Skocz do zawartości

[tarczA Saint SM-RT99] za szeroka?

KTMproof

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zacznę od początku

sprzęt - KTM Ultra Fire 2011

hamulce - br-m445 MALAYSIA

widelec - SR SUNTOUR XCM HLO 100

adapter shimano 180 PM

tarczA -180 SM-RT53M

Google Images

a problem zaczyna sie w momencie wymiany tarczy hamulcowej SM-RT53M na tarczĘ Saint SM-RT99 203mm

Google Images

dokłądnie ramiona Sainta muszą delikatnie wystawać za obrys, bo trą o widełki, pod wpływem impulsu zjechałem widełki pilniczkkiem max 1 mm (w sumie lakier + ciut metalu) ale tak pozniej pomyslalem ze moza sa jakies podkładki, dystanse itp na tego typu schorzenia? macie jakies pomysły na takie zachowanie?;p ewentualnie jakies rozwiązania na przyszłość?

z góry dzieki ;D

• Mod Team

Naucz się poprawnej odmiany słowa "tarcza" bo aż coś sie robi jak to czytam.

KTM Ultra Fire 2011 to rower do XC, po kiego Ci tarcza 203mm? Piszesz że trze o widełki ramy? Nic dziwnego, ramy do XC nie są przystosowane do tarcz 203. Nie zdziw się jak przy mocniejszym hamowaniu pękną Ci widełki.

To tak jakby piłować gałąź na której się siedzi.

Czemu zaczynasz(KTM...) od d...y strony,zamiast najpierw poczytać i poszperać chociażby na forum co wolno,a co nie.

Każdy producent na swoich stronach wymienia jaka max. tarcza pod konkretny amortyzator.

Ten amor już nawet pod tarczą 180mm potrafi szybko się wytrzaskać.

Moim zdaniem teraz ten amor nadaje się tylko do kosza.

co do widełek skończyło sie na lakierze wiec o nic się nie martwie (podkłądka dała rade ;p)

wystarczyło napisać ze to o widelec chodzi :) reszta niepotrzebna ;p

a czemu po co i co byście zrobili z tym widelcem to juz mnie nie interesuje zupełnie;p

panowie wiecej luzu dla "ciemnych" w niektórych sprawach ;]

ps i gwarantuje ze widelec bedzie zył długo działając mimo ze i tak jest lipny według mnie ;D

Jestem za tępy albo czegoś nie kumam ... na grzyba ci zestaw 203/180 w maszynie do XC ?

I do tego 203 mm w wersji do ostrego katowania w sportach grawitacyjnych ... o tym ze to głupi pomysł przy XCM`ie koledzy już cię poinformowali.

Chcesz mieć "lepiej" i operować tylko tarczami to 180 przód 160 tył ...

Procedura jest prosta jak zaliczasz się do ...

"ciemnych"

...to pytaj przed a nie po.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...