabo widoczny Sintesi: 11. też średnio widoczny Banshee: 11. Oldskulowe(czyt. old'scoollove) zbierają najwięcej punktów, bonus za lepszą jakość zdjęć POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ja mam "nic", tzn lekko wklęsłe logo giant z lakierem jak reszta ramy i myślałem właśnie że bym sobie strzelił tam coś... myślałem o karcianym treflu tylko nie bardzo wiem gdzie i komu to zlecić żeby taką blaszkę zrobić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 to z tego co przewinęło się przez moje łapki: Motobecane inne motobecane edi strobl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Główka ramy mojego Peugeota przyozdobiona takim oto samorobnym znaczkiem Zrobiony z dzwonka kupionego za 5zł na allegrozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Po raz kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nie moje, ale całkiem ciekawe http://www.flickr.com/photos/ellisbriggscycles/5764834892/in/photostream Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 http://4.bp.blogspot.com/_I5n0EJtDUNk/R9a3d7yo0kI/AAAAAAAAAQk/wq65AhZVaLU/s400/Kalavinka.jpg Podobno ręcznie robione logo Kalavinki Też nie moje, ale ładne Przy okazji, ciekawe co tam jest napisane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Z cyklu legendy PRL: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Kreidler tour de velo znaleziony na allegro http://global.images7.fotosik.pl/4881/d95cfb1e5e6c74c8.jpg jak coś z tej auckji http://allegro.pl/kreidler-tour-de-velo-rama-szosa-ostre-alu-idealna-i2838298192.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 wydrukowałem kiedyś zdjęcie blaszki z kalavinki i poszedłęm do chińskiego baru obok mojego akademika gdzie często jem. zamówiłem sajgonki, duże piwo i zaczęłem jeść.kiedy przyszło do płacenia rachunku poprosiłem szefa kuchni do stolika.przyszedł a ja bez słowa położyłem kartkę ze zdjęciem na stoliku.ukłonił mi się z szacunkiem i od tamtej pory jem tam za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 elberet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcind Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 VooDoo ma dość ciekawą blaszkę w rzeczywistości wygląda o niebo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 potrzaebuje tej blaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Tu jest sporo ciekawych: www.headbadges.com/id74.html Jeszcze fajna byłą Matka Boska rowerowa, ale teraz nie moge znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 A nie znacie jakiegoś miejsca w necie gdzie można kupić takie customowe blaszki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 ...a na przykład z linka który jest nad Twoim postem? Dzięki bonton - mega kolekcja, aż myślę czy nie zapodać takiego jednego z zębatką Chris King'a i bronkiem dzierżonym w łapie Koszta nie pozwalają na pochopną decyzję jednak...czas odwiedzić lokalnych dłubaczy w metalach wszelakich! Dawać więcej Panie i Panowie! A co powiecie na taką kolekcję(nie moja, niestety...): POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Zauważyłem Chodzi mi bardziej o Polskę, nie światowy jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 A to przykro mi bardzo, nie znam się na rodzimym rynku, ale masz plusa za chęć wspomagania lokalnych rzemieślników! No właśnie - ktoś kojarzy gdzie "u nas" można zlecić coś takiego za w miarę rozsądne koszta? POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Kłaniam, No chyba hyc wydrukowałem kiedyś zdjęcie blaszki z kalavinki i poszedłęm do chińskiego baru obok mojego akademika gdzie często jem. zamówiłem sajgonki, duże piwo i zaczęłem jeść.kiedy przyszło do płacenia rachunku poprosiłem szefa kuchni do stolika.przyszedł a ja bez słowa położyłem kartkę ze zdjęciem na stoliku.ukłonił mi się z szacunkiem i od tamtej pory jem tam za darmo. Kalavinka to japońskie ramy, a jak byś zatargał japońskie znaczki do Kitajca to by Ci i owszem ale tasak w głowę ożenił. W porównaniu do zatargów historycznych jakie maja Samuraje i Kitajce oraz nienawiść jaką siebie darzą nasze zaszłości z Ukraińcami, Litwinami czy Niemcami to sąsiedzkie sprzeczki o miedzę... Ale do rzeczy... Z całym szcunkiem do kultowości i takichtam pomieszczonych tutaj headbadge'ów to tylko samoróba Travisa broni się w kategorii oryginalności Dlatego jeśli cos oryginalnego to proponuję: 1. Stonowane: Singular Gryphon Singular Peregrine No i generalnie reszte z Singular Cycles 2. Na bogato: Black Sheep Snow Head Black Sheep 36er No i wogóle Black Sheep Bikes Zapytam gdzie robili chlopaki naszą godajvową, klubową blaszkę... Jak pamiętam płaciłem chyba 7 czy 10 funtów od sztuki... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 http://www.ebay.com/itm/PINARELLO-PIN-BADGE-NOS-/251193621203?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7c4e7ad3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 przeszczepiona BRAGE z jakiegos starego holendra, dopasowana do grubej glowki + przynitowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Mnie ogólnie jara główka kony http://cdn.mos.bikeradar.com/images/bikes-and-gear/bikes/mountain/1331037350474-iy80ik6b3q0u-670-75.jpg Taka mała refleksja. Czy nie uważacie że Orłowski szpeci swoje ramy tą dziwną grafiką na główce ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 a Rychtarski jakoscią lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 kams pokaż mi zdjęcie słabej jakości lakieru na rychtarskim. Nie mogę się wypowiadać za wszystkie ramy. Ale moja lepiej pomalowana być nie mogła. Nie dość że dostałem ramę tak wykończoną jak chciałem, to jeszcze byłem pozytywnie zaskoczony że aż tak dobrze to wyszło. Tak jak już Ci pisałem, są marne szanse (i bardzo mi to doskwiera), że na romecie będę miał tak idealnie położony lakier jak na rychtarskim. Oczywiście mówię o tylko jednym egzemplarzu, więcej na żywca z bliska nie widziałem. Ty też nie powinieneś się wypowiadać ogólnie, bo szczegółowo oglądałeś pewnie ze dwie ich ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Myślę że niejaki Anarchy spokojnie by pokazał jak fiutowy i jak fiutowo lakier położył Rychtar na jego Sarnie. W sumie to nie ma co się czepiać. Sam Rychtar przyzbaje że on lakiernikiem nie jest Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.