Skocz do zawartości

[Trenazer] stukanie od nierownosci na oponie

tomke1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tacx sirius'a a do tego dwie opony conti home trainer.

Maja juz pare lat, ale do tej pory bylo wszystko ok na dwoch rowerach.

Niestety to dzis, najpierw ok (albo jakims cudem nie slyszalem) a pozniej zaczelo sie stukanie zalezne od szybkosci. Wyeliminowalem obijanie sie czegokolwiek o kolo, potem proba bez obciazenia i jest cisza, gdy dodalem obciazenie stuka.

Ogladam opone i widze mala nawet nie 1mm wypuklosc, najprawdopodobniej od przechowywania zwinietej. Na drugiej oponie to samo i na 99% odglos stukniecia jest wtedy gdy wlasnie ten babel dojedzie do rolki.

Kombinowalem chwile z cisnieciem i z dociskiem, ale bez zmian. Jakies pomysly? Nie mam pojecia czy te bable byly wczesniej, ale nigdy tak nie stukalo, a moze to cos innego ? Pomozcie bo mnie szlag trafia od tego stukania...

Trenazer ma chyba okolo 5 lat, dokladnie to bym musial w swoich excelach z przebiegami pogrzebac.

Detka nie ma wplywu na babel na oponie. Zastanawia mnie to stukanie bo kiedys w drugim rowerze mialem felge na ktorej nie dalo rady ulozyc rowno opony i stukania nie bylo, a teraz jest ulozona idealnie a tylko stuka na tym bablu, ale nie wiem czy wczesniej go tez nie bylo ? :-) i czy to na bank opona czy cos innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...