Skocz do zawartości

[dętki, zawory] czy presta będzie pasować

pablo102425

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem o takich kapturkach i nawet nie wpadłem na to że coś takiego może być z tego zwględu że nigdy tego nie używałem. W rowerze MTB i zjazdowym zawsze miałem samochodowe a w szosówce tylko presta i nie musiałem zmeniać. Nawet gdy foss nie zda egzaminu (warto spóbować) to zostanę pzy samochodowych.

Mógłby ktoś zalinkować jakieś zdjęcie jak te "kapturki" wogóle wyglądają żebym wiedział czego szukać?

Już pisząc pierwszego posta starałem się znaleźć jakiś link, ale nie udało mi się.

Są to maleńkie, czarne, praktycznie nic nie ważące, plastikowe "kołeczki" które wciska się w obręcz dzięki czemu otwór w niej redukuje się do średnicy presty.

Jakiś czas temu kupiłem obręcze Mavica -oczywiście nowe- i były w nich otwory pod zawór szmochodowy i te redukcje już były umieszczone przez producenta.

Niedawno kupiłem nowy rower z obręczami Mavica i było tak samo: obręcze miały owory pod wentyl samochodowy, wsadzone redukcje i zmontowane dęki

z prestą.

a czy warto zmieniać na te dętki ,?

Jeżdżę na tych i na tych.Jedyna różnica to taka,że z AV z "marszu" podjeżdżasz na jakąkolwiek stację i pompujesz oponę,a przy SV trzeba mieć reduktor.Niby mała rzecz ale podejrzewam,że nie tylko mnie ale wielu innym na forum zdarzyło się zapomnieć jej wziąć ze sobą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...