Skocz do zawartości

[rower] dla dziewczyny

Rowerowa1988

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

powoli dochodzę do siebie po stracie mojej srebrno-niebieskiej strzały ;) czyli treka 4300, którego skradziono mi w lipcu tego roku. Jak wyglądał można sprawdzić w dziale SKRADZIONE.

Czas aby zacząć szukać nastepcę :)

Mój budżet to ok 3000,-. Nie biorę pod uwagę ram damskich. Zastanawiam się nad zakupem całego roweru lub budowaniem czegoś od podstaw np. na ramie CUBE'a.

Problem jest z rozmiarem ramy - niewile ich jest w rozmiarze 16". Mój wzrost 162 cm. Przeznaczenie terenowo - asfaltowe ;) Czekam na Wasze propozycje i sugestie :)

Pozdrawiam

Napisano

Wszystkie w granicach 3 tys- zgadza się. I tu zaczyna się kobieca wybredność. Problem w w tym, że te rowery nie mają w sobie nic specjalnego... gdzie nie spojrze Alivio, osprzęt średni żeby nie powiedzieć słaby. Dziękuje za odpowiedź ale żadna z tych propozycji mnie nie zaciekawiła.

Pozdrawiam

Napisano

Nie żebym się czepiał, ale pierwszy link to SRAM X7, drugi Deore SLX... wink11.gif

Poza tym te z Alivio to 2k a nie 3k kosztują, więc osprzęt można dołożyć wedle uznania.

Ale spoko - to takie pierwsze z brzegu najprostsze do znalezienia były.

Łatwiej będzie, jeśli sama poszukasz i ewentualnie mając wątpliwości rozwiejesz je tutaj.

Napisano

prawie 3 tys za rower i mówicie osprzęt słaby, ok. W takim razie może zdefiniujmy czym jest słaby osprzęt ? nie znam się na sprzęcie to z góry mówię ale przecież to czy osprzęt będzie słaby bądź nie, nie zależy w dużej mierze od użytkownika ? można kupić rower za 1500zł, jeździć 30km raz na tydzień i taka osoba może uznać osprzęt za bardzo dobry. Nie chcę być mądrzejszy niż jestem ale czy czasem wyznacznikiem "słabości osprzętu" nie powinna być częstotliwość jego użytkowania ? Może powiem konkretniej. Weźmy http://www.velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=544 i zatem powiedzcie mi dlaczego ten osprzęt jest słaby ? albo raczej przy jakim użytkowaniu nie będzie on słaby ?

Napisano

Zgadza się Agang Nikita8 to bardzo dobrze wyposażony rower, a "Rowerowa1988" mogła by chociaż przeczytać specyfikację zanim zacznie marudzić ... z takim podejściem niech sama sobie szuka.

A jak już znajdzie to my zrecenzujemy ...

Napisano

Wczoraj patrzyłem to:

Rama a7 16.5 cala

Epicon

cały napęd deore

Reszta części jakieś knc lub ritchey

Hamulce deore hydrauliczne.

Koła deore

Spokojnie do 3000 złożysz...

Wszystko obliczane w bikestacji

Napisano

Ceny bez przesyłek:

A7 499zł - Allegro

Epicon 429zł - Allegro

Kompletna grupa Deore 3x9 1371zł (i to nie wiem, czy z tarczami) - Bikestacja

Koła WH-MT15 470zł - Bikestacja

W SUMIE: 2789zł.

A gdzie kierownica, chwyty, mostek, sztyca, zacisk sztycy, siodełko, stery, pancerze i linki, opony, dętki i pedały?

I tak czy siak, tak złożony rower będzie gorszy niż zaproponowana Nikita.

Napisano

W SUMIE: 2789zł.

A gdzie kierownica, chwyty, mostek, sztyca, zacisk sztycy, siodełko, stery, pancerze i linki, opony, dętki i pedały?

Czyli w sumie Nikita za 3000 zł,z równie,jak nie lepszym napędem.

Napisano

Ten Author z Epiconem ma dobrą relację ceny do wyposażenia. Ja bym sugerował wyszukać rower za 1200-1600 zł z ciekawa ramą, sprzedać w czorty to co wadzi i za resztę kasy kupić nowe/ używane elementy dobrej klasy. Bo te kompletne składaki ze sklepów mają zaskakująco wysokie ceny. Już nawet nie mówię o 29er, gdzie osprzęt jest na Altusie/Acera (litości, w rowerze 3 koła). Kieruj się dobrej klasy ramą, dopasowaną i zgodna z Twoimi oczekiwaniami estetycznymi. Z biegiem czasu wiele elementów może ulec wymianie, a fajna rama jednak pozostanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...