Skocz do zawartości

[Zlot] V Oficjalny Zlot FR.org

kyloziom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aj, aj, aj... pięknie tam. Odnośnie frekwencji. W zeszłym roku również wyjazd mial mieć charakter nie narzucajacy się liczebnoscia, finalnie było nas sporo mimo tego nie deptalismy się po szlakach.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Adhed kiedy byś mógł dołączyć? Przyda się przewodnik po miejscach godnych polamania... jakieś telewizory, wertepy etc. ;)

My 2.07 będziemy wypoczeci i gotowi.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Przewodnik jest w naszych głowach i nogach,jedziemy na czuja panowie :thumbsup: :thumbsup:

Ukaniex to może czas na zmianę i do Marek troszkę pośmigać po zielonym,tak jak ja to robię :thumbsup:

Napisano

W sumie to nie będę miał nic ciekawego do roboty to może przyjechalbym juz 3ego w środę, jutro przedzwonie do agroturystyki o nocleg dodatkowy.

Najwyżej przyjezdzalbym się z Wami pokręcić z domu i wracal potem do domu.

Swoja droga dzisiaj poznałem dobra knajpe w Swieradowie - `u Bożeny` - polecam

Zależnie od tego co chcecie zobaczyć i ile chcecie jeździć, bo można jechać na tylko singla i bawić sie ekstra, sama frajda, super atmosfera na szlakach, ludzie w singltrek centrum przy którym jest jeziorko, polana z trawka na która można się walnac i odpoczywać... Ludzie grilluja, teraz jest tam masa namiotów, ogólnie to sam planuje później taki trip z namiotem.

Ale można i zwiedzać, bo jest co. Przykładowo:

1) Wjazd na Stóg Izerski > czeski Smrek z wieza widokowa > zjazd/zejście na Czechy i pokręcenie się tam, jak ja ostatnio czyli np zobaczenie dwóch jezior zaporowych w górach > powrót Hejnice, Lazne Libverda, Beczka, można resztę singlami

2) Harrachov ze skoczniami narciarskimi :)

Czyli wjazd na Chatka Gorzystow > potem schronisko Orle > na prawo szutrem na Harrachov, elegancka trasa naprawdę. > w Harrachovie foto przy mamutach, potem jazda na wodospad Mumlavy (wpiszcie w google - super miejsce) > jazda asfaltem w gore wzdłuż tej rzeki - w lesie pięknie to wygląda > dojazd do Jakuszyc czyli mekka narciarstwa biegowego w Polsce > stamtąd na Szklarska Porebe , rozdroże izerskie i swieradow

Można tez w międzyczasie przy Jakjuszycach podjechać na kopalnie kwarcu Stanisław (+10km szutru) - elegancko wygląda, super widoki, stamtąd byłby ekstra zjazd szutrem do szklarskiej

Trasę 2 muszę jeszcze obczaic bo wczoraj tak jevhalem i zamiast do Jakuszyc to dojexhqlem do Szrenicy haha, tam to dopiero widoki, ale dluuugi podjazd, jakby ktoś chciał to mam juz właśnie oblukana trasę z Harrachova na Śnieżkę hehe, także można się przejechać kiedyś.

Co do zdjęć to wpisacie w wyszukiwarkę bo nie jestem przy PC to Wam nie wrzuce, ale zapewniam ze wszystkie te miejsca robią wrażenie, szczególnie jak ktoś mieszka z dala gór.

Wyklepane z Nexus 7

Napisano

Zapowiada się super :) Ja się zjawię 3ciego z rana tj. ok 10 i mam nadzieje miło spędzić dwa dni przed zlotem :) zaciekawiła mnie trasa nar 2 na harrahow :) Piszę się na nią :)

Napisano

Ok i ona nie jest wcale bardzo wymagająca, super się jedzie, tylko muszę oblukac jak z tego harrachova łatwo się dostać do Jakuszyc żeby znowu nie wylądować na Szrenicy :P

Co do singli to na miejscu są mapki i szlaki są dobrze oznaczone - chyba nie ma opcji się zgubić, poza tym dużo osób tam jest i zawsze pomogą.

Wyklepane z Nexus 7

A i jakby ktoś chciał to w Novym Mieście można sobie wypożyczyć nowiutki rower Trek na cały dzień za jakieś 80zl i polatac po singlach. Maja sporo modeli do wyboru, to sie nazywa jakoś `trek u kyselky` czy jakoś tak

3 trasa) wjazd na stóg izerski > smrek > powrót na stóg i zjazd na chatkę gorzystow > potem w kierunku orle, ale tam nie docieramy tylko zjazd mostem na prawo na czeska stronę do wioski Jizerki > potem na Smedave > zjazd asfaltem do Hejnic, Lazne Libverda, beczki > powrót singlami do granicy i znowu do Swieradowa

Ogólnie ludzie polecają te Jizerke bo to jakas stara osada, ładnie tam, ale wg mnie jakoś wcale nieszczegolnie, możecie sobie poczytac w necie o tych miejscach

Wyklepane z Nexus 7

Napisano

Trasy kuszące :D Jak tak czytam te opisy to sobie myślę, że szkoda byłoby taki fajny zlot ominąć :) Także mam nadzieję, że sprawnie uwinę się z sesją i uda mi się również dołączyć trochę wcześniej.

Czy jest tu może ktoś, kto też jechałby wcześniej na zlot i dysponowałby transportem dla jednego osoboroweru z jakiegoś cywilizowanego miasta, do którego docierają pociągi? :D

Napisano

:laugh: :laugh:  dobra damy radę żeby nie było że cienkie Bolki pojechały i się nie mogli przeturlać :laugh: :laugh: weźmiemy jeszcze kogoś z nami żeby nas tachał na plerach z rowerami :whistling:

Napisano

Mogę wspomóc odpowiednią oponą przed wyjazdem, gut prajs for ju maj frend. ;-)

#adhed wymienimy się numerami via pm i będziem łapać. :)

Będziemy stacjonować w ośrodku "gdzie reszta" więc zlokalizuj i zaplanuj... byleby szybko i dużo fanu było! ;-)

• Mod Team
Napisano

Razem z kumplem zabieramy kobitki, orientujecie się gdzie jeszcze można w Świeradowie wypożyczyć 2 rowery (grunt aby były małe ramy 16 i 17 cali, nie jakieś wypasione, byle nadające się do spacerowej jazdy) ? Może ktoś leci na pusto i ma taki wolny rower gdzieś w piwnicy?

Są w okolicy poza samym singletrekiem trasy po których mogą pojeździć osoby totalnie spacerowo, bez długiego dojazdu do trasy, szczególnych podjazdów, po łatwych ścieżkach itp?

Napisano

Na poprzedniej stronie masz podany link do strony,mapa singla,kolega adhed pisał wyżej o ciekawych miejscach i miastach w okolicy

http://www.swieradowzdroj.pl/

Na 22.06 zaplanowane jest szkolenie w jeździe po singlach organizowane w Świeradowie,tak się dba o przyjezdnych :thumbsup: :thumbsup:

Jasiek te RK to w jakim masz rozmiarze 29" czy 26" bo jeszcze zastanawiam się nad RK 29"x2.0 :huh: :huh:

• Mod Team
Napisano

No widziałem, mimo że wszystkie te rzeczy już kiedyś widziałem to kompletnie nie pamiętam tras i jak się tam jeździ, chyba trzeba będzie nad tym usiąść i zaplanować - przyznam się ze liczyłem na gotowca :D

Ja sam to tak będę jechał za wszystkimi :P

Nie wiem tylko co zabrać 26" czy 29" :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...