gieras Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Witam. Zamierzam zakupic nowa piaste i szprychy, jednak nie mam pojecia jak dlugie szprychy kupic :/ piasta to novatec na 4 maszynach pod tarcze na tyl, obrecz dm24. na stronie dtswiss.com jest kalkulator, jednak nie bardzo potrafie sie nim poslugiwac. moglby mi ktos pomoc ? z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek_s91 Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Lepiej zanieś piaste i obręcz do serwisu i tam Ci dobiora odpowiednią długość szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 gieras: zapoznaj się z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATóW - nazwa tematu była nieprawidłowa. Pozdrówko porządkowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gieras Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Lepiej zanieś piaste i obręcz do serwisu i tam Ci dobiora odpowiednią długość szprych. no tak, tylko szprychy chcialem kupic na allegro, bo sa o zlotowke taniej na sztuce niz w sklepie/katalogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Ale czy Serek_s91 powiedział abyś kupował w serwisie? Tam maja Ci tylko pomoc dobrac dlugość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gieras Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 a jaka jest mniej wiecej trolerancja, czy kazdy milimetr ma znaczenie ? czy jest jakies +/- ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar28 Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Moja propozycja skonsultuj sie z serwisem bo sa rózne długosci szprych w zaleznosci od sposobu zaplatania i przy tylnim kole jest róznica dwóch milimetrów między stronami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gieras Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 hmm z tego ci przeliczalem kalkultorami, to jesli kolnierze lewy i prawy maja taka samoa wysokosc to nie ma roznicy w dlugosici. mam jeszcze jedna prosbe, czy moglby mi kltos kto posiada taka piaste podac wymiary jej kolnierza od otworu do otworu przeciwleglego i szerokosc miedzy kolnierzami ? piasta to novatec NT-D042 SB http://allegro.pl/item95803153_piasta_tyl_...bike_debno.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 a jaka jest mniej wiecej trolerancja, czy kazdy milimetr ma znaczenie ? czy jest jakies +/- ? Mysle ze +/- 2mm nic sie niestanie. stym ze lepiej zeby gwint nie wystawal z nypla. mam 2 takie szprychy ktore wymienilem(pomylilem sie z dlugoscia) ale nic sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gieras Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Mysle ze +/- 2mm nic sie niestanie. stym ze lepiej zeby gwint nie wystawal z nypla. mam 2 takie szprychy ktore wymienilem(pomylilem sie z dlugoscia) ale nic sie nie dzieje znam to, teraz tak mialem z kilkoma i niestety same problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 hmm z tego ci przeliczalem kalkultorami, to jesli kolnierze lewy i prawy maja taka samoa wysokosc to nie ma roznicy w dlugosici. Po stronie kasety szprychy są bardziej pionowo, więc z reguły stosuje się krótsze (np o 2mm), a niektórzy stosują tej samej długości tylko bardziej wkręcają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.