Skocz do zawartości

[opona] Continental Gravity 26x2.3 zwijana

sodpow

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jeździłem z 3 sezony na Gravitkach. Dosć fajna oponka, dobrze daje rade w terenie i na asfalcie sie szybko nie ściera. Niestety na ten sezon to tylko drutówki po sklepach mają, zwijanych nie ma, widać wycofali z produkcji. Ten smutny fakt zmusił mnie do zmiany opon na inny model na wiosnę, dgyby zwijane były dostępne dalej bym jeździł na nich. Zwłaszcza że zosytała mi jedna w dosć dobrym stanie (jeżdżona na przodzie).

Napisano

ciekawe, ciekawe...

chociaż mnie zasmuciliście bo przymierzałem się do tej opony własnie na przód i ... chyba lipa do drutówka ciężka

ta "nowa" oferta jakoś do mnie nie przemawia

gravitka ma ciekawy bieżnik, no szkoda

zosytała mi jedna w dosć dobrym stanie (jeżdżona na przodzie).

reklamujesz jakbyś chciał odsprzedać :P

Napisano

Nie, nie. Chciałem dokupić nową i był komplecik na długo.

:)

swoją drogą ile ważyła zwijana?

ciekaw jestem czy byłaby duża różnica w jeździe

Napisano

Używałem gravity.

1. Opona to okrutna szmata - złapałem na niej więcej kapci niż na jakiejkolwiek innej oponie mtb, a nie jestem ekstremistą co do terenu ani prędkości. Na jednej lajtowej wycieczce z kumplami i ich dziećmi zużyłem zapas naboi CO, po złapaniu lacza trzykrotnie na leśnych ścieżkach z minimalną ilością drobnych kamieni.

2. Pływa na luźnym podłożu, np szuter. Wrażenie jest mało przyjemne i nie sprzyja poczuciu pewności. I były to na pewno opony bo zmiana na inne zlikwidowała ten problem.

3. Szybkie jak na moje oko zużycie.

Ja zdecydowanie nie polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...