Skocz do zawartości

[tablet] Budżet do 1200 PLN

mklos1

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję tablet 10". Budżet 1000-1200 PLN. Musi mieć modem 3G, bo wtykanie penów w USB odpada. Głównie do przeglądania internetu, czytania książek, multimedia.

Propozycja: http://allegro.pl/tablet-led10-1ampe-ips-3g-sim-ics-4-gps-klawiatur-i2789898267.html

Może coś innego/ciekawszego w tej cenie?

• 2 tygodnie później...

a jego 10'' wersja? trochę droższa niż budżet ale parametry też lepsze niż w chińszczyźnie. Tylko ptanie, jaką korzyść bedziesz mieć z 3 cali więcej jeżeli rozdzielczość ta sama. Sam używam 10'' Asus TF700T ijest to uzasadnione rozdzielczością 1920x1200. Jeżeli tablet ma tyle pikseli co 5'' Galaxy note, czy też większość nowszych telefonów, na których wszystko jest czytelne, to nie ma sensu korzystać z niego jako urządzenia mobilnego. 7'' ekran jeszcze jest na tyle mobilny że wejdzie do wewnętrznej kieszeni marynarki. Oczywiście, że czytanie książek na większym jest wygodniejsze, o ile rozdzielczość na to pozwala, ale jeżeli wzrost ekranu nie idzie ze wzrostem rozdzielczość to też nie idzie to w parze ze wzrostem czytelności - przykład - włącz sobe na 20 calowym monitorze 800x600 - wcale nie będzie ci się wygodnie obsługiwać system ani serfować po internecie. To trochę jak decyzja starszej osoby o zakupienowego telefonu - potrzebuje większego wyświetlacza, a może lepszych okularów.

Mobilny to ja mam telefon 4.7". Tablet ma być mobilny od święta, ewentualnie do przeglądania internetu, bez potrzeby uruchamiania kilkuset watowej maszynerii... Zatem 10" to minimum i modem 3G... Nexus 10 ma całkiem niezłe opcje, brak modemu 3G go dyskwalifikuje. Modem po usb nie wchodzi w grę w sprzęcie za tą cenę.

sam też nie mam modemu, ale używam routera z modemem 3g (Huawei e585 albo e586-dokładnie nie pamiętam) z dodatkową, powięszoną baterią działa obecnie teoretycznie do 10h (tablet 14h) ale w praktyce to ładuję go raz na długi czas (półtra tygodnia) ale też nie jest używany nie wiadomo ile, bo w domu wifi z kabowki. Dodatkowo taki mobilny router wifo ma zastosowanie podczas grania z przyjaciółmi po sieci, oraz jest dla mnie zewnętrznym dyskiem (karta SD 32 GB), no ale to już rozwiązanie powyżej budżetu. Nowy galaxy note 10.1 kosztuje w granicach 300 funtów +/- 100 więc na złotówki trochę więcej niż twój budżet, jednak bardzo precyzyjny stylus, oraz multiwindow (pierwszy raz w przypadku tabletów) daje więsze możliwości zastosowania (od grafiki po prace biurowe jak autocad)

Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...