Gość MatMax Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Mam dylemat... jaką wybrać korbę ?? http://www.allegro.pl/item96062189_korba_s...ytrzymala_.html - Suntour Duro http://www.allegro.pl/item96204097_nowa_ko...ckringiem_.html - Bop Backflip http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...products_id=288 - Alivio (+ zamiast największej Rockring) Którą wybrać ?? Może macie jakieś inne propozycje w podobnych cenach ?? Mam jeszcze pytanko odnośnie do rockringa - czy każdy pasuje do każdej korby, czy są różne wielkości ?? Jaki kupić do Alivio ?? Taki, albo taki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek_s91 Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Ja bym brał duro. Sprawdzona dosyć mocna i w dobrej cenie. Nad tym bopem tez bym sie zastanowił. Alivio odpada bo to nie korba do takich zastosowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MatMax Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Właśnie ludzie różnie mówią na temet tego Alivio - w jakimś sklepie kolo mówił, że cząsto biorą i mocujądo niego rockring... ale chyba lepiej gotowego wziąć... A jak z tym Bop'em ?? Nie mogłem nigdzie znaleźć opini na jego temat ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ja zrobiłem tak. Nie miałem za dużo kasy... kupiłem korbę acera. Wymontowałem największą. Za grosze kupiłem kawałek blachy aluminiowej (5mm) i oddałem na tokarke/frezarke. I mam ślicznego pancernego rockringa. Między srednia a najmniejszą zębatkę wmontowałem 1mm blache alu, głównie po to żeby łańcuch nie miał najmniejszych szans spaść. Taki rockring wyszedł znacznie taniej niż kupowany i mam wrażenie że jest pancerny (raz przywaliłem o szynę kolejowa przez przypadek i nawet ryski ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ja mam tak że mam korbę Deore 510 octalink wymontowany najwięckszy blat i dany rockring, blaty mam 36/22 i na razie jest oki ale jesli miałbym teraz zmieniać zmieniłbym na 38/24...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MatMax Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Się na tego duro chyba zdecyduję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Alivio jest na kwadrat jak tak patrzę na zdjęciu i to od razu jądyskwalifikuje, poza tym ma słabą sztywność i gnie się pod nogami. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MatMax Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Każda korba na kwadrat - Dura na tej aukcji inna, ale to dlatego, że miałęm akurat taką pod ręką. Ja dopiero początkujący streetowiec, więc mam nadzieję, że porządnie dokręcony kwadrat trochęwytrzyma Nie mam niestety na razie kasy na isis - potem na pewno sobie kupię, ale teraz składam cały rower częściami i już mi został tylko suport, korba i siodełko, a chcę jak najszybciej pojeździć, więc mam ograniczone fundusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Każda korba na kwadrat - Dura na tej aukcji inna, ale to dlatego, że miałęm akurat taką pod ręką. Ja dopiero początkujący streetowiec, więc mam nadzieję, że porządnie dokręcony kwadrat trochęwytrzyma Nie mam niestety na razie kasy na isis - potem na pewno sobie kupię, ale teraz składam cały rower częściami i już mi został tylko suport, korba i siodełko, a chcę jak najszybciej pojeździć, więc mam ograniczone fundusze Bop jest na ISIS, więc dla mnie to bardzo dobry wybór. Sprzedawałem te korby i ludzie są z nich zadowoleni- przynajmniej ze sztywności ramion, ale lekkie one nie są Pozdrowerek ALL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 MatMax po prostu do *upy jest płacić za coś dwa razy w ciągu roku, zwłaszcza, że w streecie ostro się katuje sprzęt, bierz tego BoP'a. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Obojetnie czy poczatkujący czy nie brałbym Isis czy octalink......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 isis jst the best z kwadrata zrobi sie kolko i trzbea bedzie wymienic :/ bier isis''a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 hmmm... to tego bop,a na isis ?? a jaki suport do niego ? jakieś propzycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 truvativ giga pipe team dh/dhlt lub fsa platinum -> na allegro od 100 do 130zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.