GhOsTwrc Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Posiadam w/w licznik po uzywaniu go miesiac czasu padla bateria w sensorze przebieg ponad 1000 km. Wymienilem baterie na nowa i po tygodniu gdy temperatura wynosila ok 2*C licznik przestal pokazywac predkosc. Rozmawialem ze znajomym ktory ma taki sam licznik i twierdzi ze to normalne . Bateria w sensorze w cieplych warunkach dziala ok miesiaca w zimnych nie wiecej jak dzien a gdy jest mroz pada w ciagu kilku minut. Czy macie jakies doswiadczenia z tym licznikiem. http://bikecenter.pl/index.php?p7038,vdo-mc-2-0-wl-licznik-bezprzewodowy-z-wysokosciomierzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Licznik wygląda ciekawie, tyle funkcji itp...ale żeby bateria nawet na rok nie starczyła.... porażka moja stara sigma już ponad dwa lata ciągnie na jednej baterii i przy -23 C też działała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Mam taki licznik i jak przyjechał to żeby działał musiałem wymienić baterie na nowe do tej pory przejechane 2400km i póki co działa dalej, a ostatnio jak jeździłem to było coś koło 2-4 stopni na plusie i wszystko ok. Myśle, że to kwestia dobrych albo słabych baterii. Mam teraz założone maxelle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 kupilem tez maxelle i dlugo nie podzialaly , a kupilem nowe na pewno nie lezaly zbyt dlugo bo pani mowila , ze swietnie sie sprzedaja i sa swierze , nie wiem czy jest sens montowania tego licznika teraz gry maja byc przymrozki... Mam zalozona sigme 1609 kablekowa i pulsometr sigmy ktory dziala doskonale.... czekam na wiecej opini moze sie skusze , ewentualnie na wiosne sie go zapoda.. oczkolwiek % nachylenia i suma przyzszen jest bardzo przydatna.... Moja sigma padla po 7 miesiac ale przebieg ok 8 kkm , po zapodaniu nowej bateri dziala jak zloto kilka dni po pozniej wyswietlala tylko polowe ekranu , ale w ramach gwarancji wymienili na nowke sztyke wraz z nowa bateria i jak na razie to polecam liczniki kabelkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Jeśli tak to najwyraźniej są to słabe baterie litowe, dobre mają pojemność do 225mAh, a niektóre ledwo do 100mAh. Zauważyłem też, że te podświetlenie wyświetlacza zabija bateryjkę w pare minut Też się zastanawiałem czy aby nie na kabelku wybrać, ale tak jak ze wszystkim ma swoje plusy i minusy. Miałem wcześniej sigmę na kablu i urwał się on przy podstawce. Co by człowiek nie wybrał nie ma idealnego rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Za zime kabelek i odzielny pulsometr na lato bez kabelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Eee tam zostawić odpowiednie zapasy kabelka w kilku miejscach, nie napinać za bardzo (zwłaszcza na zimę) i nic się nie zerwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.