Skocz do zawartości

[rower]Składanie mtb na slx/xt

llancer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,ostatnio meczy mnie czy wydać 2k na rower na alvio czy za 2.5k złożyć o wiele lepszy.

Planowałem

Rame krossa a4 biało czerwoną

biały epicon

Korba slx(używka)

Przerzutki slx,kaseta i łańcuch xt.

Koła jakieś fajne są czerwono czarne lub biało czarne na allegro.

Hamulce m596 .

Jak liczyłem to w 2.5k bym się zmieścił.Tylko czy wyrobię sie z składaniem do 24 lutego...

Jak myślicie warto ?

Napisano

Zdążyć zdążysz ... ale budżet masz na ciasno :)

Liczyłeś tylko koszt część czy części z przesyłkami ... chyba że mocno przyoszczędzisz na rurkach (kiera, mostek, sztyca).

Czy warto zależy na jakim poziomie masz zamiar uprawiać rowerowanie, dla ambitnego amatora jak najbardziej warto :)

Pozdro

Napisano

jeżeli czas nagli, niewiadomo czemu, to kup używke, ten boplight fajny, tutaj podrzucę jeszcze kilka szybkich linków :

http://allegro.pl/canyon-grand-canyon-f6-reba-x-9-i2798806741.html - rama do wymiany na większą :P

http://allegro.pl/rower-scott-scale-29-comp-2012-stan-bdb-r-m-i2810657620.html - słaby osprzęt ale scale i to 29 ;>

Co do składania, idzie się zmieścić, ale trzeba polować na okazje ;)

Napisano

No właśnie mam budżet 2k.ale zamiast kupować nowy na alvio wole złożyć rower na dobrym amorku i osprzęcie o półke wyżej,a wiadomo jak będzie brakowało sztycy,mostka itd. to kasa się znajdzie od rodziców :D

Napisano

Za 2,5k da radę bez kłopotu kupić rower na powietrznym amorze typu Recon, dużo lepszej i lżejszej ramie niż A4, pełnej grupie SLX wraz z heblami, lekkimi kołami, tak że waga wyjdzie grubo poniżej 11 kg. A i jeszcze można ugrać 5 lat gwarancji na ramę i 2 lata na osprzęt.

Napisano

@sivydym, fajny żart ;-) 10 minut turlałem się po podłodzę ze śmiechu :-D Sorry za OT.

@llancer, odpuść sobie 29er'y, weź dotrzyj lepiej swoją a2 (co to w ogóle za przebieg? prawie nówka), podszlifuj kondycje.

Napisano

Czy któryś z moich postów wygląda na żart ? Trochę masz daleko ale zapraszam do Wawy - poturlasz się u mnie w garażu jak zobaczysz tak złożony rower. Dodam że rama ( waga 1650 g. ) ma 5 lat gwarancji, a osprzęt 2 lata. Tyle.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...