Sime Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Mam taką sprawe ponieważ kupiłem koła mavic xmax XL i przy montażu kasety ociera mi o szprychy ten plastikowy dysk. Mam kasete srama 9.0 i ma takie wypustki ( nity ) z tyłu wyginające ten plastik. Czy jest on niezbędny czy moge go nie montować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 z tego co sie orientuje jest to wysoce nie wskazane chyba ze jestes pewnie swoich umiejetnosci regulacjnych itp itd gdyz jak ci spadnie lancuch pomiedzy kasete a szprychy to bedzie kiepsko... ps.tam sa standartowe szprychy czy jakies dziwne typu proste splaszczane albo aluminiowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Zadam pytanie: Czy komus spadl lancuch miedzy szprychy a kasete? Wiec sciagaj i niczym sie nie przejmuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Mi nigdy nie spadł, ale jakbym miał takie wypasione koła to bez tej osłonki bałbym się szybko redukować biegi z tyłu, żeby przypadkiem coś się nie stało z x-maxami . Ale generalnie ta osłonka do niczego się nie przydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 a mi keidys spadl jak mialem dupnie wyregulowana a walsciwie ni wyregulowana rpzerzutke w komunijnym rowerze....a co do takiego faktu to nie tak dawno tez sie tam znalazl kiedy wygialem hak przerzutki przy odezeniu weń.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 THX. W sumie tak myślałem. Kilku ludzi co też mają maxy stwierdziło że tej osłony moge spokojnie nie montować. A szprychy są z alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 To ja nie wiem z czego sa te szprychy w xmaxach .. mi ostatnio tzn pzredwczoraj dwa razy spadł tak łańcuch bo jak sie okazało, mialem troche zle wyregulowaną przerzutke. Wciskalem akurat pod górke ale mimo to nic sie nie stało.. szprychy sa całe.. chyba ze tam sa te turbo odchudzane szprychy, to tez bym sie bal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 a mi keidys spadl jak mialem dupnie wyregulowana a walsciwie ni wyregulowana rpzerzutke w komunijnym rowerze....a co do takiego faktu to nie tak dawno tez sie tam znalazl kiedy wygialem hak przerzutki przy odezeniu weń.... mi tez spadl w komunijnym :D:D:D ale ostatnie 4 latka przejzezdzilem na meridce i nie bylo takiego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.