Skocz do zawartości

[licznik] Shark ?

leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Zaczne od tego ze mam sam licznik Sigmy BC 400 ale nie mam podstawki :029: szukalem na allegro , znalazlem ale ktos sie licytuje a fundusz mam na razie 20 zł . Upatrzylem sobie licznik Sharka, od razu mowie nie zlapalem sie na chwyty marketingowe typu SUPER LICZNKI 17 FUNKCJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale wiecej kasy nie mam. Moje pytanie brzmi czy jest sens sprobowac (20 zl razem z przesylka to malo ale w najblizszym czasie nie bede mial wiecej a nie chce nalicznik przeznaczac 50 zł )

Prosze o opinie o tym liczniku http://www.allegro.pl/item96496893_licznik...esylka_5zl.html

Napisano

prawde mowiac nie mam pojecia co to za firma, czy dobra czy zła, ale moj kolega ma wlasnie sharka, jakis czarno-szary, kupil okolo 1,5 roku temu tez na allego i tez wlasnie za male pieniadze 20 czy 15 zł, do tej pory na licznik nie narzeka, licznik spisuje sie swietnie

Napisano

Mialem taki licznik jak podajesz w linku tylko ze mial ine kolory. Nie polecam tego licznika przeklamuje on odleglosci i szybkosci-jest niedokładny. Moim zdaniem poczekaj i uzbieraj te 20-30 zł wicej i kup sobie cos lepszego. a i wspomnie ze licznik ten mialem koło tygodnia bo po pierwszej wywrotce poprostu pekl:/ Nie polecam tego licznika to tylko zmarnowanie pieniedzy.

Napisano

Moja kobieta ten licznik ma od ponad roku i wszystko działa jak trzeba. Przekłamań w prędkościach i odległościach nie stwierdziłem - liczy identycznie jak na innych licznikach.

Mój pierwszy licznik był właśnie z takich Sharkopodobnych i przejeździł ze mną 5 lat we wszystkich warunkach i nadal jest sprawny (test tego licznika http://www.sebekfireman.zh.pl/rower/html/f...d=6&thread_id=3 )

Napisano

Nie wierze zeby przeklamywal na odleglosci moze troche na predkosci, no chyba ze zle ustawiony rozmiar kola.

Cos tak latwego jak podawanie dystansu po ilosci zmierzonych impulsow to chyba kazdy umie zaprogramowac :D nawet Shark :P

Napisano

Osobiście posiadam 2 liczniki w domu tej firmy (w rowerzemoim i ojca) i nie stwierdziłem żadnych przeciwwskazań. Mogę polecić, a śmieszne pieniądze to są :)

Napisano
Mialem taki licznik jak podajesz w linku tylko ze mial ine kolory. Nie polecam tego licznika przeklamuje on odleglosci i szybkosci-jest niedokładny

to akurat mozesz sobie sam ustawic, widocznie w Twoim liczniku od nowego bylo zle ustawione, ale to nie jest wada licznika, na kazdym mozna ustawic ze np. jadac 20 na godzine bedzie pokazywal 300

wracajac do tematu, rozmawialem dzis z kolega na temat tego licznika i po okresie 1,5 nie ma zadnych wad poza jedna, ostatnio mu sie skasowal calkowity dystans, ale to wlasciwie pikus, licznik dalej dziala, za te pieniadze to mozna to smialo polecic

Napisano

mam ten licznik jakies pol roku i jest spoko :rolleyes: . przeklaman zadnych nie ma, dzialal nawet w zime przy -15 tylko ma 1 wade ze w sloncu troche gorzej sie odczytuje ale nie jest zle. to ze przy upadku sie polamal to normalne przeciez to nie tytan tylko chinski plastik ;) a i dystans calkowity mozna wpisac jak sie wyzeruje. ogolnie za taka cene tylko brac !

Napisano

Wyglada na to ze ten temat obalił stwierdzenie ze Shark to badziew. Bede bardzo zadowolony jak jeszcze jakiemus userowi pomoze :rolleyes: . Ja juz zamowilem. Moze pokusze sie potem o maly tescik ? :wink:

• Mod Team
Napisano

Brat miał Sharka, ale trochę inny model (równie tani) i wytrzymał kilka miesięcy. Ogólnie takie tanie liczniki lubią szwankować i tutaj wolałbym wydać pieniądze raz a dobrze niż co jakiś czas wymieniać psujące się cholerstwo.

Gość peterpan
Napisano

Witam , mam już drugi taki licznik, w pierwszym urwałem kabelek :) w obecnym podczas rozkręcania amorka również :P ale tym razem dał się włożyć z powrotem. Niestety zaczął przekłamywać prędkość i odległość. Teraz mam Sigmę 1200 RDS (prezent od żonki :) ) Ale Sharka mogę polecić, ponieważ działał OK i tylko z mojej winy został uszkodzony. Nic nie przeklamywał i wszystko było z nim OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...