tomke1 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Mam tacx sirius'a a do tego dwie opony conti home trainer. Maja juz pare lat, ale do tej pory bylo wszystko ok na dwoch rowerach. Niestety to dzis, najpierw ok (albo jakims cudem nie slyszalem) a pozniej zaczelo sie stukanie zalezne od szybkosci. Wyeliminowalem obijanie sie czegokolwiek o kolo, potem proba bez obciazenia i jest cisza, gdy dodalem obciazenie stuka. Ogladam opone i widze mala nawet nie 1mm wypuklosc, najprawdopodobniej od przechowywania zwinietej. Na drugiej oponie to samo i na 99% odglos stukniecia jest wtedy gdy wlasnie ten babel dojedzie do rolki. Kombinowalem chwile z cisnieciem i z dociskiem, ale bez zmian. Jakies pomysly? Nie mam pojecia czy te bable byly wczesniej, ale nigdy tak nie stukalo, a moze to cos innego ? Pomozcie bo mnie szlag trafia od tego stukania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 1) Jaki przebieg ma trenażer? 2) Próbowałeś ułożyć dętknę ponownie? Może czas wymienić oponę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Trenazer ma chyba okolo 5 lat, dokladnie to bym musial w swoich excelach z przebiegami pogrzebac. Detka nie ma wplywu na babel na oponie. Zastanawia mnie to stukanie bo kiedys w drugim rowerze mialem felge na ktorej nie dalo rady ulozyc rowno opony i stukania nie bylo, a teraz jest ulozona idealnie a tylko stuka na tym bablu, ale nie wiem czy wczesniej go tez nie bylo ? :-) i czy to na bank opona czy cos innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 5 lat. Nie jest wykluczone że trenażer dostał jakichś luzów. Dość obciążony jest przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.