lisek850 Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Witam poszukuję zacisków do kół i zastanawiam sie nad zaciskami KCNC Z6. czytając opis dowiedziałem się że nakrętka oraz dźwignia są wykonane z aluminium. Czy aby nie będą te zaciski za słabe? Jeśli macie inne godne polecenia zaciski to również licze na jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
lisek850 Napisano 29 Listopada 2012 Autor Napisano 29 Listopada 2012 Może dartmoory bolty? tylko czemu nie mają dzwigni na zacisku?
lisek850 Napisano 29 Listopada 2012 Autor Napisano 29 Listopada 2012 Bo imbusami skręcisz mocniej gorzej jak w trasie musze poprawic i wyciagac imbusy...wole mieć zaciski na dzwignie:) dzieki:)
siimon Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Nie będą za słabe. Ja nawet w samochodzie mam aluminiowe nakrętki do kół
Tomash Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Używam tych zacisków od 2 sezonów. Wykonane są dość porządnie i trzymają koło, ale potrafiły się poluzować. Ich skręcanie nie jest wygodne (oś jest jakby za krótka, często zdarza się, że odkręcę "wajchę" zamiast nakrętki z drugiej strony), wystarczy obrócić dźwignię kiedy jest zamknięta i zacisk praktycznie nie trzyma. Za każdym razem mam wątpliwości czy wystarczająco mocno je skręciłem, ale do tej pory nic mi się jeszcze nie stało.
Michauuu Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Jeśli zależy ci na tym,żeby zacisk jak najpewniej trzymał to recepta jest jedna-DT Swiss
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.