Skocz do zawartości

[Uszkodzenie kasku]Wypalenie przez papieros

goofacz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Zostawiłem na chwilę kask przypięty do roweru przed sklepem. Jakiś kretyn wrzucił mi kiepa do kasku i wypalił w nim dziurę! Dziura znajduje się na żebrze od wewnętrznej strony kasku (4-5 mm głębokości i jakiś 1 cm średnicy). Taki kask nadaje się jeszcze do użytku czy mogę go wywalić. Generalnie kask jest dosyć sensowny, bo to Alpina, która kosztowała mnie około 250 zł

Nie jestem znawcą tematu i z tego co wiem to niby uszkodzony kask po uderzeniu nadaje się do wyrzucenia ale wydaje mi się ,że papieros nie uszkodził konstrukcji kasku - ja na twoim miejscu wziąłbym piankę do okien czy coś tego typu i wypełnił jej zawartością wypalone miejsce (ładnie papierem ściernym zjechał do równa i myślę ,że będzie kask działał jak należy).

Nie jestem znawcą tematu i z tego co wiem to niby uszkodzony kask po uderzeniu nadaje się do wyrzucenia ale wydaje mi się ,że papieros nie uszkodził konstrukcji kasku - ja na twoim miejscu wziąłbym piankę do okien czy coś tego typu i wypełnił jej zawartością wypalone miejsce (ładnie papierem ściernym zjechał do równa i myślę ,że będzie kask działał jak należy).

Dokładnie tak, + jeszce przeszedłbym się do tego sklepu i spytał czy nie ma jakiejś kamery rejestrującej to co dzieje się przed sklepem.

Dokładnie tak, + jeszce przeszedłbym się do tego sklepu i spytał czy nie ma jakiejś kamery rejestrującej to co dzieje się przed sklepem.

Jest nawet monitoring miejski, bo "akcja" działa się na Rynku we Wrocławiu. Ale co to mi da? Policja i Straż Miejska i tak nie znajdą typa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...