dang3r Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Witam, czy moglibyście mi polecić jakies krótkie spodenki rowerowe dla mężczyzny z dobrą wkładką? Dlaczego takie? Ponieważ nie stać mnie na zakup 3-4 par dlatego probóję znalezc jakies uniwersalne. Zimą najwyżej ubiorę coś na wierzch. Spodenki potrzebne mi są raczej do dojeżdżania do pracy i poruszania sie po mieście choć czasem (rzadko) mogą się też zdarzyć wypady poza miasto po 50-70km. Na razie przez te codzienne dojazdy do pracy lekarz urolog zalecił mi odstawienie roweru do wiosny ale nie mam innego sposobu aby dostać się do pracy a na pieszo godzine czasu tez nie bede szedl wiec dobra wkładka jest priorytetem. Reasumując. Potrzebuje cos do 160 zł i prosze o 3 propozycje: a) szorty z jednoczesnie wypinanymi spodenkami wewnetrznymi w komplecie i z dobrą wkładką <- pewnie bedzie sie ciezko zmiescic w tej kwocie... b ) same szorty z dobra wkładką c) same spodenki/ bokserki wewnetrzne bez koniecznej mozliwosci wpinania je w szorty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Czy konieczność braku szelek jest czymś spowodowana/wymuszona? Gatki bez szelek są/bywają upierdiwe w eksploatacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Odpowiedź dla c) bardzo dobra wkładka, http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/bokserki_meryl_skinlife_czarne2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dang3r Napisano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Rozumiem że bez szelek moga sie obsuwać ale czy na tak krótkie dystanse jest to az tak wazne? Czytałem tez opinie że niektóre spodenki bez szelek tez fajnie sie trzymają... Drugi argument to taki że na pewno (może i w minimalnym stopniu) będę latem się bardziej przez szelki grzał a ze dosc mocno się poce to nie chce tego jeszcze zwiększać. Mimo wszystko jeśli masz jakąs propozycję szelek z szortami lub wypinanych szelek to chętnie zobaczę ale ogólnie to (pewnie zostanę za to zjedzony) nie chcę wyrózniać się strojem. Co innego jechac w grupce profesjonalnych i odpowiednio ubranych rowerzystów/ kolarzy a co innego jechać do pracy czy załatwić cos na miescie w "rajtuzach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Od lat jeżdżę z pieluchą i przysłowiowo sikam na to czy ludzi to śmieszy czy nie Równie śmieszny jest kask czy rękawiczki rowerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Wbrew pozorom KRÓTKIE spodenki bez szelek nie są złe. Jeżdżę w takich drugi sezon i nic się nie obsuwa. Sytuacja diametralnie się zmienia przy długich, ale tak jak wspomniałem krótkie trzymają się bardzo dobrze. Co innego jechac w grupce profesjonalnych i odpowiednio ubranych rowerzystów/ kolarzy a co innego jechać do pracy czy załatwić cos na miescie w "rajtuzach". Zdziwił byś się w jakich instytucjach i w jakich poważnych sprawach byłem w "pełnym umundurowaniu". Ahhh ten stukot bloków o marmur i dziwne spojrzenia urzędników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dang3r Napisano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 fajnie ze potraficie sie z tego smiac w takich sytuacjach ja sie niestety przejmuje innymi zdecydowanie za bardzo... No i tak jak napisalem chodzi mi tez o grzanie się w tym... Polecicie cos poza propozycją michuuu? W ogóle michuuu dzieki za linka i opcję do wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dang3r Napisano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Kupiłem Bokserki Meryl Skinlife czarne z wkładką LaFonte jednak wydaje mi się że ta wkładka jest bardzo cieńka. Czy ktos mial doswiadzenie z tymi spodenkami? Spodziewalem się większej róznicy w komforcie jazdy - koledzy mowili ze roznica jest bardzo duża w jezdzie z a bez wkladki ale w sumie mogli miec bardzo niewygodne siodelka kiedy ja mam w miare ok. Nie wiem co o tym sądzić ponieważ nt. tej wkladki jest bardzo malo opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Szukaj przecen produktow Pearl Izumi. Jak znajdziesz cos dla siebie, to nie zastanawiaj sie przekroczyc budzet. Naprawde warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.