Miros322awW243jcik Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Teflonu nie zregenerujesz. Niestety FOX'y z tego okresu mają słabe uszczelnienia i choćbyś go głaskał i czyścił jak swojego małego to i tak wadliwa uszczelka wpuści syf do środka. Dla tego też firma po serwisie wymienia uszczelki na SKF - oczywiście nie za darmo. Dla przypomnienia u mnie główne zużycie miało miejsce przy dolnych tulejach ślizgowych więc tam gdzie wpływ syfu na zużycie jest minimalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jak się foxa serwisuje to długo działa, Fity są bardziej wymagające od otwartej kąpieli. A nadmierne wycieranie było i owszem w Talasach. Ktoś tak pokrywa teflonie, jak chcesz to się baw, ale pzy obecnych cenach foxów chyba nie ma co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo1 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 tego foxa kupiłem już używanego - tak więc nie miałem wpływu na sposób wcześniejszej eksploatacji .Niestety niektórzy myślą ję jak jest amorek za 3 tys to już nie trzeba przy nim nic robić - mówię tu o smarowaniu goleni brunoxem . Mam jeszcze dwa foxy i w obu już wymieniłem uszczelki - jeden ma Enduro drugi SKF - kore są lepsze okaże się po tegorocznym sezonie . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Trochę czasu upłynęło ale umieszczam odpowiedź z Cult-Bike'u: ... Niestety Pan wygadał się że amor posiada stary typ uszczelek i zaleca się ich wymianę na SKS (stare są nieszczelne wpuszczają syf do środka ale firma tego nie powie). Mam taki sam amor Foxa kupiony w zeszlym roku z nowyn rowerem Cube. Czy wiecie od jakiego nymeru seryjnego zaczeli montowac lepsze uszczelki, bo jesli okaze sie, sie ze mam wadliwe uszczelnienia to wole za wczasu je wymienic, by nie zajechac nowego widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miros322awW243jcik Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Mam taki sam amor Foxa kupiony w zeszlym roku z nowyn rowerem Cube. Czy wiecie od jakiego nymeru seryjnego zaczeli montowac lepsze uszczelki, bo jesli okaze sie, sie ze mam wadliwe uszczelnienia to wole za wczasu je wymienic, by nie zajechac nowego widelca. 036-02-015 to oznaczenie starych uszczelek 803-00-613 - to oznaczenie nowych uszczelek 142 PLN za uszczelki to złodziejstwo w biały dzień - cena zupełnie z kosmosu koszt uszczelniaczy (simeringów) w detalu to ok 10 PLN/szt Dla porównania w MOJO w UK cena uszczelek to <120 PLN - szaleństwo w tej Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Highendowe części są drogie w serwisie. Tak samo auta. Dla przykładu: sieć Vw Skody i Audi jest często połączona . Ten sam mechanik obsługując Skodę kasuje ok 200zł za roboczogodzinę, a za Audi 450zł Serwis kosztuje przeważnie 200zł czy to dużo? Biorąc pod uwagę ceny katalogowe absolutnie nie, analizując ceny na allegro zdecydowanie tak Z drugiej strony serwis RS Manitou kosztuje w Poznaniu tyle samo co Foxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 036-02-015 to oznaczenie starych uszczelek 803-00-613 - to oznaczenie nowych uszczelek 142 PLN za uszczelki to złodziejstwo w biały dzień - cena zupełnie z kosmosu koszt uszczelniaczy (simeringów) w detalu to ok 10 PLN/szt Dla porównania w MOJO w UK cena uszczelek to <120 PLN - szaleństwo w tej Polsce. moje mają oznaczenie 036-02-059 SKF, wiec pewnie mam stare badziewie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 ja mam "stare", amortyzator zawsze psiukam brunoxem deo i działa jak nowy, golenie nie posiadają choćby mikro rys. Z resztą nigdy nie zajechałem goleni foxa, co najwyżej kupiłem zużyty wideł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Poszukałem i jednak mam nowe uszczelnienia. no stronce Foxa (http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/QuickTech/SKFsealtoolsInstall.htm) widać zdjęcie nowej i starej uszczelki i jak się przyjrzeć fotce nowego simering-u to widać na nim numer 036-02-59, a pozatym posiada on takie same kropki po obwodzie jak w moim widelcu. Numer który podałeś 803-00-613 to pewnie numer zestawu uszczelnień z gąbkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miros322awW243jcik Napisano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Numer który podałeś 803-00-613 to pewnie numer zestawu uszczelnień z gąbkami. Może być tak jak piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.