poledh Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Chce zakupić nową korbę, pod uwage biorę: Shimano XTR, Truvativ Stylo Carbon, FSA K-FORCE MEGAEXO, Race Face Evolve XC, Chciałbym ponzać Wasze opinie na temat każdej z nich. Jak ktoś zna dokładne wagi i ceny (w katalogach oprocz XTR pisza b.d.) to prosze pisac... Najbardziej zalezy mi na opini tych którzy jeżdzą na jakieś z tych korb.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Ja co prawda nie jezdze na zadnych z tych korb ale moim zdaniem XTR na wstępie odpada:| z powodu ceny i ceny tarcz... Do innych mozna sobie łatwiej cos znalezc... np. Stronglight badz inne tansze... Ja bym sie sklanial do Race Face Evolve XC albo np. Korby XT 06' -jesli tak bardzo zalezy ci na wadze to sprzdzedac oryginalne tarcze XT i dokupic cos bardziej kultowego:) + wymiana srub na AL..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 FSA K-FORCE MEGAEXO Mam tą korbę - jest to bardzo dobra korba - trudna do zajechania - niestety jej waga wraz ze środkiem suportu 1070 gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Mam XTR-a, sztywna w porownaniu do RaceFace ktorego mialem wczesniej, mam ja w rowerze bo z nia zakupilem go ale to nie znaczy zenym ja wybral! Bierz RaceFace! Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Ja co prawda nie jezdze na zadnych z tych korb ale moim zdaniem XTR na wstępie odpada:| z powodu ceny i ceny tarcz... Do innych mozna sobie łatwiej cos znalezc... np. Stronglight badz inne tansze...Ja dla odmiany jeżdżę na korbie XTR'a - po kilku latach używania i 17 tyś. km na zębach nie ma najmniejszych śladów zużycia... tak więc tarczami nie ma się co specjalnie przejmować. Jeśli chodzi o wagę czy sztywność to wiadomo - jest wzorcowa - mimo że to starszy model korby, jeszcze na kwadrat... (a może właśnie dlatego ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poledh Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Nie nie chodzi mi o "nowszy" model korby XTR, zintegrowana z suportem...Czekam na Wasze opinie na jej temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.