epza Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 https://plus.google....ath=/app/plus/x foto na powyzszym adresie Moim zdaniem jedno z najbardziej ciekawych miejsc do odwiedzenia na rowerze, I to nie ja pierwszy stwierdzam Zdjecie nie daleko przeleczy na Wschodnim Wybrzezu podczas mojej pierwszej Wizyty Pozdrawiam Jacek Seroka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo111 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 popraw linka............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 popraw linka............ Działa. Pokaż nam więcej? Nie wiało? :] Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epza Napisano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Działa. Pokaż nam więcej? Nie wiało? :] Szy. Czesc ,Wialo ,Wialo Ogladalem Twoje zdjecia z Alp ,przepieknie i dzieki za prezentacje ,inspirujace ,moja nastepna wymarzona wyprawa Jesli chodzi o Islandie ,ja zakochalem sie w tym kraju ,przestrzen ,gory i zupelna izolacja Jesli jestes sam na rowerze zdany tylko na siebie i na lancuch to w dramatycznie zmieniniajacej sie pogodzie dostaje sie leku ze tu juz koniec ale jak slonce pojawia sie na niebie to znowu jak w domu Trasy ,drogi maja roznorodnosc krajobrazu na krotkich przestrzeniach ,od pustynnych afganskich pejzazy do alpejskich ,zielono swiezych kolorow Bardzo przypadl mi do gustu odcinek od http://eldgos.mila.i...sh/thingvellir/ Þingvellir do 505 jak sie nie myle i dalej Jesli kiedykolwiek masz zamiar sie wybrac tam to ja sugeruje z kampingu w Keflavik ,jechac rowerem na poludnie ,droga 40 przy oceanie i potem caly czas wybrzezem poludniowym a potem dopiero na polnoc do Geysir albo tak jak ja ruszylem do Þingvellir a to po to aby ominac ruch samochodowy Reykjaviku . Dawno myslalem o tym zeby zaprezentowac cos na you tube ale zwlekam z tego powodu ,ze trzeba miec naprawde dobrze zrobione foto albo wogole nie pokazywac zeby nie skrzywic obrazu Slonce tu ma inna wymowe ,miasteczko ,ktore widzialem o zachodzie slonaca bylo jak z bajki ,wszystkie kolory od statkow pieknie malowanych do osiedla ,gor zielonych itd Rano przy chmurach ,statki zamiast czerwonych byly szare ,miasteczko z bajki o krolewnie zminilo sie w wilka i babe jage Pozdrawiam PS Jak bede w domu to wrzuce troche zdjec Jeszcze raz dziekuje za Twoje zdjecia ,zobaczylem to co jest moim planem i wyglada naprawde slicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epza Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 popraw linka............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Mieszkam w Norwegii od ponad 3 lat. W miejscu zamieszkania najwyższy szczyt ma 600 metrów nad poziomem morza. Od dwusetnego metra praktycznie "kończy się" flora, pozostają krzewy a potem już tylko trawa. Na 400-500 metrach księzycowy krajobraz. W Wałbrzychu na 1000 metrów nadal życie jest bujne Islandia jeszcze bardziej na półnoć od mojego Bergen, widać to wyraźniej, choćby na pokazanym tu filmie. MIeszkając w Polsce raczej mało wagi przywiązywałem do błękitu nieba, był on zwyczajnie często tam gdzie go oczekiwałem. Tu warunki są bardziej narowiste a z deszczem trzeba się zaprzyjaźnić, by żyć, uprawiać jakąś aktywność, jeździć na rowerze. Ale gdy zaświeci słońce świat staje się tak piękny, że trudno oderwać od niego wzrok... MIeszkając w Polsce ma się wybór: albo morze albo góry. W Skandynawii symbioza tych dwóch żywiołów zniewala swą harmonią. Czas płynie wolniej, ludzie żyją "wolniej", używają pojęcia "stres" dla sytuacji które dla nas są jedynie chwilami większej mobilizacji. Flegmatyzm Skandynawów może drażnić, sprawiają wrażenie ludzi czasami pozbawionych życia, ale gdy patrzę na to jak funkcjonuje ich świat to myślę że jednak ich sposób sprawdza się o wiele lepiej niż nasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epza Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 2i regulaminu Czesc Cieszy mnie to ze rozumiesz moje dywagacje na temat jak ekstremalny wplyw ma slonce na pejzaz w krajach Polnocy To trzeba chyba zobaczyc zeby to zrozumiec ale jeszcze raz przypomne Wjezdzam do miasteczka o Zachodzie Slonca ,gory zielone ,statki rybacke w pelnej zadbanej kolorystyce,domki od ciemnej zieleni do fikusnych rozowych kolorow Nastepnego ranka wychylam swoja banie z namiotu i widze czarno bialo fotografie ,szok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.