Skocz do zawartości

[Zlot] V Oficjalny Zlot FR.org

kyloziom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja już mam prawie wszystko załatwione. Urlop, bilety, opłata za zlot. Zostało tylko załatwić nocleg środa-czwartek-piątek. Przyjeżdżam w środę wieczorem.

No i mam nadzieję że ktoś z najwyższego kierownictwa zorganizował dobrą pogodę.

Napisano

Już mam w teorii trasę Jakuszyce <> Harrachov ogarnięta, sąsiad mi wszystko opowiedział. Jutro chce zrobić jej objazd w drugą stronę, czyli:

Świeradów > 1) kopalnia kwarcu Stanisław > 2) Wysoki Kamień > 3) Zakręt Śmierci > Szklarska Poręba > Jakuszyce > Zjazd asfaltem obok rzeki i wodospadu Mumlavy do Harrachova > Harrachov > i tutaj my byśmy mogli pojechać na Orle (podjazd leśny) > Chatka Górzystów > zjazd do Świeradowa

ja jutro jednak odpuszczam Orle, tylko będę wracać Czechami (Hejnice, Libverda, singltreki).

Przejechałem dzisiaj te trasę i wyszła lipa, zdecydowanie jeśli byśmy ją jechali, to będziemy jechać w drugą stronę - zdecydowanie lepiej :) Dzisiaj jechało mi się fatalnie, nie wiem czy przez ten upał, ale w niektórych momentach jakby odcięli mi prąd :) Poza tym ta trasa jechana odwrotnie i nieco zmodyfikowana jest o niebo przyjemniejsza. 

Ale jako rekompensate moglem się pochlapać w rwącym strumieniu :)

zdjecie,600,393879,20130619,rwacy-strumi

W takim upale taka woda jest jak zbawienie - i napić się można i wykąpać, poleżałbym na tych kamieniach dłużej ale trzeba było wracać do domu.

Także mam taki plan na wycieczkę całodniową:

Świeradów < (asfaltem w górę) > Chatka Górzystów < (szutrem po Polanie Izerskiej) > Orle < (szutrem w lesie, potem zjazd asfaltem) > Harrachov < (asfaltem) > Skocznie < (leśna droga) > Wodospad Mumlavy i ta rzeka ze zdjęcia wyżej < Podjazd asfaltem wzdłuż tej rzeki > asfaltem główną drogą z jakieś 5km > Jakuszyce < (szutrem) > kopalnia kwarcu Stanisław < (szutrem, leśną drogą > Wysoki Kamień < (zjazd szutrem) > zakręt śmierci > < (leśna droga, szutrem) > wjazd do Rezerwatu Krokusów w Szklarskiej i powrót do Świeradowa

Oczywiście jakby co to do modyfikacji, ale wydaje mi się bardzo przyjemnie z wieloma fajnymi miejscami. Można np. jeszcze zajechać do Szklarskiej Poręby tak się pokręcić chwilę, a dopiero potem na Zakręt Śmierci, ogólnie co chcecie, ja polecam te miejsca :)

Napisano

@adhed

Samemu to żadna przyjemność w takim upale, a dwa to zapomniałeś ze czeska Holba i inne z tego gatunku dobrze robi na zmeczenie :D

Napisano

A czy ja będę mógł liczyć na dołączenie do kogoś na wspólne latanie po górach w dniach Zlotu czy już wczesniej się chłopy ustawiacie? :)

Napisano

A czy ja będę mógł liczyć na dołączenie do kogoś na wspólne latanie po górach w dniach Zlotu czy już wczesniej się chłopy ustawiacie? :)

W tej kwestii nic nie jest ustalone, będzie jechal każdy kto będzie miał ochote i siły :) przed zlotem ustalimy jeszcze o której godzinie smigamy i gdzie i wyruszymy

Wyklepane z Nexus 7

Napisano

Wszystko super tylko frekwencja jakaś lipna ...:(

Chyba kwestia terminu - jak pamiętam to te czerwcowe zbierały większe żniwo... Lipiec to już okres wakacyjny i o ile studentom pasi to już reszcie tak średnio :/ Ale to tylko mój punkt widzenia...

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Napisano

2 dni temu oglądałem relacje znajomych z tamtejszych szlaków... kto nie jedzie ten nic nie wyszło . Turboflow i masa szybkich zjazdów. Czasem podobno są problemy by zmiescic się Crowiastym bajkiem między dżewami... Sol pozyczyc Ci 6" mniejsza ramę? ;)

Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 4

Napisano

Mamy farta, bo w sobotę 6 lipca w Singltrek Centrum będzie jakaś niezła impreza:

- muzyka

- piwo

- testowanie rowerów 

Chyba bez wątpienia się tam wybierzemy co? :)

Na otwarcie tego sezonu do centrum przyjechała cała ciężarówka najnowszych Authorów i Agangów, można było za darmo testować, ale pogoda nie wypaliła, bo lał deszcz. 

Teraz w taką pogodę (o ile będzie), to ludzi powinno być mnóstwo, więc ciężko będzie się dopchać do rowerów, ale myślę, że coś potestujemy :D

999327_10151455894457015_1501794559_n.pn

Napisano

Sol będzie dobrze :laugh: :laugh:

Coraz bardziej jestem napalony na wyjazd o masakra :woot: :woot:

Miłym akcentem będzie jak największa liczba ludzi w forumowych ciuszkach uświetnimy im imprezę :thumbsup: :thumbsup:

Jak się zmieszczę ze swoją kierą 690 ?? :sick::w00t::sick:

Napisano

Ok. Wezme lubrykanty.

Ok, ale ja biorę osobny pokój ;)

Masz rację, odrobina intymnosci zawsze mile widziana. ;-)

Wezcie maczete nie przejmujcie się drzewami.

Napisano

Ja bym z chęcią przyjechał, tyle że samemu w samochodzie to się nie opłaca, za drogo by wyszło :(
Chyba że ktoś z moich okolic by chciał się zabrac więc pisać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...