piterd3 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Panowie miał ktoś do czynienia z kołami Mavic crossride .W moim sklepie mi je zaoferowali za 1000 zł ale widzę że przez internet mogę zaoszczędzić na nich 200 zł.Podobno mają wytrzymać moją wagę 100 kg (po zimie).Na wadze samych kół mi nie zależy za bardzo ale jeśli polecili byście jakiś inny zestaw do 1000 zł to rozważę te propozycje .Koła nie będą po za moją wagą w jakiś inny sposób dobijane raz na jakiś czas maraton ale ze względu na rejon w którym mieszkam nie będzie on jakiś wymagający . Dziękuję za opinie i podpowiedzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Jesli chodzi o Crossride, ale 26" to ja osobiscie i zapewne wiele innych osob moge je polecić z czystym sumieniem. Na swoich przejeździłem ponad 7k kilometrów, ok 60% w terenie, ciężkim terenie(Góry Sowie)i wielu maratonach. Nie oszczędzałem ich nic a nic i po oddaniu do serwisu okazało się że są w idealnym stanie a też waże swoje lekko ponad 100 ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Myślę, że jeżeli 29 będą tak dobre jak 26 (a pewnie tak jest) to warto brać (jeśli na wadze Ci nie zależy). 26 są nie do zdarcia (solidne koła) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Dziękuję za info a jeszcze mam pytanie da się je dostosować do jazdy bez dętki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Koła nie są fabrycznie w systemie ust, co nie zmienia faktu że można zastosować w nich zestaw "bezdętkowy" z opaską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 jeździłem na 26 bez dętki...raczej każde koło się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Koła low-end marki Mavic mogły by przynajmniej być przystosowane na trochę bardziej low-endowe kasety. Aluminiowy bębenek to chyba mało trafiony pomysł w tych kolach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Alu bębenek? A to wymyślili, w kołach CR 26" (2008) mam stalowy. Aluminiowy, w obliczu kaset 11-36 to lekka porażka, zastosowanie kasety np. Deore po roznitowaniu może doprowadzić do szybszego zużycia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 odpowiedz na potrzeby klientow, czyli uzaleznienie wyboru od cyferek na wadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 CrossRide w wersji 26 ma stalowy bębenek ... Pozdro Tapatalknięte z Andka ... A 29 rzeczywiscie calosc alu ... Tapatalknięte z Andka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Chyba dla niepocieszenia .... Wersja kół o cyferce 26 na rok 2013 także doczekała się nowego bębenka ... z aluminium Dlatego też przestaje je polecać jako sensowny zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Dlatego jesli brac pod 26 to tylko starsze modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 to jakie koła brać do tysiaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Wyjdzie na to, że wrócimy do klasyki wyboru. Czyli składania kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Wyjdzie na to, że wrócimy do klasyki wyboru. Czyli składania kół a jakie piasty w dobrej cenie i jakości nie mają alu bębenka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Moje Novateki 812sb są przyzwoite(pomijam, że kolorowe ) i da się je kupić ze stalowym bębenkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 widze, że też ważysz swoje tak jak i ja ja nasune pomysł na takie koła jakie ja złożyłem na piastach dt swiss 350 tył, przód novatec nt711,szprychy cn spoke aero, obręcze to juz mozna wybierac. ja zdecydowałem sie na wtb i19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 jaka waga tych obręczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 zgodna z tym, co mowi producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 to mi sie trafił ciężki egzemplarz 452g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Mam te koła. Są OK ale sam przód pod QR15 waży 1000 g... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 ludzie nie porównujcie piasty Novateca do Mavica !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 ludzie nie porównujcie piasty Novateca do Mavica !!! Nie obrażaj się tylko ... obiecujemy, że nie będziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Alu bębenek? A to wymyślili, w kołach CR 26" (2008) mam stalowy. Aluminiowy, w obliczu kaset 11-36 to lekka porażka, zastosowanie kasety np. Deore po roznitowaniu może doprowadzić do szybszego zużycia... Ale do zużycie czego? Materiału bębenka? Bo brzmi zagadkowo. Chodzi o to legendarne nacinanie bębęnka które czyni go bezużytecznym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Nacinanie bębenka i związanej z tym trudności w zdejmowaniu kaset jeszcze mógł bym jakoś przeżyć, ale obracanie się małych koronek w okół własnej osi już nie bardzo... Dotyczy to wszystkich kaset prócz XX i innych monolitów. Kiedyś trzeba spojrzeć prawdzie w oczy ... Nie wszystko co lekki przeznaczone jest dla ludzi powyżej 70 kg a co dopiero 100kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi