Skocz do zawartości

[nieprzebijalne dętki] FOSS vs ECLIPSE

pablo102425

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytaliście cały temat? Napisałem przecież że chcę porównania. Owszem kupie te fossy żeby samemu sprawdzić, stracę 45zł, no to stracę, ale będę miał wyrobioną opinię. Opona z wyższej półki? A jaką masz na myśli, skąd wiesz że akurat ta opona z wyższej półki będzie dla mnie bardzoej odpwoiednia niż RaceKingi? Tak jak pisałem, sporo porównywałem i NA TYCH NAJLEPIEJ MI SIĘ JEŹDZI, więc uparcie będę przy nich obstawiał, a dopiero jak inne dętki zawiodą pomyślę nad zmianą. To że komuś źle się jeździ na oponie za 50zł a lepiej za 500zł to jego sprawa. Dla mnie RK są super. Czy jestem mądrzejszy od was? Pewnie nie, nie uważam się za takiego, ale chciałem pewnych opini, pisząc ten temat, jeśli ktoś uważa że jest najmądrzejszy to zazwyczaj zamiast dać taką opinię/radę/pomoc wyśmiewa się z decyzji, czasem nawet błędnych, innych. Nie wiem czy zauważyliście ale napisałem że kupię też dętkę Michelin bo mnie zaciekawiło to. Chodź wcześniej o niej nie słyszałem.

• 1 miesiąc temu...

W zeszłym roku kupiłem dwie sztuki FOSSów za 50 zł, bo promocja mnie skusiła. W jednej rozwalił mi się wentyl przy zakładaniu (przy samęj dętce), w drugiej po jakimś czasie przy dopompowaniu także wentyl, tyle, że w innym miejscu. Cieniowane dętki są zazwyczaj nawet lżejsze od tych FOSSów i jak się okazuje bardziej wytrzymałe.

Mam te fosy kupione w dwóch różnych partiach na jednym machnąłem już grubo ponad 1500 km, druga przednia ma za sobą koło 700 km, nie spotkałem się z żadnym problemem podczas eksploatacji, tj. ani nie pękły, ani wentyl nie odpadł - a fakt faktem - dopompowywać to je trzeba dość często. Może powodem ich bezawaryjności jest fakt, że nie kupiłem ich w promocji :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...