adriansocho Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Czołem! Tak sobie pomyślałem, patrząc zazdrośnie na sąsiedni wątek, że taki zlot by się przydał w Warszawie (tak się składa, że miasto to aktualnie pełni funkcję administracyjnego centrum kraju oraz ma status totalnego dna kulturalnego). Może jeszcze w tym roku, chociaż nie w tym miesiącu. Zlot ma obejmować: a) spotkanie się i zapoznanie, sesję foto rowerów, c) odpoczynek przy piwie/innym napoju, opcjonalnie przy ognisku, d) jazdę KONIECZNIE W TERENIE, niekoniecznie w tej kolejności. Wiemy, że fajniej się jeździ w miejscach oddalonych od dużych miast, bo wszystkie ciekawe ścieżki, szlaki, zjazdy i podjazdy tak przypadkiem są w miejscach odludnych. Warszawie daleko do takich miejsc (poza kryterium wsiowości, ale to inna sprawa), jednakże znajdzie się takie miejsce do jeżdżenia: KPN, MPK czy okolice NDM - wybierzemy w zależności od liczby chętnych z dzielnic najbliżej tych miejsc, czyli tak, żeby jak najmniejsza liczba osób mogła dojechać rowerem. Chciałbym, aby to był np. weekend 14/15 grudnia (jeśli jeszcze nie będzie śniegu). A tymczasem poproszę chętnych o zgłoszenia, warto w nich zaznaczyć dzielnicę, z której się pochodzi (lub preferowany teren) oraz preferowany dzień weekendu (S lub N). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Moja kicha będzie dopiero po nowym roku, więc odpadam. Ale proponuję powtórkę jakoś w marcu/kwietniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 LOL Warsiawka zapałała zazdrością ? Jak Wam się uda to git, ale szykujcie sie na Wiosnówkę gdzieś na południu Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shottas06 Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Chętnie bym się pojawił, ale nie mam z czym Póki co zaliczkowałem swoją pierwszą wielką kiszkę i według zapowiedzi zmaterializuje się dopiero na początku lutego 2013. Tak więc jak kolega wyżej proponuje kolejne (wiosenne) zloty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoszenia w kwestii zlotu na priva czy tutaj? PS. Z tym totalnym dnem kulturalnym to totalna przesada, bo w kwestii np. filmu nie ma takiego nawału imprez w jakimkolwiek innym mieście (WFF, Doc Review, Sputnik, Festiwal Filmów Krótkich, F. Niezależnych Filmów Fab, Lato Filmów, Human Doc, no i Fest. Filmów Rowerowych!, z tych co na szybko pamiętam). Do tego można dorzucić full imprez z innych dziedzin. Tyle off-topu, ale mnie zeźliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoszenia może lepiej tutaj, bo ma być inicjatywa społeczna, a nie prywata:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Mogę się zjawić na 15 a 14 odpada mi bo mam służbę wtedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Czas pomyśleć o realizacji tego pomysłu (moderatorzy jeszcze go nie skreślili, temat nadal przypięty). Czy może zespół team29er (który ma w swoim składzie osoby z Warszawy) chciałby pomóc w rozpowszechnieniu info o zlocie? Trzeba by pomyśleć o terminie w stylu kwiecień-maj, bo wcześniej pogoda dość niestabilna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Nadal jestem za a do spotkania fanów dużego koła w Wawie zdążę złożyć graty do kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Ja dalej jtm chętny. Ale brakuje mi konkretów, przede wszystkim daty, miejsca i z grubsza programu. Jeżeli chodzi o datę proponuję jakąś sobotę, natomiast miejsce i program się łączą, bo rozumiem że chodzi o to, żeby zaliczyć trasę w terenie i jakiś after. Z tras proponuję czerwony z Roztoki do Szczebla i z powrotem, ew. w wariancie rozszerzonym o Granicę i okolice. Lub MPK - np. start spod kamienia Piłsudskiego i ok. 60 km pętlę z wszystkimi tamtejszymi atrakcjami, czyli traską DH(?) w Starej Miłosnej, czarny do Kardiologii, potem do Mieni i z powrotem. W obu przypadkach po drodze są knajpy, tudzież miejsca gdzie można rozpalić ogień i upiec bawołu czy inne co tam kto lubi. Inne propozycje mile widziane, najwyżej zrobi się ankietę - albo pomysłodawca zadecyduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 No i co - temat zmarł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Nadal podtrzymuję chęć na spotkanko i jakiegoś izotonika złotego wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanik Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Również się piszę na takie spotkanie. Czekam na więcej konkretów, fajnie by było aby wiecej osób było ale jak będzie nas trzech czy czterech też będzie fajnie:-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Ja też jestem gotów, troszkę bardziej mi pasuje KPN niż MPK, ale tak czy inaczej dam radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanik Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 KPN mi pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 W KPN to teraz co weekend będzie zlot 29" teraz dwa na trzy rowery latają po krzakach na wielkiej kiszce triumf marketingu co będzie za 5 lat ? Piszcie jak lody puszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Objazd swojej kiszki, która kupiłem w listopadzie też planuje na trasach KPN... Czekam cierpliwie na bardziej sprzyjającą aurę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Właściwie to chyba jest nas za mało, żeby zrobić naprawdę fajny zlot: trzeba liczyć na to, że jakiejś 1/3 grona może coś wypaść mimo zadeklarowania się. Można by poprosić chłopaków z team29er o jakąś promocję albo na stronie, albo wśród ich korespondentów i tajnych współpracowników z Mazowsza. A jeszcze ciekawszym pomysłem (może?) byłoby ogłoszenie, że użytkownicy "kół o innych rozmiarach" będą mogli się przejechać na naszych maszynach (ja na przykład chętnie bym udostępnił swój rower do testowania na jakimś krótkim kawałku, może polanka ogniskowa koło Cm.Palmiry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Pomysł z Team29er bardzo fajny można by coś razem z nimi spróbować posklejać do kupy i zorganizować jakiś piknik jak tylko znikną śniegi i osuszy się grunt z lekka,porady,prezentacje swoich projektów,pętle do zrobienia paru kółek,można spróbować z jakimś sklepem małą promocję zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 "Zlot" raczej nie wypali bo selekcja jest zbyt wąska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Aż takich atrakcji jak planujecie nie miał nawet coroczny zlot fr.org, a tam rządzi przecież mała kiszka Nie żebym był na nie, ale jeżeli to ma być debiut to uważam, że rozsądniej sprawdzić potencjał - czyli najpierw sprawdzić czy jesteśmy w ogóle w stanie skrzyknąć większą grupę i tą większą grupą zaliczyć tripa. A to sugeruje bardziej kameralne spotkanie w stylu (i) zbiórka tu i tu; (ii) wzajemne obwąchanie, w sensie zapoznanie; (iii) trasa; (iv) chillout. No chyba, że od razu ma być wybuchowo - ale w takiej sytuacji trzeba działać już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Wybuchowo?? Chillout na sam początek a później zmagania ?? O masakra Sol,najpierw musimy zaczekać aż ten biały syf zniknie i oschnie grunt co by nie ryć dziobami w glebie no i wtedy jakiś weekendzik zaliczyć,a jak się dobrze rozbucha temat to zrobić większy z atrakcjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Jeśli Wam to doda animuszu to chętnie się dotelepię na przyzwoitkę. ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Więc zapraszamy jak tylko pogoda pozwoli nam na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 @venom - pisałem raczej w sensie, że jeżeli zlot ma być z fanfarami, grillem, striptizerkami i koką to trzeba zacząć wszystko organizować już teraz, bo im więce atrakcji tym więcej czasu potrzeba na przygotowanie. Uprzedzam szczerze - nie czuję się na siłach. Wolę czysty niczym nieskażony trip. @uk - hoho, przyda się, trza mieć jakąś skalę porównawczą żeby pokazać potęgę Wielkiej Kichy. Na moc Wielkiej Kichy, rzekłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi