Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Deore XT RD-M770 - na co zwrócić uwagę...

dziobolek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie - mam okazję niedrogo kupić używaną (ponoć mało) przerzutkę tylną Shimano Deore XT RD-M770.

Na co być wyczulonym podczas oględzin przed zakupem, na co zwracać szczególną uwagę???

Napisano

Dzięki...

Da się to wszystko sprawdzić mając sprzęt w ręku a nie na rowerze???

Tak się zastanawiam, bo wiem, że gostek kupił ją kilka dni temu i na tym samym portalu sprzedaje,

więc (jak to u Polaka) budzi się we mnie podejrzliwość co do tego, czy wszystko z tym sprzętem OK zhm.gif

Tłumaczy się tym, że sprzedaje ponieważ nie zdąży poskładać roweru przed świętami, a potrzebuje kasy ysz.gif

Napisano

Łapiesz za korpus i ruszasz wózkiem w te i na zad (boki, góra-dół).

Resztą zajmie się Twoje sprawne oko.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Dzięki za porady.

Sprzęt zakupiony - wyląda OK. Nie ma kompletnie żadnych wyczuwalnych luzów na mechaniźmie.

Tylko rolka prowadząca (górna) kwlifikuje się do wymiany bardziej ze względu na stan uzębienia, niż na luzy.

Zobaczymy, co wyjdzie "w praniu" po założeniu do roweru gwizdze.gif

• Mod Team
Napisano

Jak nie ma luzu na wózku i na sworzniach pantografu będzie działać jak należny. W przerzutkach klasycznych poza luzem na wózku ważny jest luz na śrubie mocującej, przy Shadow jest to raczej pomijane. No i też zawsze mozesz mieć zmęczony lub skończony gwint mocowania linki. ale tym sie nie ma co martwić wystarczy jak już dać normalnie dłuższą śrube i nakrętkę bądź przegwintować na większy kaliber. więcej grzechów nie pamiętam :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...