Skocz do zawartości

[licznik]Vdo 2.0 MC WL wytrzymalosc przy niskie temperaturze

GhOsTwrc

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam w/w licznik po uzywaniu go miesiac czasu padla bateria w sensorze przebieg ponad 1000 km. Wymienilem baterie na nowa i po tygodniu gdy temperatura wynosila ok 2*C licznik przestal pokazywac predkosc. Rozmawialem ze znajomym ktory ma taki sam licznik i twierdzi ze to normalne . Bateria w sensorze w cieplych warunkach dziala ok miesiaca w zimnych nie wiecej jak dzien a gdy jest mroz pada w ciagu kilku minut. Czy macie jakies doswiadczenia z tym licznikiem.

http://bikecenter.pl/index.php?p7038,vdo-mc-2-0-wl-licznik-bezprzewodowy-z-wysokosciomierzem

Mam taki licznik i jak przyjechał to żeby działał musiałem wymienić baterie na nowe :icon_confused: do tej pory przejechane 2400km i póki co działa dalej, a ostatnio jak jeździłem to było coś koło 2-4 stopni na plusie i wszystko ok. Myśle, że to kwestia dobrych albo słabych baterii. Mam teraz założone maxelle.

kupilem tez maxelle i dlugo nie podzialaly , a kupilem nowe na pewno nie lezaly zbyt dlugo bo pani mowila , ze swietnie sie sprzedaja i sa swierze , nie wiem czy jest sens montowania tego licznika teraz gry maja byc przymrozki...

Mam zalozona sigme 1609 kablekowa i pulsometr sigmy ktory dziala doskonale.... czekam na wiecej opini moze sie skusze , ewentualnie na wiosne sie go zapoda.. oczkolwiek % nachylenia i suma przyzszen jest bardzo przydatna....

Moja sigma padla po 7 miesiac ale przebieg ok 8 kkm , po zapodaniu nowej bateri dziala jak zloto kilka dni po pozniej wyswietlala tylko polowe ekranu , ale w ramach gwarancji wymienili na nowke sztyke wraz z nowa bateria ;) i jak na razie to polecam liczniki kabelkowe.

Jeśli tak to najwyraźniej są to słabe baterie litowe, dobre mają pojemność do 225mAh, a niektóre ledwo do 100mAh. Zauważyłem też, że te podświetlenie wyświetlacza zabija bateryjkę w pare minut :woot:

Też się zastanawiałem czy aby nie na kabelku wybrać, ale tak jak ze wszystkim ma swoje plusy i minusy. Miałem wcześniej sigmę na kablu i urwał się on przy podstawce. Co by człowiek nie wybrał nie ma idealnego rozwiązania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...