ammisiek Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Witam. Jestem świerzym posiadaczem reby. I już mam problem. A więc tak amorka jeszcze nie zamontowałem w swoim rowerze ale wiadomo nowy sprzęt trzeba popatrzeć jak to działa itp. a więc chciałem zobaczyć czy komory są nabite. Odkręcam kapturek od komory pozytywnej przyciskam lekko wentylek i powietrze syczy więc jest ok obracam amortyzator do góry nogami (rórą sterową do ziemi a więc nie naturalna pozycja ) odkręciłem kapturek od komory negatywnej i rówież wcisnołem wentyl aby sprawdzić czy w negatywie też jest powietrze i zamiast powietrza wypłynął czerwony płyn. Przestraszyłem się bo amorek dzień po serwisie i już popsułem a nawet sie nie przejechałem. Teraz moje pytanie czy to poważne? i przedewszystkim normalne.Wydaje mi się, że z tamtąd powinno wydobywać się powietrze a nie czerwona ciecz. Pozdrawiam i proszę o rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 To czerwone to red rum, dosyć lepki smar do smarowania komory powietrznej. Jego wyciek może być zupełnie normalnym zjawiskiem. Naciskając zawór wypchnąłeś trochę tego smaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 No dobra tylko teraz skoro chcę wypuścić trochę powietrza z tej komory to nie ma jak bo pluje tym red rumem chyba, że w negatywnej komorze nie ma w ogóle powietrza. Lecz amortyzator pracuje. Możliwe żeby bez ciśnienia w negatywnej pracował normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Komora negatywna jest mniejsza od pozytywnej i bardzo łatwo spuścić z niej całe powietrze więc jak nie masz pompki to lepiej nic nie majstruj przy wentylkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Wiem właśnie już nie będę. Pompke kupie na dniach i wtedy zobaczy czy jest tam w ogóle jakieś powietrze. Ale skoro tylko przycisnę wentylek i już red rum leci to jak podepne pompke to wleje mi się do pompki czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.