lisek850 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 witam posiadam hamulce avid elixir 9 i chce wymienić klocki hamulcowe. Przy zakupie roweru miałem organiczne. Chce je wymienić ze względu na to że jeżdze w różnorodnych warunkach. Jakie polecacie? jeśli możecie podajcie jakieś linki allegro pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 witam posiadam hamulce avid elixir 9 i chce wymienić klocki hamulcowe. Przy zakupie roweru miałem organiczne. Chce je wymienić ze względu na to że jeżdze w różnorodnych warunkach. Jakie polecacie? jeśli możecie podajcie jakieś linki allegro pozdrawiam Ja polecę tobie te klocki. Mam je od 3 miesięcy i sprawują się rewelacyjnie. Śnieg, deszcz, błoto one zawsze działają i hamują z tą samą mocą, a przy okazji czyszczą obręcz Według mnie są to najlepsze klocki hamulcowe jakie dotąd miałem. Serdecznie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 A zauważyłeś, że Avid Elixir 9 to hamulce tarczowe hydrauliczne?! Polecam popatrzeć w temacie o polecanych i niepolecanych zamiennikach. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alacart Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Nie wiem czy wiesz Filkry22 ale hamulce avid elixir 9 to hamulce tarczowe a nie szczękowe także typ klocków jakie podałeś nie będą pasować do avida Elixir 9. A co do klocków Jeżeli masz kupę kasy i chcesz mieć naprawdę dobre klocki to kup Swiss Stop Jeżdżę na nich obecnie w formula oro modulacja i moc w porównaniu z normalnymi półmetalami zmieniła się dramatycznie a szczególnie jeżeli chodzi o błoto śnieg czy wodę. Jeździłem już na rożnych typach klocków różnych marek itp. Swiss stopy wypadają najlepiej pod każdym względem. Jeżeli nie masz aż 80 zł za parę to kup sobie klocki metaliczne lub spiekane też bardzo dobrze się spisują w róznych warunkach i mają zazwyczaj dużą moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek850 Napisano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Nie wiem czy wiesz Filkry22 ale hamulce avid elixir 9 to hamulce tarczowe a nie szczękowe także typ klocków jakie podałeś nie będą pasować do avida Elixir 9. A co do klocków Jeżeli masz kupę kasy i chcesz mieć naprawdę dobre klocki to kup Swiss Stop Jeżdżę na nich obecnie w formula oro modulacja i moc w porównaniu z normalnymi półmetalami zmieniła się dramatycznie a szczególnie jeżeli chodzi o błoto śnieg czy wodę. Jeździłem już na rożnych typach klocków różnych marek itp. Swiss stopy wypadają najlepiej pod każdym względem. Jeżeli nie masz aż 80 zł za parę to kup sobie klocki metaliczne lub spiekane też bardzo dobrze się spisują w róznych warunkach i mają zazwyczaj dużą moc ok tylko na allegro nie moge znalezc tych SWISS STOP:) mogłbyś podać jakiś link? te swiss stop to sa metaliczne?polmetaliczne czy organiczne? http://allegro.pl/swissstop-klocki-hamulcowe-avid-xx-elixir-rewospor-i2805221301.html chyba chodzilo o te klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.